Джазменът Дейвид Бъркман за първи път на българска сцена в Радио Пловдив

| обновено на 29.09.18 в 18:46

Екипът на "Камерна сцена Пловдив" открива есенното издание на джаз платформата с концерт на един от най- именитите съвременни артисти - Дейвид Бъркман. Концертът ще е на 29 септември, събота, от 19.30 часа в Първо студио на радио Пловдив. 

Дейвид Бъркман е модерен джаз пианист, композитор, аранжор и музикален педагог.   В творческата си биография той има девет авторски албума, редица награди от престижни форуми, три книги и дългогодишна педагогическа практика. 

СнимкаБъркман е определян като един от най-добрите съвременни пианисти. Свири и композира с оригинален личен и уникален стил, повлиян от майсторите на импресионизма в съвременното клавирно изкуство като Бил Евънс и Кийт Джарет. 

Дейвид Бъркман печели редица награди като композитор и фронтмен - 2000 ICRA Grant на Фондация Doris Duke, Chamber Music America Grant за създаване и представяне на нови творби; наградата Homer Osborne от Wichita Jazz Society.

Той свири и записва с най-именитите артисти в жанра - Сисъл Макбий, Том Харел, The Vanguard Orchestra, Сони Стит, Брайън Блейд, Джо Ловано, Дейв Дъглас, Рей Дръмънд, Били Харт, Дик Оутс, Тони Малаби, Робин Юбанкс, Стийв Уилсън, Крис Потър, Скот Уендхолт, Лени Уайт, Скот Коли, Бил Стюърт, Дейв Страйкър и други.

Издава и три свои книги на образователна джаз тематика - The Jazz Musician’s Guide to Creative Practicing (2007); The Jazz Singer’s Guidebook (2009) и The Jazz Harmony Book (2014).

В момента Дейвид Бъркман преподава в престижния Колеж Куинс в Ню Йорк.

На 29 Септември, събота, от 19.30 на сцената на Първо студио на Радио Пловдив излизат:

Дейвид Бъркман (пиано), 
Димитър Льолев (алт и тенор саксофони), 
Мартин Ташев (тромпет и флюгелхорн), 
Васил Хаджигрудев (контрабас) и 
Никола Горялов (барабани)

Проектът се осъществява в партньорство с Фондация Groove Atelier, Американското посолство в България, Groove Talks и е част от културния календар на община Пловдив.


Още от категорията

"Преге" пред публика от Първо студио на Радио Пловдив, защото ... "Пловдив чете" - 15.06 - 21.06

Тази година специалното внимание на „Пловдив чете“ е насочено към малките деца и тийнейджърите като читатели. Този акцент е логично следствие на програмата на ИК „Жанет 45“ „Младият Пловдив чете“. С подрастващите читатели тази година ще се срещнат писателите Петя Кокудева, Виктор Самуилов, Мая Дългъчева. Във фестивалното си издание..

обновено на 15.06.19 в 08:49

Радиотеатърът гостува в Пловдив

Радиотеатърът гостува за два дни в Пловдив. На 13 и 14 юни  жителите и гостите на европейската столица на културата ще могат да чуят четири драматизации по текстове на Йордан Радичков. Събитието е по повод 80 години от създаването на българския  радиотеатър и ще се проведе в Първо студио на Радио Пловдив. Гласът на Радичков ще прозвучи..

обновено на 13.06.19 в 05:39
Пламен Асенов и Александър Гьошев

Представят книгата "Великите европейци" в Асеновград

След премиерата в Първо студио на Радио Пловдив, която премина при голям интерес, първата книга от поредицата „Великите европейци” ще бъде представена и в Асеновград.  Срещата с читатели и слушатели на известната рубрика на Радио Пловдив ще бъде в понеделник, 10 юни 2019 година, от 18 часа, в Градска библиотека – Асеновград. Авторът Пламен..

обновено на 10.06.19 в 10:58

"Френска връзка" в Първо студио на Радио Пловдив

В заключителния пети концерт за сезон Пролет 2019, "Камерна сцена Пловдив" представя проекта - HE FRENCH CONECTION.  Двама именити френски артисти - Клое Кайтон – вокал и Дидие Итюрcари – акордеон, ще стъпят на сцената на Първо студио на Радио Пловдив на 04-ти юни, вторник, от 19.30 часа. В основата на проекта стои българското начало и талантът..

обновено на 04.06.19 в 10:25

Благотворителен концерт за деца в нужда в Първо студио на Радио Пловдив

На днешния 1 юни - Международния ден на детето, Зоналният съвет на Българския футболен съюз в Пловдив и БНР - Радио Пловдив организират съвместно и имат удоволствието да ви поканят на Благотворителен концерт в полза на децата от Дом "Олга Скобелева" в нашия град. Концертът ще започне в 11 часа в Първо студио на Радио Пловдив .  За доброто..

обновено на 01.06.19 в 08:32