Два ТИР-а изгоряха на АМ "Тракия" край Пловдив, предизвикаха задръстване в посока София

| обновено на 26.09.18 в 16:30

Тежка катастрофа стана преди малко на АМ „Тракия“ край Пловдив.  Към 14.10 часа в района на 127 км в посока София,  голям тир бил спрял в аварийната лента, когато в него отзад се блъснал  друг, също товарен тир. 

На първия водачът бил излязъл отвън и не е пострадал, с обгаряне на едната ръка е вторият шофьор. 

Камионите са с българска регистрация и са изцяло изгорели. Единият от тях е бил натоварен с тоалетна хартия, заради което районът бе силно задимен. 

Няколко екипа на пожарната гасят огъня,  патрули на Пътна полиция са на мястото за да подпомогнат движението.  

Остават затворени дясната и аварийната лента на магистралата, докато приключи работата на пожарните екипи. Възстановено е движението в лявата лента.

Инцидентът за минути предизвика огромно задръстване в посока към столицата.  Осигурен е обходен маршрут за автомобилите към София: 

Пътен възел Войводиново - 133 км - Пловдив - Голямоконарско шосе - 118 км.Още от категорията

Студенти обсъждат състоянието на общежитията

Студенти от пловдивските висши училища организират среща за състоянието на част от общежитията в града.  Тя ще се състои на 23 октомври от 16.30 часа в 6 аудитория на Ректората на Пловдивския университет. Всеки желаещ студент може да изрази мнение и да направи предложение, обявяват инициаторите от Студентския съвет на висшето училище. В ПУ..

публикувано на 23.10.19 в 05:56

Катастрофирал ТИР затруднява трафика между Хвойна и Чепеларе

При разклона за село Богутево движението е двупосочно само в едната лента на пътя.  Причината е ТИР, който се е обърнал при опит да избегне катастрофа.  Шофьорът на тежкотоварния камион свил рязко надясно, за да избегне сблъсък с лек автомобил, навлязъл в неговото платно. При неочакваната маневра ТИР-ът се наклонил и паднал на едната си страна...

публикувано на 22.10.19 в 16:50

Полицай, опитал да избяга от правосъдието, остава в затвора

Пловдивският окръжен съд остави без уважение молбата за условно предсрочно освобождаване на бившия полицай Никола Ерелийски, който на 30 август 2009 г. пиян блъсна и уби таксиметров шофьор в Пловдив. В продължение на 7 години Ерелийски се е укривал от правосъдието в Англия и Северна Ирландия. Заловен е едва на 17 август миналата година в..

публикувано на 22.10.19 в 15:02

Премиерът откри нов завод за автомобилно осветление край Пловдив

Тази година БВП ще надхвърли 120 милиарда лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на нов турски завод за автомобилно осветление край Куклен. Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, коментира..

обновено на 22.10.19 в 14:19

Стартира строежът на новото кръгово на Околовръстното и Асеновградско шосе

Започва изграждането на кръговото кръстовище между Асеновградско и Околовръстното шосе на Пловдив.   Проектът се финансира с над 2 милиона и 300 хиляди лева от републиканския бюджет, срокът за изпълнение е шест месеца. Реконструкцията ще бъде на два етапа, като първо ще се ремонтира северната част на трасето и  движението няма да се спира,..

публикувано на 22.10.19 в 14:19