Проф. Аксиния Джурова тази събота в "Срещи"-те

| обновено на 15.09.18 в 09:18

Тази събота в "Срещи"-те - разговор с проф. Аксиния Джурова по книгата й "Изчезващата памет" и прелюбопитните й срещи по пътя. 

За паметта, която  авторката се опитва да разтревожи ,защото  ние, днешните хора, я обезличаваме, а без нея  губим същността си.

Затова ли Питагор моли боговете като умре да го пощадят от забравата, а Одисей отказва безсмъртието, щом цената е безпаметство. Бъдете с Радио Пловдив от 9 до 10 часа в събота. 

Уверявам  Ви, разговорът е  интересен!

Още от категорията

В "Срещите" разговор за изкуството на улицата

В едно есе за улицата Сирак Скитник пише: "преди пет хиляди години тя, улицата, е носила корона и след 50 хиляди години тронът й на могъща владетелка никой не ще разклати....Важното е изкуството на улицата  да стане господар с тежка дума и тежка  корона." Как е с думата и короната уличното изкуство в годината 2019? Разсъждават проф. Цочо Бояджиев, проф...

обновено на 22.02.19 в 17:10

Фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“

Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка организира първия конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“. Той ще се проведе на 20-ти и 21-ви април и  цели да се съхрани и популяризира уникалността на българския музикален и танцов фолклор.  Намерението на организаторите е Широка лъка да се  превърне в място за среща на..

публикувано на 22.02.19 в 13:37

В „Алтер его” гостува поетесата Катя Белчева

Очарователната и талантлива поетеса Катя Белчева ще гостува в „Алтер его” тази събота. С нея ще говорим за поезията, за наградите, за това има ли силово налагани автори у нас, каква е ситуацията в Полша, за която тя има сведения от първа ръка и много други любопитни неща.  Преди разговора с нея няма да ни се размине римувания седмичен обзор на..

публикувано на 22.02.19 в 11:29

Иван Ланджев в Пловдив с "Ти, непрестанна новина"

Пловдивска премиера на поетичната книга „Ти, непрестанна новина“ от Иван Ланджев ще се състои   от 19ч. в  Vintage house в Дома на културата. Преди това  той ще се срещне с ученици от ФЕГ " Антоан дьо Сент-Екзюпери",  като първи гост на  "Младият Пловдив чете."  Книгата е издание на Жанет 45, с редактори  Георги Господинов и Иван Теофилов...

публикувано на 22.02.19 в 10:47

Елена Станева от ЕГ "Пловдив" ще е "Посланик за един ден"

За втора поредна година инициативата на Британското посолство „Посланик за един ден“ ще се проведе през март.  От фондация „За нашите деца“ организираха национално състезание, с което избраха победителка - тя е от Пловдив и се казва Елена Станева, учи английски език в ЕГ „Пловдив“. Тя е на 15 години, а любимите й предмети са литература, философия и..

публикувано на 22.02.19 в 09:25