РЕКЛАМА

Сатирата идва с "Терапевти" в "Сцена на кръстопът"

 Сатиричният театър  е в програмата на фестивала „Сцена на кръстопът“ на 16 септември от 19 часа.

Сатирата участва във фестивала със спектакъла "Терапевти" от Кристофър Дюранг. Американският драматург е възпитаник на Харвард и магистър по драматургия на Йейлския университет.

В интервю за Радио Пловдив Калин Сърменов,който е и директор на Сатиричния театър, а в постановката е в ролята на психотерапевт, каза, че когато е започнал да чете пиесата, още в самото начало е бил  развълнуван от силния текст. 

 Сюжетът проследява историята на едно  катастрофално започнало запознанство по обяви за търсене на партньори, като се оказва, че и двамата си имат психотерапевти. 

Това е пиеса за самотата, за объркания човек, за лутането и търсенето на щастието и смисъла, за любовта. С малко тъга и много смях. 

На сцената заедно с Калин Сърменов са и Александра Сърчаджиева, София Бобчева  и др. 

Цялото интервю с Калин Сърменов,/  който в момента репетира ролята на Дон Кихот / е в звуковия файл. 

Още от категорията

БНР и Фондацията ще са заедно за каузата Пловдив - ЕСК

Българското национално радио ще отрази в програмите културните събития през цялата година със специални предавания и много репортажи, стана ясно по време на среща между ръководството на обществената медия и организаторите на „Пловдив - европейска столица на културата 2019“. 2 милиона души се очаква да посетят Пловдив догодина, когато той ще е..

публикувано на 20.11.18 в 17:22

Министерството на туризма подкрепи културната столица

Министърът на туризма Николина Ангелкова  и кметът на Пловдив Иван Тотев обсъдиха дейностите, свързани с домакинството на общината за инициативата "Европейска столица на културата 2019 г.". Те са дискутирали и възможностите за съвместни инициативи, с които да се подпомогне развитието на туризма на регионално и национално ниво. Министерството на туризма..

публикувано на 20.11.18 в 16:03

1000 пловдивчани се качват на сцената за откриването на ЕСК

Фондация „Пловдив 2019“ отправи покана към пловдивчани да станат част от откриващото събитие на 12 януари. Всеки желаещ може да кандидатства за участие в програмата чрез специален формуляр до 2 декември.  Той може да се изтегли от страницата на събитието във Фейсбук.  Участниците ще бъдат селектирани по реда на записването. Единственото условие е..

публикувано на 20.11.18 в 15:50

Изложба на Тони Кондев във "Възраждане"

Галерия „Възраждане“ в Стария град представя графичната изложба на Тони Кондев.  Предизвикателен реализъм, а над всичко е магията на  на едно особено, неординерно авторско мислене и една тънка човешка чувствителност, казва галеристът Краси Алексиева.  Авторът работи в областта на рекламната графика и сценографията и е двукратен носител на първа..

публикувано на 20.11.18 в 06:45

Рашко Младенов представя "До последен дух"

Премиера на  книгата „До последен дух“ на  актьора Рашко Младенов  ще се състои в клуб „Петното на Роршах“. Автобиографичната книга, издадена от ИК „Жанет 45“, съдържа спомени и разкази на твореца с над 50-годишна кариера в театъра, музиката, киното, културата и администрацията с необходимата доза сериозност и впечатляващо чувство за хумор. 

публикувано на 20.11.18 в 06:42

По шевиците ще ги познаете в Етнографския музей

„По шевиците ще ги познаете“ е надсловът на  изложбата в Регионалния  етнографски музей – Пловдив, реализирана по проект на Министерството на културата. Експозицията  представя  представителна извадка от фондовете на четири етнографски музея – Пловдив, Смолян, Шумен и Бургас и отразява различните видове везбени украси с техните регионални..

публикувано на 20.11.18 в 06:39

Ученическа изложба "Плакат" в Балабановата къща

Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Държавната агенция за закрила на детето организират в Пловдив първата Национална ученическа изложба „Плакат“, която има конкурсен характер. Със свои творби в нея се включват възпитаници на училищата по изкуствата към Министерството на културата, в които  повече от 500 деца се обучават в..

публикувано на 20.11.18 в 06:27