За политическите циркове на четвъртъка в "Ден след ден"

| обновено на 13.09.18 в 14:55

Пореден политически цирк предложи четвъртъкът. От две седмици мнозинството ни подгряваше за рокадите в МС след трагедията край Своге, които бяха първа точка в пленарното заседание на НС.

И така и тази точка не се случи, тъй като президентът не е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР и така той не може да бъде избран за министър на МВР, каквото е предложението на премиера Бойко Борисов. А Румен Радев е в Рига за среща на държавните глави от групата Арайолуш, чийто домакин бе Пловдив през 2016 година.

За старта на политическия сезон и ударите под кръста с привкус на водевил в „Ден след ден“ ще говорим с колегата Иво Инджев – автор на книгата „Президент на РБ“.

Мащабен инфраструктурен проект е на вниманието на местния парламент в Пловдив – съветниците дадоха „зелена светлина“ за транспортния пробив под Централна гара, който ще осигури пряка връзка между Центъра и Кючука. Повече очаквам от Димитър Владимиров.

Премиерът Бойко Борисов обеща 10% увеличение на заплатите на всички в бюджетната сфера – за икономическите ефекти и рефлекса върху икономиката ще е разговора с експерта Мартин Димитров.

Ръководството на БАН предлага Костадин Ганев за временно изпълняващ длъжността директор на института, докато се реши неговото бъдеще и ще бъде ли прехвърлен под шапката на МОН. Ще има ли протести, след като синоптиците искаха за директор да бъде възстановен проф. Христомир Брънзов. 5 дни до края на прогнозите, четем на сайта на НИМХ – по темата очаквайте включване от централата на института след новините в 16 ч.

За проблеми в пожарната в Асеновград ще е репортажа на Емилия Куюмджиева.

Протести се очакват на празника на Светия кръст на Кръстова гора – от мястото очакваме включването на Елена Крушкова.

Още от категорията

Ремонтите в училищата приключват до 15 септември

Новата учебна година ще започне нормално във всички учебни и детски заведения в Пловдив. Това увери ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов в интервю пред Радио Пловдив. Ремонтите ще приключат в срок. Изключение прави само ОУ „Любен Каравелов“, тъй като в основната сграда ремонтните дейности са приключили, но предстои узаконяването на..

публикувано на 23.08.19 в 10:08

Медицинският труд трябва да бъде остойностен

Ако Министерството на здравеопазването регламентира доплащането в болниците с предложените за обществено обсъждане законови промени, болниците  няма да имат право да изискват доплащане за медицинската помощ, заплатена от НЗОК, освен в конкретни случаи. Освен това, че те са изчерпателно описани в Законопроекта, те са обвързани с изрично..

публикувано на 22.08.19 в 10:42

Ядрената енергетика има своето място за България

Интересът на източните инвеститори като “Росатом“, корейската и китайската кампания е осезателен, но големият въпрос около АЕЦ „Белене“ е дали самата ядрена енергетика е проблем. Кой изгражда централата или проблемите са по-различни. Това попита енергийният експерт  и председател на Движението за енергийна ефективност Димитър Иванов. Той..

публикувано на 22.08.19 в 10:04

АЕЦ „Белене“ обединява интересите на Русия и САЩ

АЕЦ „Белене“ ще заработи 2030 година. Проф. Атанас Тасев е енергиен експерт, който коментира бъдещето на АЕЦ „Белене“ и факта, че сега е време проектът да се извади от фризера. Добрата новина е, че 13 компании искат да участват в АЕЦ „Белене“. България не отстъпва от условието, че централата трябва да се строи изцяло на пазарен..

публикувано на 21.08.19 в 11:12

Превозите няма да поскъпнат след въвеждане на тол системата

В програма "Точно днес" ви запознаваме с въвеждането на тол системата за правозвачите. Във вторник ще се проведат тестове в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорим с Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните превозвачи в България. Пиронков каза: Съгласно първоначално заложените критерии сега..

публикувано на 20.08.19 в 10:09