Пет села без вода заради аварии

Жителите на пет села на територията на Пловдивска област са без вода заради аварии. Това съобщиха от водоснабдителното дружество. С нарушено водоподаване са жителите на селата Отец Паисиево, Крумово, Добростан, Яврово и Мътеница. До 4 – 5 часа авариите ще бъдат отстранени, това са обичайни случаи през този сезон, поясняват от ВиК.

С частично нарушено водоподаване са и жителите на Куклен заради авария на водопровод, както и част от Раковски.

Екипите отстраняват възникнала авария и на територията на Асеновград продължава и работата по водния цикъл. 


Още от категорията

На Велики четвъртък деца боядисваха яйца с дядо Николай

На Велики четвъртък Пловдивският митрополит Николай и деца от областта  и сдружение „Паралелен свят“ боядисаха десетки червени великденски яйца.  Дядо Николай благослови малчуганите, помаза бузките им с първото червено боядисано яйце и всички заедно произнесоха молитвата „Отче наш”. Владиката им каза, че са желани гости в храма и им пожела да..

обновено на 25.04.19 в 15:07

Родопски общини взимат 3.5 млн. лева за щетите от зимните бедствия

1 милион 492 хиляди лева ще получи от държавата община Смолян за отстраняване на щетите от зимните бедствия през януари.  За ремонт на пътната инфраструктура са предвидени почти 265 хиляди лева, а за отстраняване на други щети от обилния снеговалеж в Смолян са отпуснати 130 хиляди лева.  С още 260 хиляди лева се компенсират направени разходи по..

публикувано на 25.04.19 в 15:01

Пловдивски еколози спасиха малка сова

Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лечение в Спасителен център за диви животни на СНЦ „Зелени Балкани“ в Стара Загора малка сова в безпомощно състояние.  Птицата е намерена в района на „Индустриална зона Тракия“ в Пловдив, а екоинспекцията е алармирана чрез „зеления“ телефон. При проверка на място екипът на РИОСВ е установил, че птицата е млад..

публикувано на 25.04.19 в 14:25

Откриха родителите на изоставеното бебе

Задържана е майката на изоставеното 5-месечно бебе в района на Централна гара Пловдив. 2 6-годишната Галя била открита при родителите си в старозагорското село Обручище – съобщи районният прокурор Чавдар Грошев.  До майката полицията стигнала, след като в Кричим бил открит бащата на детето Григор. Той пък бил установен, след като свидетел..

обновено на 25.04.19 в 14:07

Тримата дилъри на екстази остават в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима наркодилъри.  Припомням, че срещу всеки от тях е повдигнато обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери – над 60 килограма екстази за  близо милион и 518 000 лева. Според апелативните..

публикувано на 25.04.19 в 14:04