РЕКЛАМА

"Петел" в любовен триъгълник на Сцената

С представление на Младежкия театър „Николай Бинев“ продължава тази вечер фестивалът „Сцена на кръстопът“.  

На  Голяма сцена  се играе спектакъла „Петел“ от Майк Бартлет  с участието на Михаил Билалов. 

Историята се завърта около любовен триъгълник и изборът на решение между траекторитята на мислите и чувствата.  

Режисьор е Стайко Мурджев. 


Още от категорията

Представят календара на Сдружение "Хайдути"

В Регионалния етнографски музей - Пловдив предстои да бъде представен календарът на Сдружение "Хайдути" за  2019 година.  Автор на снимките е фотографът Любомир Сергеев.  Началото е от 19:00 часа.

публикувано на 10.12.18 в 05:44

Коледната изложба на пловдивските художници се открива в ГХГ

Коледната изложба на Дружеството на пловдивските художници тази година ще се проведе в Градската художествена галерия.  Ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика и скулптура, за млад автор, както и Наградата на кмета на Пловдив.  По регламент членове на Дружеството се представят с по две свои творби, а експозицията дава представа за..

публикувано на 10.12.18 в 05:41

„Пепеляшка“ на Пловдивската опера в Градския дом на културата

Премиера на балета „Пепеляшка“ от Прокофиев на Пловдивската опера ще се състои в Градския дом на културата. Балетът и оркестърът на Операта   преразказват Шарл Перо чрез вълшебна музика - валсов вихър, от който малката слугиня излиза като принцеса; победоносни галопи, разбира се – Принц, но и мащеха, както и различни видове феи с присъщите им чудеса...

публикувано на 08.12.18 в 07:26
Антония Костова показва своите италиански лодки

Задругата с годишна фотоизложба

Фотографската задруга в Пловдив експонира своята годишна изложба в Дома на културата „Борис Христов“.  В експозицията участват 27 автори с по две свои творби. Тематично изложбата не е ограничена, така че изображенията наистина постигат своята свобода. Авторите пък не са професионалисти, като за тях фотографията е страстно хоби. „Сред..

публикувано на 07.12.18 в 16:23

„Хроники и химни“ на Александър Секулов е изящен поход на думите

Новата поетична книга на Александър Секулов „Хроники и химни“ е вече в книжарниците. Тя се появява две години след успеха на предишния сборник „Море на живите“, който донесе на своя автор националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Орфеев венец“. „Хроники и химни“ е с печата на издателска къща „Хермес“,..

обновено на 07.12.18 в 15:06

В "Срещите" - разговор за православието като геополитика

 В "Срещите" тази събота: кога, защо и как православието се превръща в геополитика? Какво сочи скандалът Константинопол-Москва?  Професорите Георги Каприев и Марин Русев,публицистът Святослав Моисеенко  и д-ра по теология Петър Граматиков  в разговор за православието.  Ще позволи ли то да намалее влиянието му в света?

публикувано на 07.12.18 в 10:44

Поетът Стефан Икога гостува в "Молескин"

Продължаваме литературния декември със Стефан Икога, който не спира да пише и намира поезия около себе си. Помним го като победител в София: Поетики, а след по-малко от две седмици ще представи и първата си книга в Зала 4 на НДК (Представяне на "Непукистика" от Стефан Икога).  Слушайте ни днес от 14:00 по Радио Пловдив, когато Стефан Икога и..

публикувано на 07.12.18 в 10:40