Майки на деца с увреждания протестираха на Сточна гара

Автор:

Около 30 души участваха в протестната проява на майки на деца с увреждания на кръстовището на Сточна гара. Около 17 30 часа те започнаха да пресичат на пешеходните пътеки на кръстовището. Полицаи охраняваха проявата им. Не се стигна до задръствания, тъй като групата в продължение на около 15 минути обикаляше в кръг по пешеходните пътеки на кръстовището.

 Протестът в Пловдив се солидаризира с други подобни прояви днес в много градове в страната.

Майките на деца с увреждания бяха дали срок 1 октомври за гласуването на трите законопроекта-за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги. Обществено обсъждане обаче, ще забави внасянето на Закона за социалните услуги в Народното събрание. На вчерашния Национален съвет за интеграция на хората с увреждания пък не бе постигнато съгласие по проект на закон за хората с увреждания. Майките на деца с увреждания особено настояват за закона за личната помощ, за да се регламентира индивидуална оценка на потребностите на всяко дете и младеж над 18 години


Още от категорията

Военна демонстрация в Пловдив

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на събитията от информационната кампания „Бъди войник“ в град Пловдив. Тя ще бъде съпътствана  от демонстрация на военна техника и оборудване.  Полети над площад „Централен“ ще изпълнят пилоти от авиобазите в Крумово и Граф Игнатиево. Ще бъдат показани парашутни скокове, спускане по способа..

обновено на 17.10.19 в 06:57

Министър Желязков открива "Булколекто"

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще открие Европейската филателна изложба "Пловдив Фила 2019" и Международния панаир "Булколекто".   Там ще бъде и кметът на Пловдив  Иван Тотев.  По време на събитието ще бъде валидирана серия от четири пощенски марки на тема "Транспорт - Стари ветроходни..

обновено на 17.10.19 в 06:56

Откриват Къщата на Иван Грозев в Карлово

Официалното откриване на възстановената къща "Иван Грозев" в Карлово ще се състои днес, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).  Оттам уточняват, че официалното откриване ще започне с тържествената сесия в Обредния дом на града (ул. "Ал. Стамболийски", 34). Приветствия ще произнесат председателят на БТПП Цветан Симеонов,..

публикувано на 17.10.19 в 06:52

Дни на кариерата в ТУ-Пловдив

Дни на кариерата в Техническия университет - филиал Пловдив се откриват днес. Своята дейност, както и програмите за стажове и специализации, ще презентират пред студентите 54 фирми. Изложението ще даде възможност на студентите да се запознаят лично с хората, които избират новите служители в компаниите, да разберат какви знания и умения са им..

публикувано на 17.10.19 в 06:42

Ден на отворените врати в 101 Алпийски полк в Смолян

С празничен водосвет, награждаване на военнослужещи и ден на отворените врати 101-ви Алпийски полк – Смолян ще отбележи своя празник.  Днес от 10 часа във военното формирование ще се проведе Ден на отворени врати. Утре в Военния клуб ще има празничен водосвет. Честването ще продължи с тържествено събрание, награждаване на военнослужещите и..

публикувано на 17.10.19 в 06:38