Датски компании имат инвестиционни интереси в Пловдив

„Датски компании се интересуват от възможностите за инвестиции в Пловдив и региона“, каза посланикът на Кралство Дания у нас Сьорен Якобсен по време на среща с кмета на Пловдив Иван Тотев.

„Подходящата локация на града, наличието на магистрала наблизо и добрата инфраструктура привлича все нови и нови инвеститори. Само преди два дни открихме нов завод за самолетни части за „Еърбъс“, а преди месец направихме първа копка на завод за фарове за „Мерцедес““, уточни кметът Иван Тотев и допълни, че конкуренцията в бизнес средата е все по-голяма между компаниите и по отношение на работната ръка.

Подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата бе друг акцент в разговорите между двамата. Кметът посочи, че целта на общината е в максимално кратки срокове да приключи ремонтите на градската и културна инфраструктура и догодина да посрещне над два милиона туристи.


Още от категорията

Дъжд и слънце ще се сменят днес

Преди обяд в много райони на страната ще има валежи.  След обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.  Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.  По Черноморието преди обяд– също краткотрайни валежи с гръмотевици и значителна облачност.  По-късно  там времето ще  се проясни отново до слънчево и горещо...

публикувано на 24.07.19 в 08:48

ДПХ ще съди Община Пловдив за галерията на "Гладстон"

В отворено писмо Дружеството на пловдивските художници алармира, че к метът Иван Тотев отнема изложбената зала на "Гладстон" от тях като демонстрация на надмощие и политическа власт. Така Дружеството, което е със 107 годишна история, е обречено да загине, твърдят подписалите документа. За създалата се ситуация те обвиняват кмета Тотев,..

обновено на 23.07.19 в 15:01

В Асеновград погват некоректни търговци

Засилва се контролът за нерегламентирано ползване на търговски площи на кооперативния пазар в Асеновград.  35 предупредителни писма вече са връчени на наематели на сергии, които системно нарушават реда и разполагат селскостопанската продукция направо върху пътеките за преминаване на граждани, каза управителят на дейност "Пазари и тържища"..

публикувано на 23.07.19 в 14:56

ПУ „Паисий Хилендарски“ обявява трето класиране

Срокът за записване на приетите по трето класиране ще е от 24 до 26 юли включително, съобщи зам.-ректорът проф. д-р Антон Илиев. Паралелно с трето класиране ПУ „Паисий Хилендарски“ обявява и допълнителен прием за определени специалности, провокиран и от големия интерес към някои по-атрактивни за кандидат-студентите бакалавърски..

публикувано на 23.07.19 в 13:50

Доброволци на БЧК ще помагат на пациенти в МБАЛ "Св. Пантелеймон"

Споразумение за двустранно сътрудничество подписаха  МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и БЧК в присъствието на кмета на Пловдив Иван Тотев. Така официално бившата втора градска болница се присъедини към проекта  „Мобилни социални екипи в община Пловдив“.  От август към спешното отделение на болничното заведение ще бъде разкрита а приемна на БЧК и в нея..

публикувано на 23.07.19 в 13:40