РЕКЛАМА

До края на 2018-та приключва ремонтът за 24 мил. лева на централни улици и зелени площи

| обновено на 14.09.18 в 15:06

Пълната реконструкция на бул. „Марица – Юг“, включително и изграждането на зелените площи ще приключи до края на месец октомври, стана ясно при представянето да изпълнението на проекта на община Пловдив за подобряване на градската среда. 

Той е финансиран с над 24 милиона лева по Оперативна програма „Региони в растеж“ и предвижда улични ремонти, озеленяване на 10 обекта, сред които и междублокови простанства. Ръководителят му Соня Славчева обяви, че в напредлала фаза за ремонтите на улиците около Понеделник пазара и на  тротоарите по бул.“ Мария Луиза“. 

По проекта предстои реконструкция на тротоарите по бул. „Христо Ботев“ от  Автогара - Юг до Стоматологичния факултет и облагородяване на междублоковите пространства между булевардите „Мария Луиза“ и „Марица – Юг.

Очакванията са основните строителни дейности, заложени в проекта, да са приключили до началото на 2019 година, каза Соня Славчева.  Забавяне има по реконструкцията на площада пред Централна гара. 

Причината е, че се изчаква съгласуване с проекта за Тютюневия град, за да се изгради обща визия на ул. „Иван Вазов“, която е и в двата обекта.


Още от категорията

"Пътинженеринг" ще работи по една от позициите на Водния проект, другите две са блокирани

Днес бяха отворени офертите за избор на изпълнител за ремонт на ВиК-мрежата в район „Северен“, който е част от големия воден проект на града.  На предварителен подбор комисията предлага да се отстрани Джи Пи груп, тъй като са открити съществени недостатъци в документацията, обяви председателят на комисията инж. Румен Лемберов.  Той съобщи, че..

обновено на 20.11.18 в 16:55
Емил Кабаиванов, инспектор Сълко Литов и кметове от общината

Инспектор Сълко Литов оглави РУ на МВР в Карлово

Главен инспектор Сълко Литов е новият началник на Районното управление на МВР в Карлово.  Той бе представен днес пред кметовете от общината от директора на Областна дирекция старши комисар Атанас Илков. Главен инспектор Литов досега е заемал длъжност началник на сектор „Криминална полиция“ в управлението и наследява на поста пенсиониралият се..

публикувано на 20.11.18 в 16:53

Карловският бизнес не иска да се закрива митническото бюро в града

След среща, проведена днес, кметът на Карлово Емил Кабаиванов и представители на бизнеса се обявиха против закриването на митническото бюро в града, което се планира за следващата година.  В писмо да министъра на финансите, директора на Агенция „Митници“, депутати и до областния управител на област Пловдив се казва, че закриването ще доведе до..

публикувано на 20.11.18 в 13:16

И Пловдив вече има CITY CARD в услуга на туристите

Нова туристическа платформа – Пловдив сити карт (PLOVDIV CITY CARD) предлага община Пловдив. Целта е да се подобри качеството на услугата и да се привлекат още повече туристи в града, обясни директорът на „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев. Пловдив сити карт е туристическо приложение, което предлага редица предимства и бонуси за..

публикувано на 20.11.18 в 11:50

Един шофьор загина при катастрофа край с. Виница

Един водач загина при тежка катастрофа тази сутрин край разклона за първомайското село Виница.  Челно са се сблъскали автомобили „Сеат“ и „Ауди“, при което тежко е пострадал 32-годишният шофьор на първата кола, който е починал в линейката на път за болница. Другият шофьор е 19-годишен. Движението в района е спряно, като полицейски екипи пренасочват..

публикувано на 20.11.18 в 09:07

Отварят офертите за ВиК мрежата в район "Северен"

В община Пловдив днес се отварят офертите за ремонта на ВиК – мрежата в район Северен, който е част от големия воден проект на града.  Обществената поръчка е за близо 32 милиона лева. До крайния срок – 3-ти септември оферти подадоха четири фирми – „Драгиев и Ко“, „Джи пи груп“, „Пътинженеринг“, както и Дружество по закона за задълженията и..

обновено на 20.11.18 в 06:49

Представят услугата "Пловдив сити кард"

Директорът на "Старинен Пловдив" Йордан Илиев ще представи във вторник,  новата туристическата платформа PLOVDIV CITY CARD.  Услугата, която е разпространена в повече от 40 европейски града, навлиза с подкрепата на Община Пловдив, като обещава да направи града още по-предпочитана туристическа дестинация. 

публикувано на 20.11.18 в 06:48