РЕКЛАМА

Не съм удовлетворен от развитието на летище „Пловдив“

Искането на Община Пловдив да получи безвъзмездно собствеността върху летище „Пловдив“ не е по-различна практика от тази по света.

Има много общини, които притежават летища в други страни. Ние знаем икономическите показатели на аеропорта – приходи, разходи и задължения. Пловдивският кмет Иван Тотев също е наясно с тях. Щом от Община Пловдив са сметнали, че е лъжица за тяхната уста – те са си направили сметката, това заяви в интервю за Радио Пловдив Пламен Спасов, кмет на Община „Родопи“ и председател на Фонда за развитие на летището.

Той обаче не се ангажира с лично мнение по темата.

Не ми се иска да изказвам каквото и да е мнение. Държавата е принципал. Тя трябва да направи процедурата и да реши какво ще е бъдещето на аеропорта, обясни Спасов.

Председателят на Фонда за развитие на летище „Пловдив“ обаче не скри, че е недоволен от развитието на аеропорта, а една от причините – честите смени на директорите.

Не съм удовлетворен от развитието на Летище Пловдив. То може да бъде развито в пъти по-добре, коментира Пламен Спасов.

Годишно през летището преминават между 80 и 100 хиляди пътници, а товарите са около 2500.

Във Фонда за развитие на летището участват 9 общини, които споделят риска за редовните полети, а средствата се събират чрез удръжки на всеки жител от по 1 лев.

Цялото интервю с Пламен Спасов можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Бюджет 2019-нищо неочаквано

3,7% очакван ръст на Брутния вътрешен продукт за 2019г. е умерен растеж, който ще се случи благодарение на увеличаващото се вътрешно търсене, а не на преките чуждестранни инвестиции например. Това каза по Радио Пловдив икономистът проф. Боян Дуранкев за обявените от финансовото министерство параметри на проектобюджета за следващата година. Т..

публикувано на 23.10.18 в 16:53

На Валери Симеонов му липсва не контрол, а самоконтрол

Не разбирам тезата на президента Румен Радев, че „безконтролната власт ражда цинизъм“ и съм изненадана, че се говори за безконтролна власт в демократична държава. В България има изградена система на избори и избраните влизат в коловоза за нормативите – каза в коментар социалният психолог Антоанета Христова. Според нея проблемът с думите на..

публикувано на 23.10.18 в 15:53

С 20% повече са домакинствата, които ще се топлят с дърва

 С 30 процента повече дърва за огрев предоставя Държавното горско стопанство в Асеновград на населението през отоплителния сезон тази година в сравнение с миналата зима. Търсенето е засилено, а с 20 на сто е нараснал и броят на домакинствата, които се отопляват на дърва, съобщи директорът на Горското стопанство инж. Слави Богутев.  До момента вече са..

публикувано на 23.10.18 в 15:17
Александър Маринов

Има голям шанс за предсрочни избори

Трусът в коалицията е факт. Дори вече министър-председателят го констатира и аз смятам, че този трус надхвърля взаимоотношенията в малката коалиция. Това, което направи Валери Симеонов и най-вече – случилото се след първото му изказване вече не засяга само пряко обидените, имам предвид родителите на деца с увреждания. Това засяга..

публикувано на 23.10.18 в 10:54

Очаквам личните отношения в коалицията да бъдат потушени

Предполагам, че експертите на Министерството на здравеопазването смятат, че е разумен ход да се извършат промени в здравния сектор, които се въвеждат чрез бюджета на НЗОК. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доктор Калин Поповски, народен представител от „Обединени патриоти“ и член на парламентарната здравна..

публикувано на 23.10.18 в 10:20

КРИБ не гласува бюджета на НЗОК, "Заедно с теб" са против шефа й

С 490 милиона лева повече ще разполага догодина НЗОК в сравнение с тази. Днес Надзорният съвет на касата гласува проектобюджета й за 2019-та.  С 18 млн. е увеличен бюджетът за личните лекари. 28 млн. повече ще има за прегледи при специалисти и 7 млн. - за изследвания. Най-сериозно увеличение има в бюджета за болниците. За лекарства, където..

публикувано на 22.10.18 в 16:08

Уж изпуснатите думи показват падението на политиците

Този път не сме изгубени в превода, каза по повод скандала след думите на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания. По думите й  обикновено обществото силно неглижира това, което говорят политиците, даже съзнателно се изключва, когато те говорят за реформи, за програми и прочее... Но когато от..

публикувано на 22.10.18 в 16:07