РЕКЛАМА

Пет села без вода заради аварии

Жителите на пет села на територията на Пловдивска област са без вода заради аварии. Това съобщиха от водоснабдителното дружество. С нарушено водоподаване са жителите на селата Отец Паисиево, Крумово, Добростан, Яврово и Мътеница. До 4 – 5 часа авариите ще бъдат отстранени, това са обичайни случаи през този сезон, поясняват от ВиК.

С частично нарушено водоподаване са и жителите на Куклен заради авария на водопровод, както и част от Раковски.

Екипите отстраняват възникнала авария и на територията на Асеновград продължава и работата по водния цикъл. 


Още от категорията

Прокуратурата проверява как са похарчени парите за церемонията на "Пловдив 2019"

Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление, свързано с разходването на средства за откриването на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019“ на 12януари. Проверката е възложена на  „Икономическа полиция“ и трябва да завърши в 30 дневен срок. Припомням, че по данни на Фондация „Пловдив..

обновено на 16.01.19 в 15:03

Клон с размерите на дърво се стовари в Цар-Симеоновата градина

Огромен клон от  дърво се стовари  около 14 часа  на алеята в Цар Симеоновата градина. Под напора на силния вятър високото дърво, намиращо се на метри от  алеята над подлеза на „Гладстон“ и Централния площад,  се е разцепило и рухнало пред погледа на преминаващите граждани.   Няма пострадали хора.  Територията около отчупения клон  е оградена,..

публикувано на 16.01.19 в 15:00

Работник загина при трудова злополука в центъра на Пловдив

Работник загина при инцидент на строителен обект в Пловдив.  Това е станало около 12 ч. на строеж до кръстовището  на бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Л. Каравелов“, до Младежкия хълм.  Там 53-годишният мъж е бил ударен от тухла, паднала при издигането на натоварен палет.  Първоначално, той изпаднал в безсъзнание, но..

обновено на 16.01.19 в 14:27

АМТИИ ще носи името на проф. Асен Диамандиев

Министерският съвет предлага на Народното събрание наименованието на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, да се промени на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив. Преименуването е в знак на признание към делото на проф. Диамандиев и неговия принос за висшето..

обновено на 16.01.19 в 14:27

"Еврика" - за малки и големи откриватели

Защо е важно децата да бъдат откриватели? Колко опита и грешки са нужни по пътя към великите изобретения? На тези и много други въпроси ще отговори екипът на "Музейко" и Регионален исторически музей (РИМ), които представят изложбата "Еврика!“ на образователната общност в Пловдив. Днес екипът на "Музейко" пристигна в Пловдив, за да..

публикувано на 16.01.19 в 14:18

Договорът на Върбакови за Синята зона в Пазарджик ще бъде прекратен

Община Пазарджик ще прекрати договора за синята зона с фирмата концесионер на фамилията Върбакови. Причината са новите правила за организация на движението и натрупаното обществено недоволство срещу агресивното поведение на служителите, които принудително преместват неправилно паркиралите коли. Измененията в нормативните документи са значителни и не..

обновено на 16.01.19 в 13:35

С рекорден годишен бюджет Асеновград инвестира в четири големи проекта

 Бюджет 2019 на община Асеновград е с най-високата досега финансова рамка от 48 милиона и 500 хиляди лева. Това стана ясно на публичното обсъждане в залата на Общинския съвет. Близо 25 милиона лева от тях са за делегирани от държавата дейности, а малко над 23 милиона са местните приходи. "Това е бюджет на стабилност и бъдещ растеж, който ще даде..

публикувано на 16.01.19 в 13:20