Управленска криза и вероятност за предсрочни избори в България засега няма

Снимка: БГНЕС

Към момента не виждам перспектива  за предсрочни парламентарни избори у нас, но ситуацията е динамична, всичко може да се случи, каза в Калофер вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му управленска криза заради отложеното грасуване на министерските оставки няма.

Той не коментира мотивите на президента да не подпише указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Такъв е законът, допълни военният министър, не знам каква е причината за забавянето.

Прерогатив е на министър - председателя е да предложи нов кандидат за министър на транспорта след оттеглянето на Александър Манолев каза Каракачанов в отговор на въпрос запознат ли е с имената, които се спрягат за поста. Той отказа да цитира имена, за да не счете това като израз на предпочитание от негова страна.

На въпрос как гледа на вероятността за поява на нова патриотична формация - лидерът на ВМРО отговори: 

Нека да не бъдем врачки, да не лепваме етикети. У нас 27 години една или друга партия си харесва даден етикет и си го лепва. Нито т.нар демократи бяха демократи, нито т.нар  социалдемократи бяха социалисти. Така че -  нека  оставим нещата да си зреят.

Министърът на отбраната откри нови производствени мощности в „Интендантско обслужване“, Калофер.

Предприятието отбелязва 62-ата годишнина от своето създаване с реновиран и модернизиран кроялен цех..Още от категорията

Двата дерайлирали локомотива са изправени, а цистерните са изтеглени

Цистерните с пропан – бутан от дерайлиралия в събота рано сутринта влак на Централна гара Пловдив са изтеглени късно снощи, а двата локомотива са изправени, съобщи директорът на ОДП Пловдив старши комисар Атанас Илков. На гарата в момента са само локомотивите Движението по ж.п. линията Пловдив – Карлово е възстановено. Днес ще бъдат остранени..

публикувано на 17.02.19 в 08:48

Счупена стрелка е дерайлирала товарния влак на гара Пловдив

Днес продължават огледите на щетите след като товарен влак дерайлира на Централна гара Пловдив вчера сутринта, съобщават от фирмата - превозвач.  Счупена стрелка е причината за дерайлирането на композицията. Това е категоричният извод на участвалите в огледа на мястото на инцидента, в това число и представители на "Булмаркет Рейл Карго", съобщават още..

обновено на 17.02.19 в 08:12

Поход до манастира "Св. Петка Мулдавска", където се е крил Левски

С традиционния поход-поклонение до манастира "Света Петка Мулдавска" Асеновград отбелязва 146 години от обесването на Васил Левски. Възпоменателната церемония пред барелефа на Апостола пред входа на манастира започва в 12 часа. Свещеници от асеновградската епархия ще отслужат панихида и ще бъдат поднесени венци и цветя.   В двора на светата..

обновено на 17.02.19 в 08:12

Веселие и вино на Дионисиевото шествие в Пловдив

Червено вино - сира и мерло ще се лее на  Дионисиевото шествие, което по традиция предшества откриването на Международната изложба „Винария“ в Пловдив. Шествието ще тръгне от Римския стадион и ще стигне до  площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на кметството. . Жителите и гостите на града могат да опитат гроздовия еликсир на „Черноморско..

публикувано на 17.02.19 в 08:11

Изправят локомотивите на авариралия влак, премиерът Борисов лично се запознава с обстоятелствата

Започна преместването на трите цистерни и двата локомотива, които рано тази сутрин дерайлираха в района на Централна гара в Пловдив.  Две от цистерните вече са вдигнати и преместени в друг коловоз.  В 17,30 са превозени пътници с автобус до гара Филипово, откъдето са хванали влака си. Цистерните от дерайлиралата композиция в района на гара..

публикувано на 16.02.19 в 17:15