РЕКЛАМА

Д-р Лилия Учкунова: Сигурно ли е, че няма да се наложи и друга финансова помощ за болницата?

Отпуснаха нов кредит от 1,3 млн. лв на общинската болница "Св. Мина"

Д-р Петко Недев: Процедури бавят сливането на общинските болници "Св. Мина" и "Св. Пантелеймон"

| обновено на 12.07.18 в 16:03

С подкрепата на 41 общински съветници, гласували „за”, един „против” и нито един „въздържал се” Пловдивският общински съвет отпусна безлихвен заем от 1 млн. 320 хиляди лева на МБАЛ „Св. Мина”. 

Парите са необходими, за  да бъдат покрити стари задължения на здравното заведение към доставчици на медикаменти, като сумата за тази цел е в  размер на 650 хиляди лв. 126 хиляди лева ще бъдат насочени за изплащане на стари заплати, за неразплатени данъци – 74 хиляди, 140 хиляди лв. за съдебни дела, а 110 хиляди лв  - за обслужване на стар банков кредит. От новия  безлихвен заем общината ще удържи 190 хиляди лева, които лечебницата дължи по стар заем. 

МБАЛ „Св.Мина” предстои да се слее с общинска болница „Св.Пантелеймон”, но процедурата се бави. 

Отрицателния си вот д-р Лилия Учкунова обясни с факта, че не е получила отговор на поставените от нея въпроси: дали след поредното финансиране от общинския бюджет ще бъде сигурно, че няма да се налага нова финансова помощ за болницата, на какъв етап е решението за закриване на МБАЛ „Св.Мина” и сливането и с МБАЛ „Св. Пантелеймон”, взето още на 22 декември  2016 г.,  кой и как ще връща парите, след като е посочено, че възстановяването им трябва да стане до 31 януари 2019 г. 

Управителят на МБАЛ „Св.Пантелеймон” д-р Петко Недев коментира, че процедурата по сливане се е забавила във времето, защото тя изисква да бъде получено позволение за новата лечебна дейност от обединената болница. Постигнато е обаче съгласие от медицинските екипи на родилното отделение на бившата Първа градска болница – АГ „Весела”, да бъде преместено в основната база на МБАЛ „Св.Мина” на ул. „Иван Вазов”, заради натрупани около 400 000 лева задължения за упойки. Лечебната дейност и екипите се запазват, потвърди д-р Недев. За да стане това обаче факт, предстои да бъде получена санкция от общинските съветници на следващо заседание.

Снимка
Още от категорията

4 звездните хотели в Пловдив са предпочитан избор за българи и чужденци

С 8 на сто са се увеличили местата за настаняване в Пловдивска област за 1 година, отчитат от Териториалното статистическо бюро Юг.  С най-висока заетост през октомври тази година са били хотелите с категория 4 и 5 звезди-42,7%. Като цяло заетостта на леглата намалява спрямо октомври 2017 г. с 1.6 процентни пункта. Пренощувалите туристи обаче през..

обновено на 15.12.18 в 10:10

Септември и шест села са без ток незнайно докога

Авария остави без ток град Септември и още шест села в района. Това блокира работата в целия град. В момента аварийни екипи работят по отстраняването на повредата.  На този етап не може да се прогнозира кога електрозахранването ще бъде възстановено, затова от енергодружеството се извиняват на потребителите за неудобството.

публикувано на 14.12.18 в 16:59

Готов е проектът за обновяване на Дондуковата градина и близкия площад

Проект за ремонт на пространството между ул. „Христо Г. Данов“, „Бетовен“,  Дондуковата градина и бул. „Шести септември“, в което влиза и площадното пространство пред Дома на младоженците, е подготвила администрацията на район „Централен“.  Целият проект за ремонт на градината и възстановяване на настилките е на стойност 4 млн. лв. , съобщи кметът..

обновено на 14.12.18 в 16:27

Въпреки студа на Бунарджика се работи усилено

Вече е изградена предвидената по проекта подпорна стена, строи се помпено съоръжение за работата на акведуктите, тъй като преди водата на самотек е стигала до водните огледала и после се е оттичала в градската канализация, съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.  По съвременните изисквания водата трябва да е циркулационна, като за целта..

обновено на 14.12.18 в 16:26

Възстановяват поста на КАТ на изхода на Пловдив за Карлово

53 660 лева ще дари община Пловдив на МВР – Пловдив за възстановяването на КПП-то на ул. Васил Левски на пътя за Карлово.  Очакването за ръст на туристите през 2019-та година, когато градът ни ще бъде ЕСК, както и гарантирането на сигурността на гражданите са сред посочените причини от кмета Иван Тотев да поиска от Общинския съвет отпускането..

публикувано на 14.12.18 в 16:22

Преобразяването на Детмаг в галерия ще е през втората половина на 2019-а

Комисията за защита на конкуренцията е потвърдила решението на общинската комисия за избор на фирма, която да ремонтира бившия детмаг „Снежанка“ и да го превърне в художествена галерия. Това съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Общинската комисия посочи като победител фирма „Ай Ди Ел“, а останалите 3-ма участници бяха..

публикувано на 14.12.18 в 12:15

Пазарджик с рекорден бюджет догодина

Следващата финансова година ще е по-добра за общините , прогнозира кметът на Пазарджик Тодор Попов.  Конкретно Община Пазарджик ще разполага с по-висок бюджет, като само за местни дейности, сумата надхвърля рекордните 80 млн.лева. Според кмета Тодор Попов Пазарджик никога не е разполагал с такъв бюджет. Само за местни дейности парите са със 7 милиона..

публикувано на 14.12.18 в 11:59