РЕКЛАМА

Кметът изпрати доброволци от Пловдив на международно учение

6 – ма доброволци от формированието „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев. 

От днес до 16 септември пловдивските доброволци ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци - спасители при разрушения от земетресение, което се провежда в град Гьонен. Общо 8 държави – Русия, Китай, Румъния, Турция, Азербайджан, Гърция, Германия и България изпращат своите екипи.

Пловдивските доброволци участват за първи път в подобно обучение, като за целта тръгват с пълно оборудване – въжета, дрон, екипировка, трион, носилки, медицинска раница и т.н. 


Още от категорията

"Пътинженеринг" ще работи по една от позициите на Водния проект, другите две са блокирани

Днес бяха отворени офертите за избор на изпълнител за ремонт на ВиК-мрежата в район „Северен“, който е част от големия воден проект на града.  На предварителен подбор комисията предлага да се отстрани Джи Пи груп, тъй като са открити съществени недостатъци в документацията, обяви председателят на комисията инж. Румен Лемберов.  Той съобщи, че..

обновено на 20.11.18 в 16:55
Емил Кабаиванов, инспектор Сълко Литов и кметове от общината

Инспектор Сълко Литов оглави РУ на МВР в Карлово

Главен инспектор Сълко Литов е новият началник на Районното управление на МВР в Карлово.  Той бе представен днес пред кметовете от общината от директора на Областна дирекция старши комисар Атанас Илков. Главен инспектор Литов досега е заемал длъжност началник на сектор „Криминална полиция“ в управлението и наследява на поста пенсиониралият се..

публикувано на 20.11.18 в 16:53

Карловският бизнес не иска да се закрива митническото бюро в града

След среща, проведена днес, кметът на Карлово Емил Кабаиванов и представители на бизнеса се обявиха против закриването на митническото бюро в града, което се планира за следващата година.  В писмо да министъра на финансите, директора на Агенция „Митници“, депутати и до областния управител на област Пловдив се казва, че закриването ще доведе до..

публикувано на 20.11.18 в 13:16

И Пловдив вече има CITY CARD в услуга на туристите

Нова туристическа платформа – Пловдив сити карт (PLOVDIV CITY CARD) предлага община Пловдив. Целта е да се подобри качеството на услугата и да се привлекат още повече туристи в града, обясни директорът на „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев. Пловдив сити карт е туристическо приложение, което предлага редица предимства и бонуси за..

публикувано на 20.11.18 в 11:50

Един шофьор загина при катастрофа край с. Виница

Един водач загина при тежка катастрофа тази сутрин край разклона за първомайското село Виница.  Челно са се сблъскали автомобили „Сеат“ и „Ауди“, при което тежко е пострадал 32-годишният шофьор на първата кола, който е починал в линейката на път за болница. Другият шофьор е 19-годишен. Движението в района е спряно, като полицейски екипи пренасочват..

публикувано на 20.11.18 в 09:07

Отварят офертите за ВиК мрежата в район "Северен"

В община Пловдив днес се отварят офертите за ремонта на ВиК – мрежата в район Северен, който е част от големия воден проект на града.  Обществената поръчка е за близо 32 милиона лева. До крайния срок – 3-ти септември оферти подадоха четири фирми – „Драгиев и Ко“, „Джи пи груп“, „Пътинженеринг“, както и Дружество по закона за задълженията и..

обновено на 20.11.18 в 06:49

Представят услугата "Пловдив сити кард"

Директорът на "Старинен Пловдив" Йордан Илиев ще представи във вторник,  новата туристическата платформа PLOVDIV CITY CARD.  Услугата, която е разпространена в повече от 40 европейски града, навлиза с подкрепата на Община Пловдив, като обещава да направи града още по-предпочитана туристическа дестинация. 

публикувано на 20.11.18 в 06:48