Сатирата идва с "Терапевти" в "Сцена на кръстопът"

 Сатиричният театър  е в програмата на фестивала „Сцена на кръстопът“ на 16 септември от 19 часа.

Сатирата участва във фестивала със спектакъла "Терапевти" от Кристофър Дюранг. Американският драматург е възпитаник на Харвард и магистър по драматургия на Йейлския университет.

В интервю за Радио Пловдив Калин Сърменов,който е и директор на Сатиричния театър, а в постановката е в ролята на психотерапевт, каза, че когато е започнал да чете пиесата, още в самото начало е бил  развълнуван от силния текст. 

 Сюжетът проследява историята на едно  катастрофално започнало запознанство по обяви за търсене на партньори, като се оказва, че и двамата си имат психотерапевти. 

Това е пиеса за самотата, за объркания човек, за лутането и търсенето на щастието и смисъла, за любовта. С малко тъга и много смях. 

На сцената заедно с Калин Сърменов са и Александра Сърчаджиева, София Бобчева  и др. 

Цялото интервю с Калин Сърменов,/  който в момента репетира ролята на Дон Кихот / е в звуковия файл. 

Още от категорията

Пет пловдивски хора ще пеят в "Набуко" тази събота

В премиерно изпълнение на операта „Набуко“ от Верди, постановка на Пловдивската опера, за първи път ще участват и пет пловдивски хорови формации: Дамски хор „Тримонциум“, Камерен хор „Иван Спасов“, Мъжки хор „Стефка Благоева“, Академичен камерен хор „Гаудеамос“ и Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“. Те ще се включат в прочутия Хор на евреите..

обновено на 16.02.19 в 11:58

В Пловдив започва проектът "Занаятът влиза в махалата"

Проектът "Занаятът влиза в махалата", организиран от фондация "Метаарт" започва на 16-и февруари в Пловдив. Инициативата е част от програмата на "Пловдив - Eвропейска столица на културата 2019", съобщихат от пресцентъра на Фондация "Пловдив 2019".  Пет съботни сутрини през февруари и март в рамките на проекта утвърдени български автори..

обновено на 16.02.19 в 11:58

Божана Апостолова с нов роман

Днес на книжния   пазар излиза новият роман на Божана Апостолова „Завръщането на визона“. Тя започва да пише преди да стане  известна като издателката от “ Жанет45“ . Тогава   критикът Иван Гранитски  написа за нея: „Ражда се новата Багряна“. Днес тя има 30   свои книги, 13 стихосбирки и четири романа. Носител е на почти всички..

обновено на 16.02.19 в 11:57

Пет пловдивски хора ще пеят в "Набуко" тази събота

В премиерно изпълнение на операта „Набуко“ от Верди,  постановка на Пловдивската опера, за първи път ще участват и пет пловдивски хорови формации : Дамски хор „Тримонциум“, Камерен хор „Иван Спасов“ , Мъжки хор „Стефка Благоева“, Академичен камерен хор „Гаудеамос“ и Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“.  Те ще се включат в прочутия Хор на..

публикувано на 15.02.19 в 10:46

Ученици пеят благотоврително за възрастните хора

Годишен благотоврителен концерт във Военния клуб организират тази вечер подготвителната група ученици от средно училище   "Христо Г. Данов“ и  вокална група "Веселите ноти“. Целта  е да бъдат събрани средства, които да се дарят на Дома за възрастни хора "Свети Василий Велики“.  Идеята за реализиране на концерта е на младия преподавател по музика..

публикувано на 14.02.19 в 06:42