РЕКЛАМА

Протест блокира пътя Пловдив - Смолян край Юговското ханче

| обновено на 14.09.18 в 15:07

Десетки жители на родопските села блокираха точно в 10 часа за десетина минути пътя в района на Юговското ханче. 

Хората настояват най- сетне да започне ремонт на близо 8- километровата отсечка между Белица и Загражден,  която сега е черен път в Родопите, попадащ частично в Ловно стопанство Кормисош. 

Проблемът датира от близо 60 години и протестиращите недоумяват, защо след като от миналата година има отпуснати близо 4 милиона лева не започват строителни дейности. Майки с деца с заявиха, че трябва да пътуват 100 километра повече, за да видят своите близки и родители. 

От Сдружение "Горди загражденци", организатор на протеста, поискаха на място да дойде представител на транспортното министерство, но това не се случи. След блокадата хората изразиха готовност за нов протест, но след около 20 дни като през това време ще очакват реакция от АПИ. 

Автомобилите изчакаха търпеливо края на протеста, а някои дори продкрепиха хората с клаксони. 

От Агенция "Пътна инфрастуктура" съобщиха, че има само една отворена ценова оферта за избор на изпълнител на проектирането и строителството на отсечката от третокласния път. Тя е на дружеството  "Иса 2000", което  предлага цена от  3 406 500 лв. без ДДС. Ценовите предложения на останалите участици не са отворени, но мотивите за това ще бъдат по-късно.  Проектът ще се изпълни със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за срок от една година.  

Третокласният път Белица - Загражден преминава през област Смолян и осигурява бърза връзка на жителите на селата Баните, Давидково и Загражден с Пловдивска област и е  алтернатива на главния път Пловдив - Асеновград.

СнимкаОще от категорията

Пловдив се готви за зимата

Със заповед на кмета Иван Тотев от днес започна проверка на техниката за почистване през зимния период. Инспекцията обхваща изправността на машините и снегорините, а също и документацията. Зимното дежурство на общинско предприятие „Чистота“ започва от 1 декември. Ако се метеорологичните условия налагат, машините ще излязат да почистват и по-рано,..

обновено на 15.11.18 в 14:46

С 1 117 лева Пловдив е на седмо място по размер на заплати в страната

222 хиляди са заетите в Пловдивска област до края на септември, сочат данните на Националната статистика. Те са с половин процент по- малко спрямо юни тази година, но с 1,2 на сто повече за същия период на миналата година.  Ръстът на средната заплата през третото тримесечие спрямо второто е половин процент и е 991 лева като за една година..

обновено на 15.11.18 в 14:46

Шофьор без книжка е в болница след опит да избяга от проверка

Шофьор без книжка от пазарджишко село катастрофира, след като опита да избяга от полицейска проверка.  Това е станало късно снощи на улица в Белово, където автопатрул от местния полицейски участък проверявал минаващите автомобили.  В един момент униформените подали сигнал на водача на лек автомобил „Хонда“ да спре. Виждайки полицаите, той..

публикувано на 15.11.18 в 13:26

Ще има видеонаблюдение и на Младежкия хълм

Непрекъснато въвеждаме видеонаблюдение в града. Сега ще трябва да наблегнем и на тези места на Младежкия хълм , това заяви Златин Велев, заместник-кмет на Пловдив по повод подписката, която стартираха собствениците на кучета заради зачестилите случаи на поставяне на отрова по кучешките площадки в града.   Той обеща, че скоро ще започне проектиране..

публикувано на 15.11.18 в 13:19

Скопие тръгва по стъпките на Пловдив като кандидат за ЕСК

За значението на престижната титла Европейска столица на културата и опита на Пловдив по пътя към спечелването и подготовката за 2019-та говори кметът на Пловдив инж. Иван Тотев на конференция в Скопие. Срещата е посветена на кандидатурата на македонската столица за Европейска столица на културата. Смятаме, че тази програма ще бъде чудесна..

публикувано на 15.11.18 в 13:12

Електронен билет и точни информационни табла по спирките от догодина

Автобусите по само четири линии от градския транспорт не са оборудвани със системи за електронно таксуване. Това заяви заместник-кметът на Пловдив Златин Велев. До момента устройства са поставени на рейсовете по 25 линии. Крайният срок до който превозвачите трябва да оборудват автобусите изтича на 27 декември. След тази дата информацията по..

публикувано на 15.11.18 в 13:03

Пловдив пак събира производители и любители за Дефиле на младото вино

В десетото издание на Дефиле на младото вино ще вземат участие 36 винопроизводители и 10 фирми, предлагащи храни и безалкохолни напитки, съобщиха организаторите.  21 000 души са посетили проявата през миналата година, за това издание също очакваме висок интерес , каза Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм Пловдив, съорганизатор..

публикувано на 15.11.18 в 12:57