Пловдивското разследване на 4-те незаконни цигарени фабрики стигна и до София

| обновено на 14.09.18 в 16:41

Няма задържани след днешната акция на Специализираната прокуратура в София срещу организирана престъпна група. Претърсени бяха офиси на дружества, стопанисващи заведения "Везувий" и сръбски ресторант "Бест". Собствениците им се свързват акцията на прокуратурата в Пловдив на 24-ти август, когато бяха обвинени 23 лица за незаконно производство на цигари. Сред тях не бяха открити ръководителите на 4 фабрики, произвеждали цигари без бандерол, което доведе до днешната акция в София. 

Шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев коментира:

"Към момента няма задържани лица, защото в адресите, където са налице собствениците и хората, които ползват имота, съгласно Наказателно-процесуалния кодекс, те присъстват до приключване на действията по разследването, до приключване на претърсването".

Рано тази сутрин от спецпрокуратурата започнаха претърсвания и изземвания в офиси на дружества, стопанисващи заведенията "Везувий" и сръбски ресторант "Бест", обиски на лица и разпити на свидетели с цел задържане на ръководители на престъпна група.

На 24 август Окръжната прокуратура в Пловдив привлича като обвиняеми 23 лица, задържани за цигари без бандерол. Конфискувани са били 42 тона тютюн на стойност 7 милиона лева и 190 хиляди кутии цигари на стойност 1 милион и 500 хиляди лева. В хода на разследването става ясно, че задържаните лица не са ръководители на откритите четири фабрики за незаконно производство на цигари, затова днес спецпрокуратурата извършва следствени действия срещу организирана престъпна група, която се занимава с незаконно производство на цигари и пране на пари.

Поредната акция на спецпрокуратурата е в заведения, свързани с Евлоги Станоев, известен като "Бирмата", и с Лидия Станоева.


Галерия

Още от категорията

Христос възкръсва, а Левски никога не е умирал

Детсетки ученици, граждани, представители на местната власт, депутати, военни се поклониха и поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Пловдив.   Церемонията по повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата се състоя на централната алея на Бунарджика.  Включиха се ученици от спортното училище в Пловдив,..

публикувано на 19.02.19 в 13:31

Нов ремонт очаква ремонтирания площад в Асеновград

Поставените само преди половин година нови плочки на централния площад "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград вече са разместени, като на места настилката е пропаднала и са се образували неравности. Това сериозно затруднява минувачите и е причина за инциденти, алармират асеновградчани. Хората коментират, че ремонтът е извършен некачествено и настояват да..

публикувано на 19.02.19 в 13:18

Карлово склони глава пред подвига на Апостола

С митинг – поклонение в Карлово, родният град на Васил Левски, беше отбелязана 146 тата годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода.  Сутринта в църквата "Света Богородица" бяха отслужени архиерейска света литургия и панихида.  В храма, в който през 1859 година Дякон Игнатий е бил ръкоположен , се стекоха десетки карловци да почетат..

публикувано на 19.02.19 в 12:04

Липсата на резервни жп линии в Пловдив застрашава националната сигурност

Това се казва в позиция на Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт след инцидента с дерайлиралите вагони на товарна композиция, превозваща пропан- бутан. От сдружението   настояват за възстановяване на резервните жп трасета в града.   Неговият координатор Веселин Киров обясни, че организацията е създадена по време на последната..

публикувано на 19.02.19 в 11:31

Над 700 нови рози красят булеварди в Пловдив

Над 700 нови рози засадиха служители на ОП „Градини и паркове“ в разделителните ивици на бул. „България“ и „Карловско шосе“. „ Хубавото време ни позволи да възстановим растителността, унищожена  поради кражби, пътно-транспортни произшествия или други причини. С 400 храста рози попълнихме липсите по „Карловско шосе“, а другите засадихме на бул...

публикувано на 19.02.19 в 11:23