РЕКЛАМА

Д-р Лилия Учкунова: Сигурно ли е, че няма да се наложи и друга финансова помощ за болницата?

Отпуснаха нов кредит от 1,3 млн. лв на общинската болница "Св. Мина"

Д-р Петко Недев: Процедури бавят сливането на общинските болници "Св. Мина" и "Св. Пантелеймон"
| обновено на 12.07.18 в 16:03

С подкрепата на 41 общински съветници, гласували „за”, един „против” и нито един „въздържал се” Пловдивският общински съвет отпусна безлихвен заем от 1 млн. 320 хиляди лева на МБАЛ „Св. Мина”. 

Парите са необходими, за  да бъдат покрити стари задължения на здравното заведение към доставчици на медикаменти, като сумата за тази цел е в  размер на 650 хиляди лв. 126 хиляди лева ще бъдат насочени за изплащане на стари заплати, за неразплатени данъци – 74 хиляди, 140 хиляди лв. за съдебни дела, а 110 хиляди лв  - за обслужване на стар банков кредит. От новия  безлихвен заем общината ще удържи 190 хиляди лева, които лечебницата дължи по стар заем. 

МБАЛ „Св.Мина” предстои да се слее с общинска болница „Св.Пантелеймон”, но процедурата се бави. 

Отрицателния си вот д-р Лилия Учкунова обясни с факта, че не е получила отговор на поставените от нея въпроси: дали след поредното финансиране от общинския бюджет ще бъде сигурно, че няма да се налага нова финансова помощ за болницата, на какъв етап е решението за закриване на МБАЛ „Св.Мина” и сливането и с МБАЛ „Св. Пантелеймон”, взето още на 22 декември  2016 г.,  кой и как ще връща парите, след като е посочено, че възстановяването им трябва да стане до 31 януари 2019 г. 

Управителят на МБАЛ „Св.Пантелеймон” д-р Петко Недев коментира, че процедурата по сливане се е забавила във времето, защото тя изисква да бъде получено позволение за новата лечебна дейност от обединената болница. Постигнато е обаче съгласие от медицинските екипи на родилното отделение на бившата Първа градска болница – АГ „Весела”, да бъде преместено в основната база на МБАЛ „Св.Мина” на ул. „Иван Вазов”, заради натрупани около 400 000 лева задължения за упойки. Лечебната дейност и екипите се запазват, потвърди д-р Недев. За да стане това обаче факт, предстои да бъде получена санкция от общинските съветници на следващо заседание.

Снимка
Още от категорията

Смолянчани ще протестират срещу затворения път за Мадан, АПИ монтира мрежа на срутището

Утре сутрин  граждани на Смолян излизат на протест заради затворения от свлачището път, свързващ общините Смолян и Мадан. " Нашето търпение се изчерпва и затова ще протестираме срещу умишленото забавяне на ремонта и отварянето на главния път",  пишат до медиите организаторите. Те са недоволни и от  "схемите и манипулациите на управляващите платили 2..

публикувано на 18.07.18 в 14:50

Възстановяват стадион "Пловдив" най-рано през 2021

По 11 отделни етапа , които могат да се изпълняват самостоятелно или в комбинация през годините, ще се ремонтира стадион „Пловдив.  Това обявиха кметът Иван Тотев и архитект Валентин Маринов при представянето на т.нар пътна карта за реконструкцията на мащабното спортно съоръжние. Във всеки отделен етап са включени отделни подобекти. Едва след..

обновено на 18.07.18 в 14:36

Централният площад в Асеновград грейва в червено, жълто и сиво

Над три хиляди квадратни метра настилка се подменя изцяло на централния площад "Акад.Николай Хайтов" в Асеновград.  Това е финалният етап от мащабния проект по Водния цикъл на града. Възстановяването на пешеходната зона с нови плочки и павета запазва напълно цветово и фигурално първоначалния вид на градския площад, който ще е готов до края на..

публикувано на 18.07.18 в 14:36

Честваме 181 години от рождението на Васил Левски

В родния град на Левски – Карлово , продължават проявите за рождения ден на Апостола на свободата 18 юли.  В църквата „Св. Николай“ беше отслужена света литургия, а след това карловци и гости на града поднесоха цветя на гроба на майката на Левски Гина Кунчева, който се намира край храма. След това с литийно шествие участниците в тържествата..

обновено на 18.07.18 в 13:16

Обсъждат собствеността върху язовирите

Собствеността върху язовирите и тяхната експлоатация ще се обсъжда на работна среща, свикана от областния управител на Пловдив Здравко Димитров в Първомай.  Ще се дискутира новата категоризация на язовирите по технически параметри, степен на потенциална опасност, контрол и поддръжка.  Предмет на разговорите са  и редът и условията, при които..

обновено на 18.07.18 в 12:47

Представят проект за рекострукцията на стадион "Пловдив"

Архитект Валентин Маринов ще представи техническото задание и етапността по реконструкцията на стадион "Пловдив" на специална среща в Дома на културата "Борис Христов". На срещата ще присъстват кметът Иван Тотев и ресорният заместник-кмет Георги Титюков. Идеята е съоръжението да получи лиценз за провеждането на официални мачове от Първа професионална..

обновено на 18.07.18 в 12:23

Медици от ДКЦ- 5 обявиха, че са уволнени за синдикализъм и ще търсят правата си в съда

Лекар и двама специалисти от  ДКЦ -V  са съкратени след като учредяват синдикална секция към КТ „Подкрепа“ в лечебното заведение. За това алармираха от синдикалния регионален съюз в Пловдив.  Физиотерапевтът д-р  Антония Динева, която става председател на секцията в бившата поликлиника, и двете рехабилитаторки Добринка Георгиева и Красимира..

публикувано на 18.07.18 в 12:02