РЕКЛАМА

Датски компании имат инвестиционни интереси в Пловдив

„Датски компании се интересуват от възможностите за инвестиции в Пловдив и региона“, каза посланикът на Кралство Дания у нас Сьорен Якобсен по време на среща с кмета на Пловдив Иван Тотев.

„Подходящата локация на града, наличието на магистрала наблизо и добрата инфраструктура привлича все нови и нови инвеститори. Само преди два дни открихме нов завод за самолетни части за „Еърбъс“, а преди месец направихме първа копка на завод за фарове за „Мерцедес““, уточни кметът Иван Тотев и допълни, че конкуренцията в бизнес средата е все по-голяма между компаниите и по отношение на работната ръка.

Подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата бе друг акцент в разговорите между двамата. Кметът посочи, че целта на общината е в максимално кратки срокове да приключи ремонтите на градската и културна инфраструктура и догодина да посрещне над два милиона туристи.


Още от категорията

За по- чист въздух градската управа ще подмени кюмбетата с безплатни климатици

Хиляди пловдивски домакинства, които в момента се отопляват с дърва и въглища, могат да заменят старите печки с нови, които горят пелети, или с климатици. В зависимост от  района по местоживеене пловдивчани имат избор да предпочетат включване към ТЕЦ  или газопреносната мрежа. „Това става възможно след отпуснатите почти 14 милиона лева  по..

обновено на 21.11.18 в 16:01

В помощ на Ева

Общинският съвет в Асеновград единодушно гласува 5 000 лева за лечението на 4-годишната Ева Чолакова. Детето страда от Сарком на Юинг и в момента се бори с тежкото онкологично заболяване в клиника в Германия. Предложението за отпускане на финансовата помощ е на зам.- кмета на общината инж. Мария Вълканова, а молбата е на майката на малкото..

публикувано на 21.11.18 в 16:01

Четири години затвор за двойно убийство на пътя

Окръжният съд Пловдив наложи четири години затвор на турски гражданин, причинил при пътен инцидент смъртта на двама души.  На 3 юли 2015 година той е управлявал автомобил с австрийска регистрация на магистрала „Тракия“. В участък с двупосочно движение той навлязъл с колата си  в насрещната лента, където удря друг автомобил. Пътуващите в него мъж и..

публикувано на 21.11.18 в 15:57

Столичани в повече за Менделсон по време на "Пловдив 2019"

Младоженци, които работят и живеят в  София, са решили да сключат граждански брак в Пловдив през 2019-та година, когато градът ще бъде Европейска столица на културата. Те вече са си запазили конкретни дати.  Броени дни след  обявяването на кампанията в Пловдив вече има над 100 двойки, които ще скрепят любовта си с брачен съюз на избрана от тях..

публикувано на 21.11.18 в 15:25

Местят Музея на авициацията в Пловдив

Музеят на авиацията в Крумово ще бъде преместен в  Пловдив, реши правителството. Той ще бъде разположен върху терена от 56 декара  на бившия корпус Тактическа авиация. Ремонтът на съществуващата сграда и изграждането на необходимата инфраструктура – алеи, постаменти и комуникации ще бъде за сметка на Военното министерство.  Изготвянето на цялостен..

публикувано на 21.11.18 в 14:47

Млада шофьорка връхлетя жена с малко дете на пешеходна пътека

Отново блъснаха жена с невръстно дете на пешеходна пътека - този път на кръстовището  между ул. "Димитър Талев" и бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив.  Инцдентът е станал около 8.20 ч. тази сутрин.   По първоначални данни, 27-годишната шофьорка в  лек автомобил "Ситроен" с румънска регистрация, не  е пропуснала и блъснала  пресичащи на пешеходната..

обновено на 21.11.18 в 13:05

Верижна катастрофа затапи Околовръстния път към Коматево

Катастрофа между камион и два леки автомобила стана на кръстовище между околовръстния път и разклоните за кв. Коматево и село Марково.  Сигналът е получен след 9.40 ч. По първоначални данни няма сериозно пострадали.  Движението е затрдунено, тъй като колите все още са на пътното платно.  Водачите да избягват този участък. 

обновено на 21.11.18 в 11:17