Кметът изпрати доброволци от Пловдив на международно учение

6 – ма доброволци от формированието „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев. 

От днес до 16 септември пловдивските доброволци ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци - спасители при разрушения от земетресение, което се провежда в град Гьонен. Общо 8 държави – Русия, Китай, Румъния, Турция, Азербайджан, Гърция, Германия и България изпращат своите екипи.

Пловдивските доброволци участват за първи път в подобно обучение, като за целта тръгват с пълно оборудване – въжета, дрон, екипировка, трион, носилки, медицинска раница и т.н. 


Още от категорията

Христос възкръсва, а Левски никога не е умирал

Детсетки ученици, граждани, представители на местната власт, депутати, военни се поклониха и поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Пловдив.   Церемонията по повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата се състоя на централната алея на Бунарджика.  Включиха се ученици от спортното училище в Пловдив,..

публикувано на 19.02.19 в 13:31

Нов ремонт очаква ремонтирания площад в Асеновград

Поставените само преди половин година нови плочки на централния площад "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград вече са разместени, като на места настилката е пропаднала и са се образували неравности. Това сериозно затруднява минувачите и е причина за инциденти, алармират асеновградчани. Хората коментират, че ремонтът е извършен некачествено и настояват да..

публикувано на 19.02.19 в 13:18

Карлово склони глава пред подвига на Апостола

С митинг – поклонение в Карлово, родният град на Васил Левски, беше отбелязана 146 тата годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода.  Сутринта в църквата "Света Богородица" бяха отслужени архиерейска света литургия и панихида.  В храма, в който през 1859 година Дякон Игнатий е бил ръкоположен , се стекоха десетки карловци да почетат..

публикувано на 19.02.19 в 12:04

Липсата на резервни жп линии в Пловдив застрашава националната сигурност

Това се казва в позиция на Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт след инцидента с дерайлиралите вагони на товарна композиция, превозваща пропан- бутан. От сдружението   настояват за възстановяване на резервните жп трасета в града.   Неговият координатор Веселин Киров обясни, че организацията е създадена по време на последната..

публикувано на 19.02.19 в 11:31

Над 700 нови рози красят булеварди в Пловдив

Над 700 нови рози засадиха служители на ОП „Градини и паркове“ в разделителните ивици на бул. „България“ и „Карловско шосе“. „ Хубавото време ни позволи да възстановим растителността, унищожена  поради кражби, пътно-транспортни произшествия или други причини. С 400 храста рози попълнихме липсите по „Карловско шосе“, а другите засадихме на бул...

публикувано на 19.02.19 в 11:23