Управленска криза и вероятност за предсрочни избори в България засега няма

Снимка: БГНЕС

Към момента не виждам перспектива  за предсрочни парламентарни избори у нас, но ситуацията е динамична, всичко може да се случи, каза в Калофер вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му управленска криза заради отложеното грасуване на министерските оставки няма.

Той не коментира мотивите на президента да не подпише указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Такъв е законът, допълни военният министър, не знам каква е причината за забавянето.

Прерогатив е на министър - председателя е да предложи нов кандидат за министър на транспорта след оттеглянето на Александър Манолев каза Каракачанов в отговор на въпрос запознат ли е с имената, които се спрягат за поста. Той отказа да цитира имена, за да не счете това като израз на предпочитание от негова страна.

На въпрос как гледа на вероятността за поява на нова патриотична формация - лидерът на ВМРО отговори: 

Нека да не бъдем врачки, да не лепваме етикети. У нас 27 години една или друга партия си харесва даден етикет и си го лепва. Нито т.нар демократи бяха демократи, нито т.нар  социалдемократи бяха социалисти. Така че -  нека  оставим нещата да си зреят.

Министърът на отбраната откри нови производствени мощности в „Интендантско обслужване“, Калофер.

Предприятието отбелязва 62-ата годишнина от своето създаване с реновиран и модернизиран кроялен цех..Още от категорията

Южен централен район е втори по икономически показатели след ЮЗР

През миналата година икономическите показатели  в Южен централен регион, който обхваща областите - Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали бележат ръст. Това стана ясно на заседанието на регионалния съвет, проведено в Пловдив. За миналата година в ЮЦР са реализирани проекти за над 3 млрд. лв.  Нараснали са  брутният вътрешен продукт..

публикувано на 25.06.19 в 17:34

Заплатите в МБАЛ "Пловдив" скачат с над 250 лв от юли

От 1 юли заплатите на персонала в областните болници ще бъдат увеличени. Това заяви във Lарна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. По думите му увеличението ще бъде различно в отделните лечебници, като по предварителни данни сумите ще са между 150 и 250 лева. В МБАЛ "Пловдив"   в момента се правят разчети за възможното повишение на..

публикувано на 25.06.19 в 16:31

Съкооператорите от "Павликенска" 4 поправят отнесения покрив сами

Със собствени средства ще ремонтират покрива си жителите на кооперацията на ул. „Павликенска“ №4 в пловдивския район Централен. Сградата е пететажна - четири жилищни с гаражи. Съкооператорите признаха, че никой от тях няма застраховка на жилището си и ще събират сума, за да поправят покрива на 5-етажната сграда. Покривната..

обновено на 25.06.19 в 13:25

8 къщи и 2 буса са потрошени след масовия бой в Розино

Продължава полицейското присъствие в карловското село Розино след масовия бой между две ромски фамилии и ареста на 55-ма участници в него.  Снощи Районната прокуратура в Карлово повдигна обвинение на четирима и ги остави в ареста за 72 часа. Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на шестима, а с полицейски протоколи по..

публикувано на 25.06.19 в 13:24

Вдигат заплатите на училищните сестри след 8 ноември

Община Пловдив ще увеличи работните заплати на медицинските сестри от детското и училищно здравеопазване. Те ще получават по 900 лева, но след подписване на новия колективен трудов договор на 8 ноември.  Договореността е постигната на тристранен съвет за социално партньорство в здравеопазването в Община Пловдив, съобщи  д-р Росица Попова от..

публикувано на 25.06.19 в 11:44