Сатирата идва с "Терапевти" в "Сцена на кръстопът"

 Сатиричният театър  е в програмата на фестивала „Сцена на кръстопът“ на 16 септември от 19 часа.

Сатирата участва във фестивала със спектакъла "Терапевти" от Кристофър Дюранг. Американският драматург е възпитаник на Харвард и магистър по драматургия на Йейлския университет.

В интервю за Радио Пловдив Калин Сърменов,който е и директор на Сатиричния театър, а в постановката е в ролята на психотерапевт, каза, че когато е започнал да чете пиесата, още в самото начало е бил  развълнуван от силния текст. 

 Сюжетът проследява историята на едно  катастрофално започнало запознанство по обяви за търсене на партньори, като се оказва, че и двамата си имат психотерапевти. 

Това е пиеса за самотата, за объркания човек, за лутането и търсенето на щастието и смисъла, за любовта. С малко тъга и много смях. 

На сцената заедно с Калин Сърменов са и Александра Сърчаджиева, София Бобчева  и др. 

Цялото интервю с Калин Сърменов,/  който в момента репетира ролята на Дон Кихот / е в звуковия файл. 

Още от категорията
Кадър от шоу на хореографа Шарон Еял

Световни имена на танца идват в Пловдив през септември

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс - ONE DANCE WEEK събира на една сцена световни звезди на танцовото изкуство в Пловдив. Официалното откриване ще бъде на 20 септември с участието на  артисти от Белгия и на спектакъла " ДЕТЕ " на Peeping Tom.  Поради големия интерес, белгийската танцова компания ще представи спектакъла си и на..

публикувано на 25.06.19 в 13:00

Кампания "Аз обичам Славейно" за храма "Св. Илия"

Кампания с тениски с надпис „Аз обичам Славейно“ събра средства за закупуване на соларни лампи за камбанарията в двора на църквата „Свети Илия“ в смолянското  село. Дарителската кампания беше обявена на сайта на селото.  Дори хора, които не са от Славейно и нямат родствена връзка с него са закупили тениски, които струват между 8 и 10 лева. Със..

публикувано на 25.06.19 в 10:56

Виртуози от Холандия свирят на "Страдивариус" в ДК "Борис Христов"

Дванайсет музиканти ще свирят едновременно с безценни инструменти от епохата на Страдивариус в Дом на културата "Борис Христов" тази вечер. Концертът започва в 21 часа.  Поради потвърдените прогнози за опасно време и интензивни валежи, решението на Операта е продиктувано от необходимостта да се съхранят безценните музикални инструменти, за които..

публикувано на 25.06.19 в 10:12

Нов параклис на името на Св. Йоан Предтеча имат в Смолян

Нов параклис вече имат в Смолян на главния път за Гърция. Той е дарен от местен бизнесмен, който държи винаги да е отворен за вярващите хора.  Днес на Еньовден е първият храмов празник на параклиса, посветен на св. Йоан Предтеча - Кръстителя на Божия син.  Интересното е, че това е първият в Родопите готов параклис, пристинал от Солун на..

публикувано на 24.06.19 в 13:54

Северната част от античния Форум ще разказва още истории

Вече е премахнато бетонното покритите над терена до Централна поща и започва археологическото проучване в северната част от Форума на Филипопол. Археологът Мая Мартинова, ръководи проучването. Съществената му част ще започне след като теренът бъде укрепен, защото не е безопасен, уточни тя. Какво се очаква да бъзе разкрито? Теренът е от голямо..

публикувано на 24.06.19 в 12:29