"Петел" в любовен триъгълник на Сцената

С представление на Младежкия театър „Николай Бинев“ продължава тази вечер фестивалът „Сцена на кръстопът“.  

На  Голяма сцена  се играе спектакъла „Петел“ от Майк Бартлет  с участието на Михаил Билалов. 

Историята се завърта около любовен триъгълник и изборът на решение между траекторитята на мислите и чувствата.  

Режисьор е Стайко Мурджев. 


Още от категорията

Статутът на награда "Пловдив" ще бъде променен

Промени в статута на наградата „Пловдив“  обсъдиха ресорният заместник-кмет „Култура“ Александър Държиков и  представители на творческите институции в града.  Дебатът бе провокиран от  необходимостта  присъждането на приза да бъде съобразен с новите условия и процесите  за развитие на културата и изкуството, както и от някои несъответствия и..

публикувано на 20.06.19 в 16:23

"Жените на ръба" с голям успех на Арт изложението в Базел

Пловдивската група „Жените на ръба“ се представи успешно на Арт изложението в Базел. След като тази година получиха награда „Пловдив“, Албена Михайлова коментира, че някой ги цени и разбира, какво правят. Имаме голям успех с нашата инсталация и видеото. Изложбата е в рамките на едно най-големите арт изложения на света. Арт Базел е..

публикувано на 20.06.19 в 13:15

Започва Фестивалът „Дни на тракийската култура“

От 20 до 26-ти юни в Пловдив се провежда Фестивалът „Дни на тракийската култура – музика и слово“. Тази година програмата е много богата с мото „Среща на цивилизации“. Откриването е тази вечер от 19 часа на Римския стадион. Директорът на фестивала Жорж Трак представи някои акценти от програмата и участниците. За първи път в България..

публикувано на 20.06.19 в 12:10

Международен фестивал на акварела стартира в Пловдив

С откриването на изложба "Материя на духа" на Селма Тодорова тази вечер в галерия "Сигна" стартира „Международен младежки фестивал на акварела Пловдив 2019“. Той е част от програмата на Пловдив 2019. Тази година България има невероятния шанс да празнува акварела не с  едно, а с две международни събития, които ще се проведат в Пловдив -..

публикувано на 20.06.19 в 10:08

Паисиевите дни започват в Асеновград

     Юбилейното издание на Рибния буквар на Петър Берон представят в градската библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград, а събитието е част от традиционните Паисиеви дни в града. Тридневните културни тържества стартират днес в лятната музейна школа за деца в старинното училище "Свети Георги" и поетичен рецитал на Виктория Стефанова от..

публикувано на 19.06.19 в 14:46