Съдът в Карлово решава дали да остави полицая- трафикант в ареста

| обновено на 10.08.18 в 12:03

Районен  съд – Карлово  ще разгледа този следобед искането на Районна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за полицая  Владимир  Славов. Той е обвинен  за трафик на мигранти. 

Престъплението бе извършено на 6 август в Карлово. 29-годишен полицай от Столичната дирекция на вътрешните работи бе задържан за трафик на мигранти. Той е обвинен и за кражба на ценни вещи от чужденците. 

Досъдебното производство ще се води в Карлово, тъй като там били изоставени част от чужденците по време на маршрута им от Бургас за столицата – съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.Още от категорията

На Велики четвъртък деца боядисваха яйца с дядо Николай

На Велики четвъртък Пловдивският митрополит Николай и деца от областта  и сдружение „Паралелен свят“ боядисаха десетки червени великденски яйца.  Дядо Николай благослови малчуганите, помаза бузките им с първото червено боядисано яйце и всички заедно произнесоха молитвата „Отче наш”. Владиката им каза, че са желани гости в храма и им пожела да..

обновено на 25.04.19 в 15:07

Родопски общини взимат 3.5 млн. лева за щетите от зимните бедствия

1 милион 492 хиляди лева ще получи от държавата община Смолян за отстраняване на щетите от зимните бедствия през януари.  За ремонт на пътната инфраструктура са предвидени почти 265 хиляди лева, а за отстраняване на други щети от обилния снеговалеж в Смолян са отпуснати 130 хиляди лева.  С още 260 хиляди лева се компенсират направени разходи по..

публикувано на 25.04.19 в 15:01

Пловдивски еколози спасиха малка сова

Експерти от РИОСВ-Пловдив изпратиха за лечение в Спасителен център за диви животни на СНЦ „Зелени Балкани“ в Стара Загора малка сова в безпомощно състояние.  Птицата е намерена в района на „Индустриална зона Тракия“ в Пловдив, а екоинспекцията е алармирана чрез „зеления“ телефон. При проверка на място екипът на РИОСВ е установил, че птицата е млад..

публикувано на 25.04.19 в 14:25

Откриха родителите на изоставеното бебе

Задържана е майката на изоставеното 5-месечно бебе в района на Централна гара Пловдив. 2 6-годишната Галя била открита при родителите си в старозагорското село Обручище – съобщи районният прокурор Чавдар Грошев.  До майката полицията стигнала, след като в Кричим бил открит бащата на детето Григор. Той пък бил установен, след като свидетел..

обновено на 25.04.19 в 14:07

Тримата дилъри на екстази остават в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима наркодилъри.  Припомням, че срещу всеки от тях е повдигнато обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери – над 60 килограма екстази за  близо милион и 518 000 лева. Според апелативните..

публикувано на 25.04.19 в 14:04