РЕКЛАМА

Три дни в Девин ще празнуват

В Девин започва празника на града и минералната вода, който ще продължи до неделя.

Празничната програма предвижда детски футболен турнир на градския стадион с участието на отбори от двата футболни клуба -  “Родопа Смолян“ от Девин и “Хебър“ от Пазарджик.

В празника ще има детска вечер на талантите. В аквапарка ще се проведат и конкурсите “Мис Девин“ и “Мис Персенк“ със специалното участие на Тони Димитрова.

В събота ще се проведе състезание по стрийт фитнес.

Преди официалното откриване на празника от кмета на Община Девин – Красимир Даскалов, самодейци ще изнесат концерт пред Дома на културата.

Програмата ще продължи с концерти: на Берковската духова музика, на Николина Чакърдъкова, както и на Неврокопския танцов ансамбъл.

Концерти ще има и в неделя. 


Още от категорията
Офиса на

Болница "Св. Мина", КОЦ и пловдивски ДКЦ-та изгоряха в "Олимпик"

Седемте общински ДКЦ-та и болница „Св. Мина“ са застраховани във фалиралата компания „Олимпик“. Това съобщи зам.-кметът по здравеопазване Розалин Петков.  Сумите са от 1000 до 2000 лева. След консултация с юристите си, лечебните заведения трябва да поискат да им бъдат върнати парите, които остават до края на застрахователния период. По..

обновено на 15.08.18 в 15:50

Иван Евстатиев излиза предсрочно от затвора

Пазарджишкият окръжен съд реши, че бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев трябва да бъде освободен от затвора предсрочно. Преди три години Евстатиев получи четиригодишна присъда за сексуално посегателство над непълнолетно момиче от Стрелча. С постановлението на съда остатъкът от година и два месеца се заменя с пробационна мярка. Иван..

обновено на 15.08.18 в 15:50

Община Асеновград решава дали да прехвърли язовирите си на държавата

Общинският съвет в Асеновград решава дали всичките 26 общински язовира да бъдат прехвърлени безвъзмездно за стопанисване от държавата. Докладната записка е депозирана за разглеждане от местния парламент на редовната сесия в края на месец август. 13 от водоемите на територията на общината са с предписания за спешен ремонт от Държавната агенция за..

публикувано на 15.08.18 в 14:42

Хиляди богомолци се събраха в Бачковския манастир за Голяма Богородица

Хиляди богомолци се очаква да посетят Бачковския манастир „Успение Богородично“ за храмовия му празник. Хората идват да запалят свещ и да се помолят пред чудотворната икона на Божията майка, която е на над 1300 години. По традиция, стотици поклонници прекараха нощта преди Успение Богородично в двора на светата обител или на близките поляни...

обновено на 15.08.18 в 11:34

Откриха четирите момчета, изгубени в гората край село Петково

Четирима младежи прекараха цяла нощ в гората в Смолянско, след като се изгубили. Нямало обхват и на телефоните им. Издирването продължи през цялата нощ. Тази сутрин са открити невредими край овчарник.  Снощи около 22:30 часа е получен сигнал, че в горски масив в землището на смолянското село Петково са се изгубили четирима младежи – 15-годишно момче от..

обновено на 15.08.18 в 11:34

990 лева средна заплата в пловдивска област

Средната брутна месечна работна заплата в област Пловдив за месец юни е -  990  лева, съобщава нациооналната стотистика.   Второто тримесечие на годината бележи ръст спрямо първото с близо 4%. Най-голямо  увеличение  има в секторите „Финансови  и  застрахователни  дейности“  -  с  12.9%,  „Строителство“  -  с  10.4%  и  „Образование“ - с близо 9..

обновено на 15.08.18 в 11:22

Авария прекрати обслужването на граждани в Пътна полиция

Към 10.50 ч. в сградата на Пътна полиция е прекъснато електричеството, поради  възникнала авария.  По тази причина е спряно  обслужването на граждани. От EVN работят по отстраняване на проблема – съобщават от пресцентъра на полицията в града.

публикувано на 15.08.18 в 11:22