Полицаят, участвал в трафик на бежанци, остава зад решетките

| обновено на 11.08.18 в 08:13

Районен  съд – Карлово остави в ареста полицая  Владимир  Стоянов, обвинен  за трафик на мигранти. Съдът прецени, че 29-годишният служител на СДВР може да извърши други престъпления, ако излезе на свобода.  

В хода на делото стана ясно, че  той е  извършвал логистика, осигурявайки  квартири на нелегално влезлите чужденци и ги е  превозвал през вътрешността на страната. Освен това, в някои от случаите трафикантът  е обирал ценните им вещи. Той бе заловен на 6 август в Карлово. 

Досъдебното производство ще се води в Карлово, тъй като там били изоставени част от чужденците по време на маршрута им от Бургас за столицата – съобщи по-рано окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Обвиняемият призна извършеното, като го обясни със спешната нужда от  пари – за лечението на баща си и за изплащане на кредити.

За извършените престъпления  полицаят може да получи  от 1  до 6 години лишаване от свобода.

На 6 август служителят натоварил на Мерцедес в Бургас 6-ма души от Афганистан на възраст между 16 и 22 години, всичките мъже.  Уговорката му била да ги извози до София, където вече били прекарани още 16 души. За двата курса мъжът взел 2000 лева.

Междувременно, в полицията бил подаден сигнал, че съмнителни лица се качват в автомобил със софийска регистрация. От полицията опитали да спрат Мерцедеса на изхода от Бургас, но водачът не се подчинил на стоп палката. Неуспешни опити да бъде спрян били направени и по магистралата край Сливен, Стара Загора и Пловдив. Технически средства за спирането на автомобила не били използвани поради съображения за сигурност на пътниците и на околните автомобили по магистралата – уточни прокурор Попов.

От Пловдив трафикантът потеглил към Карлово. В центъра на града той изоставил 6-та афганистанци, като им отнел ценни вещи и ги уверил, че срещу 100 долара ще оправи проблемите с полицията. След като потеглил с автомобила си към София, служителят бил спрян в района на Пирдоп.

Оказало се, че той е бил служител на СДВР от 2010 година.  Още двама негови съучастници също са задържани в столицата, е един се издирва.

Задържаният е оказал пълно съдействие на полицията и казал, че извършил двата курса за 2000 лева.


Още от категорията

Тримата дилъри, хванати с дрога за 1 500 000 лева, остават в ареста

Трима обвиняеми за  откритите 60 килограма екстази в „Столипиново“ остават в ареста. Това определи Пловдивския окръжния съд при разглеждането на  исканата от прокуратурата най-тежка мярка за неотклонение спрямо неосъжданите досега Росица Маркова, Ниази Мехмедов и Владимир Кабакчиев.  Те бяха арестувани в началото на седмицата  за държане с цел..

обновено на 19.04.19 в 17:42

Почина изоставеното в болница дете

Следобед е починало 7-годишното детенце, което бе изоставено от родителите си в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Момиченцето е издъхнало вследствие на сърдечна недостатъчност. Случаят възпламени общественото мнение преди дни. Майката довела детето в болницата преди три седмици, след като състоянието му се влошило и трябвало да постъпи по..

публикувано на 19.04.19 в 17:42

Община Пловдив иска да менажира новите галерии

Общината да управлява новите арт пространства в Пловдив - галерията на ул. “Гладстон”, която все още е в строеж, галерията в бившия Детмаг „Снежанка“ – това предлага заместник кметът по култура и туризъм Александър Държиков. „Общината да бъде управляващ, както е Художествената галерия, както е галерията на ул. Съборна, тоест институцията,..

публикувано на 19.04.19 в 13:51

Студенти от чужбина с родни корени ще остават по-лесно в България

Облекчаване на процедурите за получаване на разрешение за постоянно пребиваване поискаха студенти от българската общност в чужбина на среща с вицепрезидента Илияна Йотова в ПУ „Паисий Хилендарски“.  Постановление 103, което регламентира престоя и обучението ви в български университети, ще бъде променено , обясни Йотова. Тя предлага при промяната..

публикувано на 19.04.19 в 12:55

Заловиха насилника, пребил жена си в Панагюрище

Полицаите от РУ-Панагюрище задържаха мъжа,  издирван за домашно насилие.  Той се е укривал, след като полицията го обявила за издирване след сигнал от пострадалата му жена.  47-годишният панагюрец е нарушил  забраната да я доближава. Въпреки съдебното ограничение, той отишъл в жилището на 46-годишната жена, с която живеел на семейни начала. Там..

обновено на 19.04.19 в 12:00