Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП "Възраждане" обвиняват "Общинска полиция" в превишаване на правата

Според партията това е политически акт, според общинските полицаи - рутинна проверка

| обновено на 15.07.18 в 15:07
Ангел Георгиев
Снимка: Иванка Петкова, Радио Пловдив

Областният координатор на ПП "Възраждане" в Пловдив Ангел Георгиев обвини в превишаване на правата служители на "Общинска полиция" - Пловдив. 

Поводът е конфликт с 4-ма охранители и двама представители на "Общинска полиция", които вчера следобед изискали личните документи на активисти на партията, които събират подписи в подкрепа на национален референдум срещу приемането на еврото в България. 

След проверката областният координатор на "Възраждане" Ангел Георгиев твърди, че общинските полицаи задържали личните му документи и тези на негови колеги. Те нямат законово право да ни задържат документи без ясни аргументи. Не са ни съставили акт, но ни заплашиха с арест за хулиганска проява, обясни той.

Малко по-късно документите на другите двама били върнати, но не и на Георгиев, който спешно трябвало да тръгне на работа, защото работи на смени. 

Досега много пъти сме проверявани от "Общинска охрана" – Пловдив и е установявано, че подписката е изцяло законна по Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, а не на общински наредби, както твърдят от "Общинска полиция", обясни пред Радио Пловдив  Ангел Георгиев. 

Според областния координатор на "Възраждане" акцията е политическа и е насочена срещу референдума, организиран от партията.

Началникът на "Общинска полиция" Костадин Костов обясни пред Радио Пловдив, че документите на Ангел Георгиев не са задържани неправомерно и сега се намират при дежурния. Останали са в служителите, защото Георгиев е заявил, че спешно тръгва за работа и няма време да изчака проверката, аргументира се шефът на "Общинска полиция". 

В ранния следобед личните документи на областния координатор на партията бяха върнати. 

От близо 3 месеца ПП "Възраждане" събира подписи за провеждане на референдум в цялата страна против приемането на еврото като българска валута. В Пловдив до момента са събрани около 7000 подписа, като продължаваме с акцията до 17 юли. След това подписката ще бъде внесена в Народното събрание, каза областният координатор на "Възраждане" Ангел Георгиев.
Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В ДГС "Кормисош" отглеждат алпийски козирози

В Държавното ловно стопанство "Кормисош" възобновяват популацията на алпийския козирог. То е единственото в България, в което се отглежда стадо алпийски козирози.  16-те животни са докарани тази година от Бавария, адаптират се добре и вече чакат поколение.  Специфичният вид кози някога е обитавал територията на България и е изчезнал.  Сега в..

публикувано на 20.04.24 в 11:19

Спряха частично ремонта на ОУ "Елин Пелин" заради почти зазидан барелеф

Майстори, ремонтиращи сградата на ОУ "Елин Пелин", почти зазидаха барелефа на патрона на училището. За това алармираха от "Спаси Пловдив", като публикуваха и редица снимки в социалните мрежи. "... В училище “Елин Пелин” тече ремонт. Зазидат с гипсокартон барелеф на Елин Пелин. Настояваме безобразието да бъде спряно веднага и да бъде потърсена..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

„За свят без кръвоизливи“ е мотото на велопоход в подкрепа на хората с хемофилия, който ще се проведе в Пловдив.  След старт в 11 ч. на пл. „Съединение“ всички участници ще се насочат по ул. „Стефка Николова“ и преминат по велоалеята на бул. „Марица-юг“, за да достигнат финала пред спортния комплекс на УХТ зад хангарите на Гребния канал. За..

обновено на 20.04.24 в 09:40

Отварят пещерата "Добростански бисер" за посетители на 1 май

Пещерата „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.  Това е един от най-посещаваните обекти в Родопа планина, тя се намира на 5 км. от асеновградското с. Добростан.  Там живее малка колония прилепи. Голяма част от обекта е зает предимно от сталагмити и сталактони, а измежду тях са разположени и т. нар. "Синтрови езера". Със..

публикувано на 20.04.24 в 09:15

Историческият музей в Пловдив показва експонати, свързани с Априлското въстание

По повод 148-мата годишнина от Априлското въстание, избухнало на 20 април по стар стил, в експозиция „Българско възраждане“  /Къща "Георгиади"/  Регионален исторически музей - Пловдив представя   изложбата „Април 1876 Пловдивското съзаклятие“. Освен разказ в табла за Пловдивския революционен комитет музеят ще изложи рядко показвани..

публикувано на 20.04.24 в 07:50