Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив посреща част от мощите на свети Андрей Първозвани

Пловдив посреща  част от мощите на свети апостол Андрей Първозвани от Румъния. Светинята ще бъде посрещната тази вечер в катедралния  храм  „Успение  Богородично” и отнесена с литийно шествие до митрополитската църква „Света Марина“, където ще остане за поклонение.

 Утре сутринта, в деня на Света Марина, Пловдивският митополит Николай ще оглави празничната литургия в едноименния храм. Миряните ще получат благословена икона с образа на Свети  Андрей  и осветен  памук. Светите мощи ще останат в храма до 16  часа на 17-ти юли. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Земетресение стресна Девин и околността

Силно земетресение малко след 8.30 ч тази сутрин разлюля Девин. Трусът разтърсил земята хоризонтално с бучене. Според данните на НИГГГ-БАН - Секция Сеизмология, епицентъра му е бил между Девин и Пазарджик и е било с магнитуд 3.2 по скалата на Рихтер, на дълбочина 5 км.  Преди това в самият Девин е имало трус с магнитуд 3.8 по скалата на Рихтер,..

обновено на 29.03.24 в 10:11

Искат свалянето на председателя на ОбС в Пазарджик

В пазарджишкият общински съвет е внесено искане за отстраняване на председателя на местния парламент Найден Шопов от ГЕРБ. Предложението е на общинския съветник от коалиция „Заедно за силна община“ с мотив, че Найден Шопов , въпреки, че е бил кандидат за поста, е участвал в гласуването за председател на общинския съвет, което е конфликт на интереси...

обновено на 29.03.24 в 10:09

В Пловдив отбелязват 20 г. членство на България в НАТО

Кръгла маса, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО ще се проведе във Военния клуб в Пловдив.  Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“.  Освен дискусия за основните приоритети на външната ни политика в края на ХХ век , довела до членството ни в НАТО, ще бъдат представени документални..

обновено на 29.03.24 в 09:03

Бившият районен кмет Ральо Ралев отново на съд

С разпити на свидетели и вещи лица в Окръжния съд продължава делото срещу бившия кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и двамата негови помагачи.  С тогавашната служителка на кметството Даниела Вълова и бизнесмена Иван Делевски поискали 60 хиляди лв от строителен предприемач за издаване на разрешително за строеж.  Обвинението сочи Ралев..

обновено на 29.03.24 в 09:03

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 29.03.24 в 09:01