Три дни в Девин ще празнуват

В Девин започва празника на града и минералната вода, който ще продължи до неделя.

Празничната програма предвижда детски футболен турнир на градския стадион с участието на отбори от двата футболни клуба -  “Родопа Смолян“ от Девин и “Хебър“ от Пазарджик.

В празника ще има детска вечер на талантите. В аквапарка ще се проведат и конкурсите “Мис Девин“ и “Мис Персенк“ със специалното участие на Тони Димитрова.

В събота ще се проведе състезание по стрийт фитнес.

Преди официалното откриване на празника от кмета на Община Девин – Красимир Даскалов, самодейци ще изнесат концерт пред Дома на културата.

Програмата ще продължи с концерти: на Берковската духова музика, на Николина Чакърдъкова, както и на Неврокопския танцов ансамбъл.

Концерти ще има и в неделя. 


Още от категорията

Тримата дилъри, хванати с дрога за 1 500 000 лева, остават в ареста

Трима обвиняеми за  откритите 60 килограма екстази в „Столипиново“ остават в ареста. Това определи Пловдивския окръжния съд при разглеждането на  исканата от прокуратурата най-тежка мярка за неотклонение спрямо неосъжданите досега Росица Маркова, Ниази Мехмедов и Владимир Кабакчиев.  Те бяха арестувани в началото на седмицата  за държане с цел..

обновено на 19.04.19 в 17:42

Почина изоставеното в болница дете

Следобед е починало 7-годишното детенце, което бе изоставено от родителите си в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Момиченцето е издъхнало вследствие на сърдечна недостатъчност. Случаят възпламени общественото мнение преди дни. Майката довела детето в болницата преди три седмици, след като състоянието му се влошило и трябвало да постъпи по..

публикувано на 19.04.19 в 17:42

Община Пловдив иска да менажира новите галерии

Общината да управлява новите арт пространства в Пловдив - галерията на ул. “Гладстон”, която все още е в строеж, галерията в бившия Детмаг „Снежанка“ – това предлага заместник кметът по култура и туризъм Александър Държиков. „Общината да бъде управляващ, както е Художествената галерия, както е галерията на ул. Съборна, тоест институцията,..

публикувано на 19.04.19 в 13:51

Студенти от чужбина с родни корени ще остават по-лесно в България

Облекчаване на процедурите за получаване на разрешение за постоянно пребиваване поискаха студенти от българската общност в чужбина на среща с вицепрезидента Илияна Йотова в ПУ „Паисий Хилендарски“.  Постановление 103, което регламентира престоя и обучението ви в български университети, ще бъде променено , обясни Йотова. Тя предлага при промяната..

публикувано на 19.04.19 в 12:55

Заловиха насилника, пребил жена си в Панагюрище

Полицаите от РУ-Панагюрище задържаха мъжа,  издирван за домашно насилие.  Той се е укривал, след като полицията го обявила за издирване след сигнал от пострадалата му жена.  47-годишният панагюрец е нарушил  забраната да я доближава. Въпреки съдебното ограничение, той отишъл в жилището на 46-годишната жена, с която живеел на семейни начала. Там..

обновено на 19.04.19 в 12:00