Областният кризисен щаб в Смолян заседава за бедствието в Чепеларе и Девин

Частичното бедствено положение в смолянските общини Девин и Чепеларе остава в сила. Трети месец валежите не спират и постоянно активизират нови свлачища в планинската област. 

Все още без достъп е девинското село Осиково, в което от проливния дъжд има наводнени осем къщи. Частичното бедствено положение в общината със сигурност ще остане до петък, заради неотложните възстановителни дейности по отваряне на алтернативен път към селото. 

Свлачището към чепеларското село Забърдо е разчистено и е въведено времена организация на движението до селото и природния феномен „Чудни мостове“. 

Заради проливния дъжд от изминалата нощ опасността от падащи камъни е повишена. Препоръката на общинското ръководство е ако не се налага да не се преминава оттам. 

Около обяд в Смолян пристига зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Йовев, за заседанието на Областния кризисен щаб, на което се очаква да присъстват и геодезисти, за да се предприемат мерки за укрепване на свлачищата в региона.


Още от категорията

Пловдив е в стабилно финансово състояние

Това увери кметът Иван Тотев, като съобщи, че  общите заеми, които градът е поел, са 65 млн,  изплащани ритмично на вноски  Те са пренебрежимо малки на фона на планираните за годината местни приходи  в размер на 150 мл лв,,  подчерта още Тотев,  който откри нов паркинг в район "Западен".   Паркингът е за 47 автомобила до парк „Ружа“ в район..

обновено на 16.10.19 в 15:49

Разпитват и пловдивски фенове за скандала на мача България - Англия

13 пловдивски фенове, които са били сред скандалните агитки на мача България – Англия, са установени от полицията.  След информация от СДВР те са издирени тук и са им връчени призовки за разпит.  Директорът на Областната дирекция на МВР комисар Йордан Рогачев не пожела да уточни от кои агитки са разпознатите, както и дали в биографията им има и..

публикувано на 16.10.19 в 15:48

"Медикус, Денто, Галения" срещу болката при зъболекаря

25 новости, създадени с помощта на авангардни технологии, представя изложбата „Медикус, Денто, Галения 2019“ в Международния панаир в Пловдив. Форумът  с участието на сто компании  от 16 държави откри заместник здравния министър д-р Бойко Пенков.  По думите му изложението е изключително полезно за гилдията, защото медиците имат възможност на..

публикувано на 16.10.19 в 15:08

Разкриха престъпна група за търговия с тютюн, 7 са в ареста

Организирана престъпна група за разпространение на нарязан тютюн е разкрита при акция на Специализираната прокуратура, службите на ГДБОП в Пловдив, Пазарджик и Смолян. Доказателствата за дейността й са открити в Пловдив и Цалапица.  Претърсени са 18 обекта - недвижими имоти, автомобили и стопански сгради, както обиски на отделни лица.  От ттам..

публикувано на 16.10.19 в 14:46

Арестуваха безскрупулен измамник и трима бракониери

26- годишен мъж от Севлиево е арестуван в Пловдив, след като преби и ограби възрастна жена в дома й. Той се представил за полицай и след като 77- годишната пенсионерка го пуснала в апартамента си той й нанесъл удар и откраднал 3000 лева.  След подаване на сигнал в полицията мъжът е арестуван за 24 часа.  Предстои образуваното досъдебно производство..

публикувано на 16.10.19 в 12:09