Да се промени и здравният закон, и медицинското образование

Трябва ли само лекари  и медицински сестри да се занимават с диетично хранене, което досега беше включено в неконвенционалните методи за лечение, каквото е предложението на  Министерството на здравеопазването  за промени в закона за здравето? 

Д-р Людмила Емилова е лекар с  три специалности, която  от 25 години лекува по системата на Лидия Ковачева, чиято ученичка е.

Д-р Емилова е категорична, че трябва да има промяна в закона, защото и при нея са идвали хора, пострадали от препоръки на хора без медицинско образование. Според нея, досегашното изискване за 4-месечно медицинско обучение е крайно недостатъчно. 

Но, ако  законът влезе в сила така, както се предлага,  без промяна в медицинското образование по темата, и при негативното отношение към диетиката като метод на лечение, от страна на конвенционалните медици, това няма да доведе до нищо друго, освен до печалби на фармацефтичните фирми.

Те това искат.   И хората и лекарите да са необразовани, да не знаят, да са все по-болни, а те да печелят все повече милиарди.

Цялото интервю с д-р Емилова е в звуковия файл. 


Още от категорията

Диспута за триезичието във Венеция е величаво дело !

Венеция. Втората половина на ІХ век. Предстои диспут за триезичието. На него Константин Кирил Философ противостои на всички епископи. И доказва с текстове от Свещеното писание, че правото на  богослужението може да бъде и на родния език, а не само на приеманите дотогава и наричани "свещени" езика на християнството иврит, латински и гръцки.  Проф...

публикувано на 24.05.19 в 10:51

Абитуриентите са красиви с младостта и естествеността си

От тази вечер в Пловдив започват абитуриентските балове. Предстоят шпалирите на дълго подготвяните тоалети и изненади за тържествената вечер на завършването. Дизайнерът Албена Хумбаджиева ни ориентира в модните тенденции тази година.  В крак с тях ще бъдат дамите с по- изчистени рокли в бежово, черно, розово, сребърно и червено. За предпочитане е..

обновено на 23.05.19 в 16:51

Системата за броене на гласовете не може да се "хакне"

Проф. Михаил Константинов е председател на съвета на директорите на "Информационно обслужване" изрази спокойствие по отношение на провеждането и обработката на резултатите от вота на на 26 май. По думите му тези избори повтарят като правила тези от 2014 година с изключение на по- големия брой машини за гласуване - 3000 вместо 500. Около 23% от..

обновено на 23.05.19 в 16:49

Победителят в евровота ще бъде излъчен на финалната права

Последното преди евровота проучване на    „Галъп интернешънъл“   откроява преднината на ГЕРБ и БСП пред другите участници в изборите.  ДПС са трети, а ВМРО вече преминава бариерата и от финалните дни на кампанията ще зависи дали и с колко ще е над чертата, това коментира за Радио Пловдив социологът от  "Галъп" Първан Симеонов. Според него..

обновено на 23.05.19 в 16:36

Започна фестивалът "Вкусът на Пловдив"

Кметът на Пловдив Иван Тотев откри  третото издание на фестивала „ Вкусът на Пловдив". От днес до 26-ти май на Малката главна, посетителите ще могат да се срещнат  с майстори готвачи и хлебари, както и да  опитат традиционна българска кухня.   Фестивалът започна с разчупване на хляба, специално приготвен от майстор хлебаря Димитър..

публикувано на 23.05.19 в 15:44