РЕКЛАМА

Да се промени и здравният закон, и медицинското образование

Трябва ли само лекари  и медицински сестри да се занимават с диетично хранене, което досега беше включено в неконвенционалните методи за лечение, каквото е предложението на  Министерството на здравеопазването  за промени в закона за здравето? 

Д-р Людмила Емилова е лекар с  три специалности, която  от 25 години лекува по системата на Лидия Ковачева, чиято ученичка е.

Д-р Емилова е категорична, че трябва да има промяна в закона, защото и при нея са идвали хора, пострадали от препоръки на хора без медицинско образование. Според нея, досегашното изискване за 4-месечно медицинско обучение е крайно недостатъчно. 

Но, ако  законът влезе в сила така, както се предлага,  без промяна в медицинското образование по темата, и при негативното отношение към диетиката като метод на лечение, от страна на конвенционалните медици, това няма да доведе до нищо друго, освен до печалби на фармацефтичните фирми.

Те това искат.   И хората и лекарите да са необразовани, да не знаят, да са все по-болни, а те да печелят все повече милиарди.

Цялото интервю с д-р Емилова е в звуковия файл. 


Още от категорията

Данните на прокуратурата за фалшивите ТЕЛК-ове са неверни

Хиляди фалшиви ТЕЛК-ове и милиони левове, потънали в пясъците заради изплатени фалшиви инвалидни пенсии - така вчера прокуратурата обобщи проверките си за издадените и получени фалшиви решения от ТЕЛК. Според председателя на Съюза на слепите Васил Долапчиев това е ПР-акция.  Отдавна сме престанали да се изненадваме от действията на..

обновено на 22.01.19 в 15:50

Радев има свой проект - да свали ГЕРБ от власт, ще уязви и БСП

Президентът Румен Радев е доста по-различен през втората година от мандата си в сравнение с първата. Отначало той се стараеше да се афишира като надпартиен, да се държи над партийните разпри и дрязги и да е коректив на цялата политическа система и власт. През втората година обаче той се заявя главно като алтернатива на ГЕРБ, коментира в интервю за..

публикувано на 22.01.19 в 15:08

В Стария град има засилен поток от туристи

ОИ „Старинен Пловдив“ работи с удължено работно време на информационния център, който се намира до Римския стадион на Главната улица – всеки ден до 20 ч. и без почивен ден. Зимното работно време вече е факт, а сега сме с амбицията през лятото да удължим работното му време до 22 или до 23 ч., както предложи кметът Иван Тотев. Има много хора, той се..

публикувано на 22.01.19 в 11:56

Предложението за новия данък на автомобилите е справедливо

Предложението на Община Пловдив е да се запази размерът на данъка, определен досега за отделните групи коли, в зависимост от мощността им. Т.е. ние не предлагаме увеличение на данъка, а коефициентът за годината на производство е изменен със Закона за местни данъци и такси, като категорията от 3 става вече на 5 години, като отново коефициентът,..

публикувано на 22.01.19 в 10:49

Големият проблем пред България са най-ниските доходи в ЕС

2019 година стартира с повишение на заплатите на бюджетните служители, но и с протести, с предизборни надежди и с неясни очаквания за общоевропейското ни политическо и финансово бъдеще.  В програма "Точно днес" коментар на икономическия анализатор проф. Боян Дуранкев. Той обясни, че по линия на доходите има притеснителни неща, макар от години да има..

публикувано на 22.01.19 в 10:06

Малките търговци на горива пак заплашиха с протести и блокади

От Националното сдружение на търговци и превозвачи запазват стачната си готовност, заради промените в Закона за горивата. Той трябваше да влезе в сила на 28 януари, но правителството предложи на Народното събрание да го отложи за след шест месеца. В същото време Българската петролна и газова асоциация настоя Законът да влезе в сила сега...

публикувано на 21.01.19 в 16:18

Мини енергото направлява гласовете в "Столипиново"

Да провокира разговор и  консенсус по проблемите на квартал "Столипиново". Тази цел си поставя БСП в Пловдив. Първа стъпка е организирането на Кръгла маса, на която местната власт, депутати и представители на ромската общност да обсъдят варианти какво да се прави. Според левицата приоритетни са три теми -  образование, здравеопазване и незаконно..

публикувано на 21.01.19 в 15:49