РЕКЛАМА

Д-р Лилия Учкунова: Сигурно ли е, че няма да се наложи и друга финансова помощ за болницата?

Отпуснаха нов кредит от 1,3 млн. лв на общинската болница "Св. Мина"

Д-р Петко Недев: Процедури бавят сливането на общинските болници "Св. Мина" и "Св. Пантелеймон"
| обновено на 12.07.18 в 16:03

С подкрепата на 41 общински съветници, гласували „за”, един „против” и нито един „въздържал се” Пловдивският общински съвет отпусна безлихвен заем от 1 млн. 320 хиляди лева на МБАЛ „Св. Мина”. 

Парите са необходими, за  да бъдат покрити стари задължения на здравното заведение към доставчици на медикаменти, като сумата за тази цел е в  размер на 650 хиляди лв. 126 хиляди лева ще бъдат насочени за изплащане на стари заплати, за неразплатени данъци – 74 хиляди, 140 хиляди лв. за съдебни дела, а 110 хиляди лв  - за обслужване на стар банков кредит. От новия  безлихвен заем общината ще удържи 190 хиляди лева, които лечебницата дължи по стар заем. 

МБАЛ „Св.Мина” предстои да се слее с общинска болница „Св.Пантелеймон”, но процедурата се бави. 

Отрицателния си вот д-р Лилия Учкунова обясни с факта, че не е получила отговор на поставените от нея въпроси: дали след поредното финансиране от общинския бюджет ще бъде сигурно, че няма да се налага нова финансова помощ за болницата, на какъв етап е решението за закриване на МБАЛ „Св.Мина” и сливането и с МБАЛ „Св. Пантелеймон”, взето още на 22 декември  2016 г.,  кой и как ще връща парите, след като е посочено, че възстановяването им трябва да стане до 31 януари 2019 г. 

Управителят на МБАЛ „Св.Пантелеймон” д-р Петко Недев коментира, че процедурата по сливане се е забавила във времето, защото тя изисква да бъде получено позволение за новата лечебна дейност от обединената болница. Постигнато е обаче съгласие от медицинските екипи на родилното отделение на бившата Първа градска болница – АГ „Весела”, да бъде преместено в основната база на МБАЛ „Св.Мина” на ул. „Иван Вазов”, заради натрупани около 400 000 лева задължения за упойки. Лечебната дейност и екипите се запазват, потвърди д-р Недев. За да стане това обаче факт, предстои да бъде получена санкция от общинските съветници на следващо заседание.

Снимка
Още от категорията

Ремонтират с 1 милион лева голяма улица в Коматево, готвят старта на проекта Модър - Царевец

Първа копка  на реконструкцията на ул. „Лозарска“ в кв. Коматево направи кметът на Пловдив Иван Тотев.  Инвестицията е 1 млн лв, а срокът за изпълнение – три месеца.  Предстои  улицата да бъде изцяло асфалтирана, като бъдат изградени и асфалтови тротоари. Проектът включва още полагане на  кабелни и тръбни мрежи, както и всякакви..

обновено на 25.09.18 в 16:18

Ремонт затваря от утре част от бул. „Шести септември“, 8 автобуса с нови маршрути

Поради строително-монтажни работи от утре – 26.09.2018 г. /сряда/, до 30.10.2018 г. се спира движението на МПС в южното платно на бул. „Шести септември” между кръстовищата с бул. „Източен“ и ул. „Никола Войводов“, информираха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Маршрутът на автобусни линии №6, 10, 21, 22, 25, 26, 66 и 116 от вътрешноградския..

публикувано на 25.09.18 в 16:18

Промениха движението на градския транспорт заради мач на Лаута

Изцяло или поетапно от 14:00 ч до 19:00 ч. днес – 25 септември /вторник/, ще бъде спирано движението на ППС с пропускане на автобусите от масовия обществен пътнически транспорт по ул. „Цветан Лазаров“ от кръстовището с бул. „Санкт Петербург“ до кръстовището с ул. „Поручик Боян Ботев“; ул. „Димитър Ризов“ – от кръстовище с ул. „Поручик Боян Ботев“ до..

публикувано на 25.09.18 в 15:13

Общината ще организира дебат за проекта за изложбената зала на "Гладстон"

Ситуацията с проекта на сградата на художниците на ул. „Гладстон“ е малко странна , заяви кметът Иван Тотев. Като аргумент за думите си той подчерта, че възложител на проекта е Община Пловдив, която вече е сключила договор за строителство в инженерингова процедура с изпълнител  и той работи със свой проектантски екип.  Художниците обаче..

публикувано на 25.09.18 в 14:12

Младен Маринов откри обновената сграда на полицията в Пазарджик

Няма данни за умишлени палежи при серията пожари, които избухнаха в рамките на няколко часа през изтеклото денонощие. Tова заяви в Пазарджик министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той допълни, че в резултат на силния вятър са постъпили над 300 сигнала за пожари в страната. "Пожарите, които бяха в Сливен, са овладени. Към момента остава да..

публикувано на 25.09.18 в 13:38

На добър час на студентите и преподавателите в ТУ- Пловдив!

            С нова магистърска програма започна академичната година Техническият университет – филиал Пловдив.  Специалността „Индустриална електроника“ е разкрита след разговори с представители на бизнеса.  През новата учебна година ще бъде открита и втора лаборатория по роботика, която е дарение от предприемачи в тази област.    400 са..

публикувано на 25.09.18 в 13:27

Силен вятър събори дървета и пътни знаци в Пловдивско

Силният вятър в Пловдив събори дървета тази нощ. Осем сигнала за паднали клони и дървета са получени на дежурния телефон на общината.  Едно от тях е паднало на оградата на стадион "Ботев", а друго - близо до СУ "Васил Левски". Паднали клони има и по бул. "Найчо Цанов", ул. "Богомил" и ул. "Шумен". Екипи на ОП "Градини и паркове" вече работят по..

обновено на 25.09.18 в 09:25