РИОСВ – Пловдив спаси 20 защитени диви пойни птици

Експерти от РИОСВ – Пловдив спасиха 20 защитени диви пойни птици по сигнал на „зеления“ телефон. В него се посочва, че по поречието на Марица в землището на Пловдив се извършва улов на диви пойни птици.

При проверката беше установено, че са уловени в три метални клетки екземпляри от вида щиглец /Carduelis carduelis/. На мястото бяха намерени разпънати мрежи за улов на птици. Защитените видове са във видимо добро състояние и затова са пуснати на свобода в подходящ район (на основание чл. 39, ал. 2, т. 1 от Закона за биологичното разнообразие).

Нарушителят е избягал при появата на служителите на инспекцията и не е установен. Мрежите и клетките са конфискувани и унищожени. Според Закона за биологичното разнообразие санкцията за такова нарушение е от 100 до 5000 лв.


Още от категорията

Глобяват за паркиране до ремонтите на "Гладстон" и „Мария Луиза“

На входа на затворения за ремонт подлез на ул. „Гладстон“  и по бул. „Мария Луиза“, където тече строителството на епископската Базилика и булевардът е затворен, са възникнали нерегламентирани паркинги.  Получени са множество сигнали за преминали зад огражденията коли, съобщават от общината и предупреждават, че от понеделник  започват да..

обновено на 22.02.19 в 17:11

Старт на процедурата за локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжната процедура за строителен надзор при проектирането и изграждането на локални платна на път Пловдив - Асеновград.  Проектът ще се финансира от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, а индикативната стойност на поръчката за надзор е 300 000 лв. без ДДС.  Срокът за получаване на офертите е до 17:30..

публикувано на 22.02.19 в 16:14

Община "Марица" стъпка назад за данъка на колите, ще връща пари

Община „Марица“ няма да вдига данъка върху автомобилите, както това реши ОбС преди дни. Причината е административен пропуск в публикуването на наредбата, заради която приетите промени са незаконни, обясни заместник-кметът на общината Петър Минков. Според решението на ОбС най-големият скок – близо двойно, бе при налога за колите без..

публикувано на 22.02.19 в 15:59

Бутането на ромските къщи във Войводиново се отлага до април

Както вече стана известно, Административният съд в Пловдив прекрати производствата по искания на 17 жители от ромската махала на Войводиново, които се жалваха срещу кмета на селото Димитър Тосев и областната дирекция на полицията в Пловдив, затова, че не са били допуснати да влязат в жилищата си на 9 февруари.   Това обаче е съвсем различен..

публикувано на 22.02.19 в 15:47

Архитекти даряват проекти за знакови обекти в Пловдив

Проекти за реставрация на шест знакови обекта в Пловдив с културно-историческо значение ще дарят участниците в курса за професионално обучение на архитекти по опазване на недвижимото културно наследство. Курсът се реализира благодарение на Ecole de Chaillot в  Париж в партньорство с Община Пловдив, Френския културен институт,..

публикувано на 22.02.19 в 15:24