РЕКЛАМА

От “Ромео и Жулиета“ до остриетата на деня „Точно днес“

Негласуваните все още министерски оставки, предизвикали  коалиционни и опозиционни вълнения и остри коментари, са  политическите остриета на този вторник.  Коментари на проф. Николай Радулов експерт по национална сигурност и на политолога Борис Попиванов.   

Проф. Анна Мантарова от БАН за принудителната миграция и измеренията и като регионален и  глобален проблем.

150 годишнината от рождението на основоположника на географската наука в България академик Анастас Иширков  ще бъде отбелязана с изложба в Народна библиотека „Иван Вазов“. Представя го  доц. Пело Михайлов в интервю на Елена Крушкова.

22-ят Есенен  театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ се открива с балетната постановка  „Ромео и Жулиета“ на Арабеск  по Шекспир с музика на Прокофиев. Хореграфът Боряна Сечанова.

"Приказки оттук-оттам" разказва в своя фотоизложба  в Тракарт Евтим Бачев. След  много години в Португалия и  Испания с работа за едни от най-големите IT компании в света,  той се завръща  в България. За пътуването, завръщането и фотографията като modus vivendi. 

"Точно днес". Вторник 11 септември от 6 до 9.30
Още от категорията

В очакване на празниците "Ден след ден"

Заключителната сесия на пловдивския общински съвет завърши с апетитна покана за коледна трапеза на открито пред сградата на Общината и с бързи решения, без дебати по дневния ред на съветниците. Освен  с участието на коледари в традиционни носии и изпълнение на  български коледни песни, към инициативата е привлечен и Ути Бъчваров, който  ще нагости..

публикувано на 18.12.18 в 14:00

"Вход Свободен" – има ли време за добро и красота ?

Влизаме уверено във "Вход Свободен", не защото е свободен, а в търсене на по-добрата същност на човека, която знаем-съществува! От нас са и идеите за свободно, но качествено прекарано време по празниците! В последните работни дни  искаме да направим  толкова много неща, с надеждата,че това ще ни подсигури безгрижни празници! Дали очакванията съвпадат..

публикувано на 18.12.18 в 10:55

Оптимизъм или реализъм "Точно днес"

Равносметката за 2018 попада в клопката на оптимизма, смятат социолозите на "Алфа Рисърч".  Как и защо българинът зарежда позитивно очакванията си за всяка следваща година коментираме с Геновева Петрова , управител на агенцията. Очакваме от нея да ни запознае с годишното проучване за българската политическа среда и интересните тенденции повлияни от..

публикувано на 17.12.18 в 16:52
Мозайка от Малката базилика в Пловдив

"Ден след ден" на 17 декември

Председателят на НС Цвета Караянчева коментира в Пловдив приетия държавен бюджет за догодина. Тя връчи годишната награда за археолог на 2018 г. и призове на общини за приноса им в културното развитие на страната. Церемонията, посветена на „Чудесата на България“, се състоя в Малката базилика в Пловдив. Репортажът от там е на Антония Попова ...

публикувано на 17.12.18 в 14:20

Мода, театър и празници в предаването "Вход свободен"

Ще ви срещнем с дизайнера Иван Донев. Той, вече, е име в световните модни среди и е единият от двамата българи, завършили престижната академия за мода "Коефия", в италианската столица. Н осител е на наградата „Златна игла“ за 2018 година.  За успехите, наградите и плановете за следващата година, говорим с човека, който не забравя родния Раковски и..

обновено на 17.12.18 в 10:27

"Точно днес" - на ръба на делничното и на Светлината

Около 5% ръст  на чуждестранните туристи в страната ни за предстоящия зимен сезон очакват от Министерството на туризма. В сезона на белите спортове най-притегателни са дестинациите към зимните курорти, а в контекста на Европейското културно домакинство на Пловдив сред броени дни, регионът на Родопите  става особено актуален. За готовността и..

публикувано на 16.12.18 в 17:29

Добротворство "Ден след ден"

Доброто всеки човек го носи в себе си. Нужни са му подходящи условия, за да се прояви. И не е нужно тази благотворна среда да се търси само в празниците.  Добротворството е ежедневие. От хората, посяващи семето, към хората, готови да откъснат плода - не само защото се нуждаят от него, а заради готовността си да го приемат с благодарност. За..

публикувано на 14.12.18 в 14:42