РЕКЛАМА

Протест блокира пътя Пловдив - Смолян край Юговското ханче

| обновено на 14.09.18 в 15:07

Десетки жители на родопските села блокираха точно в 10 часа за десетина минути пътя в района на Юговското ханче. 

Хората настояват най- сетне да започне ремонт на близо 8- километровата отсечка между Белица и Загражден,  която сега е черен път в Родопите, попадащ частично в Ловно стопанство Кормисош. 

Проблемът датира от близо 60 години и протестиращите недоумяват, защо след като от миналата година има отпуснати близо 4 милиона лева не започват строителни дейности. Майки с деца с заявиха, че трябва да пътуват 100 километра повече, за да видят своите близки и родители. 

От Сдружение "Горди загражденци", организатор на протеста, поискаха на място да дойде представител на транспортното министерство, но това не се случи. След блокадата хората изразиха готовност за нов протест, но след около 20 дни като през това време ще очакват реакция от АПИ. 

Автомобилите изчакаха търпеливо края на протеста, а някои дори продкрепиха хората с клаксони. 

От Агенция "Пътна инфрастуктура" съобщиха, че има само една отворена ценова оферта за избор на изпълнител на проектирането и строителството на отсечката от третокласния път. Тя е на дружеството  "Иса 2000", което  предлага цена от  3 406 500 лв. без ДДС. Ценовите предложения на останалите участици не са отворени, но мотивите за това ще бъдат по-късно.  Проектът ще се изпълни със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за срок от една година.  

Третокласният път Белица - Загражден преминава през област Смолян и осигурява бърза връзка на жителите на селата Баните, Давидково и Загражден с Пловдивска област и е  алтернатива на главния път Пловдив - Асеновград.

СнимкаОще от категорията

Наказания за учителките, които преведоха деца през жп прелез с пуснати бариери

Учителките от Велинград, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и идващ влак, ще получат дисциплинарни наказания. Най-вероятно това ще е предупреждение за уволнение, съобщи директорът на Основно училище "Неофит Рилски" Юлия Трионджиева. От полицията вече са съставили акт на педагозите, заради нарушение на Закона за движение по..

обновено на 21.09.18 в 17:00

Безбройните улични ремонти мъчат и диспечерите в Центъра за управление на трафика

Трима диспечери следят 70 невралгични точки от градското движение в Центъра за управление на трафика в Пловдив.  По други 24 важни кръстовища са разположени видеокамери с 360 градусов обхват, а болшинството светофари са оборудвани с видеоконтролери със специален „смарт“ софтуер, който регулира пропусквателния режим.   На голяма видеостена..

обновено на 21.09.18 в 15:58

"Пловдив 2019" финансира 13 проекта за 317 000 лева

13 проекта на обща стойност 317 хиляди лева одобри Фондация „Пловдив 2019“ от конкурса „В последния момент“. Отхвърлени са 47 проекта.  50 хиляди лева ще получат авторите на документален филм „Следващото поколение“ за спасяването на българските евреи, както и проектът „ПРОЛЕТ ПРЕЗ ЯНУАРИ“ на Народен театър „Иван Вазов“. Това е първият спектакъл от..

публикувано на 21.09.18 в 14:54

Баба хвърли 13 хиляди лева от терасата си на ало измамници

С 13 хиляди лева бе измамена възрастна пловдивчанка. 84- годишната жена хвърлила парите през терасата си, след като ало- измамници я убедили, че помага на полицейска акция.  Сигналът за измамата бабата подала във Второ районно управление ден по- късно. Пред служителите потърпевшата разказала, че на стационарния й телефон позвънил мъж и се представил за..

публикувано на 21.09.18 в 12:11

Фестивал на киселото мляко започва в Момчиловци

В родопското село Момчиловци започва Фестивала на киселото мляко - култура и традиции. Тази вечер ще е официалната церемония по откриване на фестивала, под мотото „Киселото мляко - новият път на коприната". Програмата предвижда изложение на производители на млечни продукти, на народни-художествени занаяти, био и екопродукти, представяне на..

публикувано на 21.09.18 в 10:07

Открива се Есенният панаир на занаятите

С редица прояви продължават Празниците на Стария град. На ул. „Съборна“ пред храма „Св. св. Константин и Елена“ се открива Есенният панаир на занаятите. 50 майстори от страната ще  демонстрират 20 стари занаята На същото място ще се проведе пленер „Кукли“ с участието на майстори от страната и актьори от пловдивския Куклен театър.

обновено на 21.09.18 в 09:38

Центърът за управление на трафика отваря врати

Центърът за управление на трафика в отваря врати за посещение на граждани. Инициативата е във връзка с Европейската седмица на мобилността, която Община Пловдив отбелязва с поредица прояви. Центърът, който се намира на бул.- „Шести септември“  №274, се занимава с контрол и наблюдение на трафика в града, с регулиране на светофарните уредби и..

публикувано на 21.09.18 в 09:19