РЕКЛАМА

Управленска криза и вероятност за предсрочни избори в България засега няма

Снимка: БГНЕС

Към момента не виждам перспектива  за предсрочни парламентарни избори у нас, но ситуацията е динамична, всичко може да се случи, каза в Калофер вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му управленска криза заради отложеното грасуване на министерските оставки няма.

Той не коментира мотивите на президента да не подпише указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Такъв е законът, допълни военният министър, не знам каква е причината за забавянето.

Прерогатив е на министър - председателя е да предложи нов кандидат за министър на транспорта след оттеглянето на Александър Манолев каза Каракачанов в отговор на въпрос запознат ли е с имената, които се спрягат за поста. Той отказа да цитира имена, за да не счете това като израз на предпочитание от негова страна.

На въпрос как гледа на вероятността за поява на нова патриотична формация - лидерът на ВМРО отговори: 

Нека да не бъдем врачки, да не лепваме етикети. У нас 27 години една или друга партия си харесва даден етикет и си го лепва. Нито т.нар демократи бяха демократи, нито т.нар  социалдемократи бяха социалисти. Така че -  нека  оставим нещата да си зреят.

Министърът на отбраната откри нови производствени мощности в „Интендантско обслужване“, Калофер.

Предприятието отбелязва 62-ата годишнина от своето създаване с реновиран и модернизиран кроялен цех..Още от категорията

Наказания за учителките, които преведоха деца през жп прелез с пуснати бариери

Учителките от Велинград, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и идващ влак, ще получат дисциплинарни наказания. Най-вероятно това ще е предупреждение за уволнение, съобщи директорът на Основно училище "Неофит Рилски" Юлия Трионджиева. От полицията вече са съставили акт на педагозите, заради нарушение на Закона за движение по..

обновено на 21.09.18 в 17:00

Безбройните улични ремонти мъчат и диспечерите в Центъра за управление на трафика

Трима диспечери следят 70 невралгични точки от градското движение в Центъра за управление на трафика в Пловдив.  По други 24 важни кръстовища са разположени видеокамери с 360 градусов обхват, а болшинството светофари са оборудвани с видеоконтролери със специален „смарт“ софтуер, който регулира пропусквателния режим.   На голяма видеостена..

обновено на 21.09.18 в 15:58

"Пловдив 2019" финансира 13 проекта за 317 000 лева

13 проекта на обща стойност 317 хиляди лева одобри Фондация „Пловдив 2019“ от конкурса „В последния момент“. Отхвърлени са 47 проекта.  50 хиляди лева ще получат авторите на документален филм „Следващото поколение“ за спасяването на българските евреи, както и проектът „ПРОЛЕТ ПРЕЗ ЯНУАРИ“ на Народен театър „Иван Вазов“. Това е първият спектакъл от..

публикувано на 21.09.18 в 14:54

Баба хвърли 13 хиляди лева от терасата си на ало измамници

С 13 хиляди лева бе измамена възрастна пловдивчанка. 84- годишната жена хвърлила парите през терасата си, след като ало- измамници я убедили, че помага на полицейска акция.  Сигналът за измамата бабата подала във Второ районно управление ден по- късно. Пред служителите потърпевшата разказала, че на стационарния й телефон позвънил мъж и се представил за..

публикувано на 21.09.18 в 12:11

Фестивал на киселото мляко започва в Момчиловци

В родопското село Момчиловци започва Фестивала на киселото мляко - култура и традиции. Тази вечер ще е официалната церемония по откриване на фестивала, под мотото „Киселото мляко - новият път на коприната". Програмата предвижда изложение на производители на млечни продукти, на народни-художествени занаяти, био и екопродукти, представяне на..

публикувано на 21.09.18 в 10:07

Открива се Есенният панаир на занаятите

С редица прояви продължават Празниците на Стария град. На ул. „Съборна“ пред храма „Св. св. Константин и Елена“ се открива Есенният панаир на занаятите. 50 майстори от страната ще  демонстрират 20 стари занаята На същото място ще се проведе пленер „Кукли“ с участието на майстори от страната и актьори от пловдивския Куклен театър.

обновено на 21.09.18 в 09:38

Центърът за управление на трафика отваря врати

Центърът за управление на трафика в отваря врати за посещение на граждани. Инициативата е във връзка с Европейската седмица на мобилността, която Община Пловдив отбелязва с поредица прояви. Центърът, който се намира на бул.- „Шести септември“  №274, се занимава с контрол и наблюдение на трафика в града, с регулиране на светофарните уредби и..

публикувано на 21.09.18 в 09:19