РЕКЛАМА

Полицаят, участвал в трафик на бежанци, остава зад решетките

| обновено на 11.08.18 в 08:13

Районен  съд – Карлово остави в ареста полицая  Владимир  Стоянов, обвинен  за трафик на мигранти. Съдът прецени, че 29-годишният служител на СДВР може да извърши други престъпления, ако излезе на свобода.  

В хода на делото стана ясно, че  той е  извършвал логистика, осигурявайки  квартири на нелегално влезлите чужденци и ги е  превозвал през вътрешността на страната. Освен това, в някои от случаите трафикантът  е обирал ценните им вещи. Той бе заловен на 6 август в Карлово. 

Досъдебното производство ще се води в Карлово, тъй като там били изоставени част от чужденците по време на маршрута им от Бургас за столицата – съобщи по-рано окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Обвиняемият призна извършеното, като го обясни със спешната нужда от  пари – за лечението на баща си и за изплащане на кредити.

За извършените престъпления  полицаят може да получи  от 1  до 6 години лишаване от свобода.

На 6 август служителят натоварил на Мерцедес в Бургас 6-ма души от Афганистан на възраст между 16 и 22 години, всичките мъже.  Уговорката му била да ги извози до София, където вече били прекарани още 16 души. За двата курса мъжът взел 2000 лева.

Междувременно, в полицията бил подаден сигнал, че съмнителни лица се качват в автомобил със софийска регистрация. От полицията опитали да спрат Мерцедеса на изхода от Бургас, но водачът не се подчинил на стоп палката. Неуспешни опити да бъде спрян били направени и по магистралата край Сливен, Стара Загора и Пловдив. Технически средства за спирането на автомобила не били използвани поради съображения за сигурност на пътниците и на околните автомобили по магистралата – уточни прокурор Попов.

От Пловдив трафикантът потеглил към Карлово. В центъра на града той изоставил 6-та афганистанци, като им отнел ценни вещи и ги уверил, че срещу 100 долара ще оправи проблемите с полицията. След като потеглил с автомобила си към София, служителят бил спрян в района на Пирдоп.

Оказало се, че той е бил служител на СДВР от 2010 година.  Още двама негови съучастници също са задържани в столицата, е един се издирва.

Задържаният е оказал пълно съдействие на полицията и казал, че извършил двата курса за 2000 лева.


Още от категорията

Пешеходка блъсната от автобус в "Тракия"

80- годишна жена е в болница, след като бе блъсната от автобус на ул. "Съединение" в ЖР "Тракия". По информация от УМБАЛ "СВети Георги", жената е с мозъчно сътресение и е настанена за наблюдение в болницата. По първоначална информация жената е пресякла неправилно пътното платно около 18 50 часа тази вечер и е ударена от автобус на градския транспорт...

публикувано на 22.10.18 в 21:58

Пловдивчани поискаха оставката на вицепримиера Валери Симеонов

Десетки хора се събраха в Пловдив, за да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът бе по повод думите му, че майките на деца с увреждания са кресливи, а децата – уж болни.   Родителите на децата с увреждания бяха облечени в познатите черни тениски „Системата ни убива“ и носеха плакати с различни надписи. С възгласи..

обновено на 22.10.18 в 19:48

Освободен е шефът на Митница Пловдив

Освободен е досегашният началник на Митница Пловдив Павел Геренски. По непотвърдена информация срещу него е образувано ди сциплинарно производство. За изпълняващ длъжността е назначен заместникът на Геренски  Боян Тодоров. Геренски заема позицията в Пловдив от 2014 година. Дотогава той е шеф на  Митница Кулата.

публикувано на 22.10.18 в 19:47

Пловдивчани са майсторите на новото поколение фалшиви евро и долари

Печатница за фалшиви пари беше разбита при акция на полицията и прокуратурата. Фалшивите банкноти са изключително висококачествена изработка, съобщиха от прокуратурата. Това е най-голямата печатница за фалшиви банкноти в последните 11 години. Намерени са над 11 милиона евро и близо 2 милиона долара , каза заместник-главният прокурор Иван Гешев...

обновено на 22.10.18 в 16:44

Митинг-протест пред общината иска оставката на Валери Симеонов

Пловдивската организация на партия „Възраждане“ призовава гражданите на митинг-протест пред сградата на община Пловдив довечера.  Основното искане е за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради обидното му изказване  спрямо  майките на деца с увреждания. В него той ги нарече "кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха..

обновено на 22.10.18 в 15:44

Здравко Димитров посрещна делегации от китайските провинции Тиендзин и Ляонин

След успешното провеждане на Четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата 16+1, която се проведе в София, областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от китайската провинция Тиендзин и подписа Меморандум за разбирателство, укрепване на бизнес сътрудничеството и Писмо за намерение за побратимяване между провинция Ляонин и..

публикувано на 22.10.18 в 15:42

Прокуратурата пусна от ареста шофьора, блъснал майка с количка в "Тракия"

Подобрява се състоянието на жената, блъсната на пешеходна пътека в Жилищен район „Тракия“. Тя вече е в съзнание и диша самостоятелно. Въпреки това тя остава на лечение в УМБАЛ „Св. Георги“. Междувременно стана ясно, че шофьорът, блъснал жената, вече е вън от ареста срещу парична гаранция от 1000 лева. Той е обвинен за нарушаване правилата за..

публикувано на 22.10.18 в 14:55