РЕКЛАМА

Полицаят, участвал в трафик на бежанци, остава зад решетките

| обновено на 11.08.18 в 08:13

Районен  съд – Карлово остави в ареста полицая  Владимир  Стоянов, обвинен  за трафик на мигранти. Съдът прецени, че 29-годишният служител на СДВР може да извърши други престъпления, ако излезе на свобода.  

В хода на делото стана ясно, че  той е  извършвал логистика, осигурявайки  квартири на нелегално влезлите чужденци и ги е  превозвал през вътрешността на страната. Освен това, в някои от случаите трафикантът  е обирал ценните им вещи. Той бе заловен на 6 август в Карлово. 

Досъдебното производство ще се води в Карлово, тъй като там били изоставени част от чужденците по време на маршрута им от Бургас за столицата – съобщи по-рано окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Обвиняемият призна извършеното, като го обясни със спешната нужда от  пари – за лечението на баща си и за изплащане на кредити.

За извършените престъпления  полицаят може да получи  от 1  до 6 години лишаване от свобода.

На 6 август служителят натоварил на Мерцедес в Бургас 6-ма души от Афганистан на възраст между 16 и 22 години, всичките мъже.  Уговорката му била да ги извози до София, където вече били прекарани още 16 души. За двата курса мъжът взел 2000 лева.

Междувременно, в полицията бил подаден сигнал, че съмнителни лица се качват в автомобил със софийска регистрация. От полицията опитали да спрат Мерцедеса на изхода от Бургас, но водачът не се подчинил на стоп палката. Неуспешни опити да бъде спрян били направени и по магистралата край Сливен, Стара Загора и Пловдив. Технически средства за спирането на автомобила не били използвани поради съображения за сигурност на пътниците и на околните автомобили по магистралата – уточни прокурор Попов.

От Пловдив трафикантът потеглил към Карлово. В центъра на града той изоставил 6-та афганистанци, като им отнел ценни вещи и ги уверил, че срещу 100 долара ще оправи проблемите с полицията. След като потеглил с автомобила си към София, служителят бил спрян в района на Пирдоп.

Оказало се, че той е бил служител на СДВР от 2010 година.  Още двама негови съучастници също са задържани в столицата, е един се издирва.

Задържаният е оказал пълно съдействие на полицията и казал, че извършил двата курса за 2000 лева.


Още от категорията
Офиса на

Болница "Св. Мина", КОЦ и пловдивски ДКЦ-та изгоряха в "Олимпик"

Седемте общински ДКЦ-та и болница „Св. Мина“ са застраховани във фалиралата компания „Олимпик“. Това съобщи зам.-кметът по здравеопазване Розалин Петков.  Сумите са от 1000 до 2000 лева. След консултация с юристите си, лечебните заведения трябва да поискат да им бъдат върнати парите, които остават до края на застрахователния период. По..

обновено на 15.08.18 в 15:50

Иван Евстатиев излиза предсрочно от затвора

Пазарджишкият окръжен съд реши, че бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев трябва да бъде освободен от затвора предсрочно. Преди три години Евстатиев получи четиригодишна присъда за сексуално посегателство над непълнолетно момиче от Стрелча. С постановлението на съда остатъкът от година и два месеца се заменя с пробационна мярка. Иван..

обновено на 15.08.18 в 15:50

Община Асеновград решава дали да прехвърли язовирите си на държавата

Общинският съвет в Асеновград решава дали всичките 26 общински язовира да бъдат прехвърлени безвъзмездно за стопанисване от държавата. Докладната записка е депозирана за разглеждане от местния парламент на редовната сесия в края на месец август. 13 от водоемите на територията на общината са с предписания за спешен ремонт от Държавната агенция за..

публикувано на 15.08.18 в 14:42

Хиляди богомолци се събраха в Бачковския манастир за Голяма Богородица

Хиляди богомолци се очаква да посетят Бачковския манастир „Успение Богородично“ за храмовия му празник. Хората идват да запалят свещ и да се помолят пред чудотворната икона на Божията майка, която е на над 1300 години. По традиция, стотици поклонници прекараха нощта преди Успение Богородично в двора на светата обител или на близките поляни...

обновено на 15.08.18 в 11:34

Откриха четирите момчета, изгубени в гората край село Петково

Четирима младежи прекараха цяла нощ в гората в Смолянско, след като се изгубили. Нямало обхват и на телефоните им. Издирването продължи през цялата нощ. Тази сутрин са открити невредими край овчарник.  Снощи около 22:30 часа е получен сигнал, че в горски масив в землището на смолянското село Петково са се изгубили четирима младежи – 15-годишно момче от..

обновено на 15.08.18 в 11:34

990 лева средна заплата в пловдивска област

Средната брутна месечна работна заплата в област Пловдив за месец юни е -  990  лева, съобщава нациооналната стотистика.   Второто тримесечие на годината бележи ръст спрямо първото с близо 4%. Най-голямо  увеличение  има в секторите „Финансови  и  застрахователни  дейности“  -  с  12.9%,  „Строителство“  -  с  10.4%  и  „Образование“ - с близо 9..

обновено на 15.08.18 в 11:22

Авария прекрати обслужването на граждани в Пътна полиция

Към 10.50 ч. в сградата на Пътна полиция е прекъснато електричеството, поради  възникнала авария.  По тази причина е спряно  обслужването на граждани. От EVN работят по отстраняване на проблема – съобщават от пресцентъра на полицията в града.

публикувано на 15.08.18 в 11:22