МВР издава паспорти с удължено работно време

| обновено на 10.08.18 в 10:45

Гишетата на служба “Български документи за самоличност” в Първо РУ – Пловдив ще работят с удължено работно време от 7.30 ч. до 18.30 ч. всеки делничен ден и от 8.30 ч. до 12.00 ч. в събота.

Новата организация влиза в сила от 10 август, и ще продължи докато е необходимо. Тя е продиктувана от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да  заявят и получат български документи за самоличност и с въвеждането й се цели облекчаване на административното обслужване на гражданите и повишаване на качеството на услугата.

Ръководството на пловдивската дирекция на МВР има готовност да въведе подобна организация на работа и в паспортните служби на останалите районни управления, след анализ на натовареността им.

Още от категорията

Глобяват за паркиране до ремонтите на "Гладстон" и „Мария Луиза“

На входа на затворения за ремонт подлез на ул. „Гладстон“  и по бул. „Мария Луиза“, където тече строителството на епископската Базилика и булевардът е затворен, са възникнали нерегламентирани паркинги.  Получени са множество сигнали за преминали зад огражденията коли, съобщават от общината и предупреждават, че от понеделник  започват да..

обновено на 22.02.19 в 17:11

Старт на процедурата за локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжната процедура за строителен надзор при проектирането и изграждането на локални платна на път Пловдив - Асеновград.  Проектът ще се финансира от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, а индикативната стойност на поръчката за надзор е 300 000 лв. без ДДС.  Срокът за получаване на офертите е до 17:30..

публикувано на 22.02.19 в 16:14

Община "Марица" стъпка назад за данъка на колите, ще връща пари

Община „Марица“ няма да вдига данъка върху автомобилите, както това реши ОбС преди дни. Причината е административен пропуск в публикуването на наредбата, заради която приетите промени са незаконни, обясни заместник-кметът на общината Петър Минков. Според решението на ОбС най-големият скок – близо двойно, бе при налога за колите без..

публикувано на 22.02.19 в 15:59

Бутането на ромските къщи във Войводиново се отлага до април

Както вече стана известно, Административният съд в Пловдив прекрати производствата по искания на 17 жители от ромската махала на Войводиново, които се жалваха срещу кмета на селото Димитър Тосев и областната дирекция на полицията в Пловдив, затова, че не са били допуснати да влязат в жилищата си на 9 февруари.   Това обаче е съвсем различен..

публикувано на 22.02.19 в 15:47

Архитекти даряват проекти за знакови обекти в Пловдив

Проекти за реставрация на шест знакови обекта в Пловдив с културно-историческо значение ще дарят участниците в курса за професионално обучение на архитекти по опазване на недвижимото културно наследство. Курсът се реализира благодарение на Ecole de Chaillot в  Париж в партньорство с Община Пловдив, Френския културен институт,..

публикувано на 22.02.19 в 15:24