"Ден след ден" на 25 септември

В първия работен следобед на последната септемврийска седмица  с актуланите теми до 17 часа ще чуете:

Кметът Иван Тотев за важните инфраструктурни проекти на града, за сроковете, за започващите и продължаващите ремонти – репортаж на Веселина Пеева.

Пациентските организации за  предложените промени в здравноосигурителния модел, които утре ще бъдат обсъдени на специален форум, организиран от министър Кирил Ананиев.  Говорят - Пенка Георгиева, председател на сдружението Пациентски организации "Заедно с теб"  и Иван Димитров, председател на Федерация "Български пациентски форум".

Стягат ли се за избори избирателите на ГЕРБ и БСП ? На този въпрос отгвор дава експресно социологическо проучване на "Сова Харис".Според анализаторите  има високо напрежение след поредицата скандали, последвали европредседателството, но няма сериозни промени в баланса на силите, управляващите са все така напред с 4%. Анализът ще е на социолога Васил Тончев.

Може ли на Балканите да живеем заедно и заедно да почитаме общата ни история? За името Северна Македония и предстоящия референдум в западната ни съседка –един разговор с дългогодишния музеен специалист и историк от Института за опазване на културното наследство в Охрид, Джоко Джоршески, сега вече пенсионер и може би най-популярния ескурзовод в древния град.


Още от категорията

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска да живее по-лежерно и да се наслаждава на всеки миг. Чуйте споделеното от него за плановете на..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Кръстю Кръстев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Разбираемо – дните му са изпълнени с театрално изкуство, а сега надникваме в тях и неговото утро. Признава, че не разчита на алармата сутрин, но става рано и без часовник. Ежедневието на Кръстю Кръстев е динамично, често си казва..

публикувано на 04.10.19 в 12:23

"Добро утро, Ден" с Веселин Николов - Червения

Тази седмица посрещахме утрото в компанията на джазмузиканта и пловдивска легенда Веселин Николов  - Червения - носител на най-високото държавно отличие на Република България Орден „Стара планина“ – първа степен.  Възпитаникът на полската музикална джазова  школа е основател  на първата професионална джазова формация у нас в изгрева на 70-те..

обновено на 27.09.19 в 15:37

"Добро утро, Ден!" със Светлана Куюмджиева

Тази седмица споделихме утринните мисли на артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева. Говорихме за рамките, в които ежедневието  вкарва и границите, които не се преминават, за винаги включените телефони и за Пловдив като столица на културата  - с гранците, които не прескача, с уюта и агресията, която понягога проявявява...

публикувано на 20.09.19 в 11:28

Да си първокласник - то не е шега, знаят Божидара и Милена

Най- вълнуващият първи учебен ден имат децата, които за първи път влизат в училище. къде плахо, къде с амбицията  да покажат, че вече са големи.  Поздравът към първолаците е от близначките Божидара и Милена Петрови, които вече са ученички в училище "Елин Пелин" в Пловдив. Те пожелаха много шестици на връстниците си и на прага на училището показаха какво..

публикувано на 16.09.19 в 10:52