Шофьорът, убил четирима души на магистралата, остава в ареста

| обновено на 12.07.18 в 12:07
Снимка: trafficnews.bg

Германският гражданин от турски произход Джемал Караджа остава в ареста. Това реши Апелативният съд в Пловдив, отхвърляйки жалбата срещу мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

По - рано Окръжният съд в Пловдив разпореди ареста на Караджа, заради предизвиканата от него на 1 юли катастрофа на магистрала "Тракия" край Пловдив, при която загинаха двегодишният му син и три жени - тъщата и двете сестри на съпругата му.

Джемал е управлявал „Фолксваген Транспортер“, с който се е блъснал в излизащ от аварийната лента на автомагистрала „Тракия“ товарен автомобил „Мерцедес“ и се е преобърнал. 

На днешното си заседание Апелативният съд прие, че от показанията на свидетели и от огледа на местопроизшествието мъжът по неизвестни за сега причини е навлязъл с автомобила си в аварийната лента на магистралата. Затова съществува обосновано подозрение, че той е съпричастен към извършеното престъпление, а именно причиняването на смърт по непредпазливост на четирима души.

Апелативните магистрати считат, че при по-лека марка за неотклонение обвиняемият може да се укрие, тъй като няма адрес в България. Роден е в Германия и живее там със семейството, минавал е през България транзит.

При доказване на вината му Джемал Караджа може да бъде лишен от свобода за срок от 3 до 15 години. 

Определението на съда е окончателно.Още от категорията

Започна разчистването на Троянския проход

Започна разчистването на Троянския проход. Целта е поетапно възстановяване на движението по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре във възможно най-кратък срок и в зависимост от метеорологичните условия, съобщават от АПИ. През зимните месеци трафикът през най-високия старопланински проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на..

публикувано на 18.02.19 в 15:19

БЧК поднови раздаването на спрените, заради гъгрици, помощи

Областният съвет на БЧК в Пловдив поднови раздаването на индивидуалните помощи с хранителни продукти, което бе спряно заради открити гъгрици в пакетите с боб. Проблемът е преодолян, съобщават от организацията и отправят призив към гражданите да проявят активност, защото срокът за кампанията изтича до края на месеца.

публикувано на 18.02.19 в 15:08

Демонстрират машинното гласуване в Пловдив, после и в други градове

Да научим България да гласува машинно – това е надсловът на кампанията, която пловдивската фирма – производител на машините за гласуване започва в големите градове на страната.  При приемането на Избирателния кодекс депутатите решиха, че на евровота в 3000 секции може да се гласува машинно.  Единствената фирма, която предлага техниката и..

публикувано на 18.02.19 в 14:50

Собственици не дават имотите си пред кино "Космос"

В рамките на тази седмица се надяваме да стартира процедура по ЗОП за проектиране на кино „Космос“ , каза кметът Иван Тотев. Освен самото кино, процедурата включва и площадното пространство пред него, място за галерия на запад и открито заведение. Има внесена жалба срещу заповедите за отчуждаване на 4-те имота, затова се чака решението на..

публикувано на 18.02.19 в 12:54

Събират оферти за инсталацията за биоотпадъци и за оборудване на детските градини

Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени или биоразградими отпадъци.  Тя е на стойност 5 милиона 700 хиляди лева и включва изграждане на площадката, технологичните линии  и облагородяване на терена.  Срокът за подаване на офертите е 21 март.  Припомням, че при първото..

публикувано на 18.02.19 в 12:29