До края на 2018-та приключва ремонтът за 24 мил. лева на централни улици и зелени площи

| обновено на 14.09.18 в 15:06

Пълната реконструкция на бул. „Марица – Юг“, включително и изграждането на зелените площи ще приключи до края на месец октомври, стана ясно при представянето да изпълнението на проекта на община Пловдив за подобряване на градската среда. 

Той е финансиран с над 24 милиона лева по Оперативна програма „Региони в растеж“ и предвижда улични ремонти, озеленяване на 10 обекта, сред които и междублокови простанства. Ръководителят му Соня Славчева обяви, че в напредлала фаза за ремонтите на улиците около Понеделник пазара и на  тротоарите по бул.“ Мария Луиза“. 

По проекта предстои реконструкция на тротоарите по бул. „Христо Ботев“ от  Автогара - Юг до Стоматологичния факултет и облагородяване на междублоковите пространства между булевардите „Мария Луиза“ и „Марица – Юг.

Очакванията са основните строителни дейности, заложени в проекта, да са приключили до началото на 2019 година, каза Соня Славчева.  Забавяне има по реконструкцията на площада пред Централна гара. 

Причината е, че се изчаква съгласуване с проекта за Тютюневия град, за да се изгради обща визия на ул. „Иван Вазов“, която е и в двата обекта.


Още от категорията

Христос възкръсва, а Левски никога не е умирал

Детсетки ученици, граждани, представители на местната власт, депутати, военни се поклониха и поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Пловдив.   Церемонията по повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата се състоя на централната алея на Бунарджика.  Включиха се ученици от спортното училище в Пловдив,..

публикувано на 19.02.19 в 13:31

Нов ремонт очаква ремонтирания площад в Асеновград

Поставените само преди половин година нови плочки на централния площад "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград вече са разместени, като на места настилката е пропаднала и са се образували неравности. Това сериозно затруднява минувачите и е причина за инциденти, алармират асеновградчани. Хората коментират, че ремонтът е извършен некачествено и настояват да..

публикувано на 19.02.19 в 13:18

Карлово склони глава пред подвига на Апостола

С митинг – поклонение в Карлово, родният град на Васил Левски, беше отбелязана 146 тата годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода.  Сутринта в църквата "Света Богородица" бяха отслужени архиерейска света литургия и панихида.  В храма, в който през 1859 година Дякон Игнатий е бил ръкоположен , се стекоха десетки карловци да почетат..

публикувано на 19.02.19 в 12:04

Липсата на резервни жп линии в Пловдив застрашава националната сигурност

Това се казва в позиция на Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт след инцидента с дерайлиралите вагони на товарна композиция, превозваща пропан- бутан. От сдружението   настояват за възстановяване на резервните жп трасета в града.   Неговият координатор Веселин Киров обясни, че организацията е създадена по време на последната..

публикувано на 19.02.19 в 11:31

Над 700 нови рози красят булеварди в Пловдив

Над 700 нови рози засадиха служители на ОП „Градини и паркове“ в разделителните ивици на бул. „България“ и „Карловско шосе“. „ Хубавото време ни позволи да възстановим растителността, унищожена  поради кражби, пътно-транспортни произшествия или други причини. С 400 храста рози попълнихме липсите по „Карловско шосе“, а другите засадихме на бул...

публикувано на 19.02.19 в 11:23