РЕКЛАМА

Пловдивското разследване на 4-те незаконни цигарени фабрики стигна и до София

| обновено на 14.09.18 в 16:41

Няма задържани след днешната акция на Специализираната прокуратура в София срещу организирана престъпна група. Претърсени бяха офиси на дружества, стопанисващи заведения "Везувий" и сръбски ресторант "Бест". Собствениците им се свързват акцията на прокуратурата в Пловдив на 24-ти август, когато бяха обвинени 23 лица за незаконно производство на цигари. Сред тях не бяха открити ръководителите на 4 фабрики, произвеждали цигари без бандерол, което доведе до днешната акция в София. 

Шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев коментира:

"Към момента няма задържани лица, защото в адресите, където са налице собствениците и хората, които ползват имота, съгласно Наказателно-процесуалния кодекс, те присъстват до приключване на действията по разследването, до приключване на претърсването".

Рано тази сутрин от спецпрокуратурата започнаха претърсвания и изземвания в офиси на дружества, стопанисващи заведенията "Везувий" и сръбски ресторант "Бест", обиски на лица и разпити на свидетели с цел задържане на ръководители на престъпна група.

На 24 август Окръжната прокуратура в Пловдив привлича като обвиняеми 23 лица, задържани за цигари без бандерол. Конфискувани са били 42 тона тютюн на стойност 7 милиона лева и 190 хиляди кутии цигари на стойност 1 милион и 500 хиляди лева. В хода на разследването става ясно, че задържаните лица не са ръководители на откритите четири фабрики за незаконно производство на цигари, затова днес спецпрокуратурата извършва следствени действия срещу организирана престъпна група, която се занимава с незаконно производство на цигари и пране на пари.

Поредната акция на спецпрокуратурата е в заведения, свързани с Евлоги Станоев, известен като "Бирмата", и с Лидия Станоева.


Още от категорията

"Пътинженеринг" ще работи по една от позициите на Водния проект, другите две са блокирани

Днес бяха отворени офертите за избор на изпълнител за ремонт на ВиК-мрежата в район „Северен“, който е част от големия воден проект на града.  На предварителен подбор комисията предлага да се отстрани Джи Пи груп, тъй като са открити съществени недостатъци в документацията, обяви председателят на комисията инж. Румен Лемберов.  Той съобщи, че..

обновено на 20.11.18 в 16:55
Емил Кабаиванов, инспектор Сълко Литов и кметове от общината

Инспектор Сълко Литов оглави РУ на МВР в Карлово

Главен инспектор Сълко Литов е новият началник на Районното управление на МВР в Карлово.  Той бе представен днес пред кметовете от общината от директора на Областна дирекция старши комисар Атанас Илков. Главен инспектор Литов досега е заемал длъжност началник на сектор „Криминална полиция“ в управлението и наследява на поста пенсиониралият се..

публикувано на 20.11.18 в 16:53

Карловският бизнес не иска да се закрива митническото бюро в града

След среща, проведена днес, кметът на Карлово Емил Кабаиванов и представители на бизнеса се обявиха против закриването на митническото бюро в града, което се планира за следващата година.  В писмо да министъра на финансите, директора на Агенция „Митници“, депутати и до областния управител на област Пловдив се казва, че закриването ще доведе до..

публикувано на 20.11.18 в 13:16

И Пловдив вече има CITY CARD в услуга на туристите

Нова туристическа платформа – Пловдив сити карт (PLOVDIV CITY CARD) предлага община Пловдив. Целта е да се подобри качеството на услугата и да се привлекат още повече туристи в града, обясни директорът на „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев. Пловдив сити карт е туристическо приложение, което предлага редица предимства и бонуси за..

публикувано на 20.11.18 в 11:50

Един шофьор загина при катастрофа край с. Виница

Един водач загина при тежка катастрофа тази сутрин край разклона за първомайското село Виница.  Челно са се сблъскали автомобили „Сеат“ и „Ауди“, при което тежко е пострадал 32-годишният шофьор на първата кола, който е починал в линейката на път за болница. Другият шофьор е 19-годишен. Движението в района е спряно, като полицейски екипи пренасочват..

публикувано на 20.11.18 в 09:07

Отварят офертите за ВиК мрежата в район "Северен"

В община Пловдив днес се отварят офертите за ремонта на ВиК – мрежата в район Северен, който е част от големия воден проект на града.  Обществената поръчка е за близо 32 милиона лева. До крайния срок – 3-ти септември оферти подадоха четири фирми – „Драгиев и Ко“, „Джи пи груп“, „Пътинженеринг“, както и Дружество по закона за задълженията и..

обновено на 20.11.18 в 06:49

Представят услугата "Пловдив сити кард"

Директорът на "Старинен Пловдив" Йордан Илиев ще представи във вторник,  новата туристическата платформа PLOVDIV CITY CARD.  Услугата, която е разпространена в повече от 40 европейски града, навлиза с подкрепата на Община Пловдив, като обещава да направи града още по-предпочитана туристическа дестинация. 

публикувано на 20.11.18 в 06:48