Майки на деца с увреждания протестираха на Сточна гара

Автор:

Около 30 души участваха в протестната проява на майки на деца с увреждания на кръстовището на Сточна гара. Около 17 30 часа те започнаха да пресичат на пешеходните пътеки на кръстовището. Полицаи охраняваха проявата им. Не се стигна до задръствания, тъй като групата в продължение на около 15 минути обикаляше в кръг по пешеходните пътеки на кръстовището.

 Протестът в Пловдив се солидаризира с други подобни прояви днес в много градове в страната.

Майките на деца с увреждания бяха дали срок 1 октомври за гласуването на трите законопроекта-за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги. Обществено обсъждане обаче, ще забави внасянето на Закона за социалните услуги в Народното събрание. На вчерашния Национален съвет за интеграция на хората с увреждания пък не бе постигнато съгласие по проект на закон за хората с увреждания. Майките на деца с увреждания особено настояват за закона за личната помощ, за да се регламентира индивидуална оценка на потребностите на всяко дете и младеж над 18 години


Още от категорията

Вятърът отнесе покриви, поломи дървета и коли

Бурята, вилняла за кратко над Пловдив нанесе куп щети на къщи и коли, попаднали под рухнали дървета.  Ураганният вятър отнесе покрива на кооперация на ул. „Павликенска“ №4. Няма пострадали, но хората са били на крачка от евакуация.  Отломки от покрива има около цялата кооперация, показа  камерата на БНТ.  Отнесена е почти цялата покривна..

обновено на 24.06.19 в 21:39

Само четирима от 50 задържани за мелето в Розино остават в ареста

Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняеми и задържа  за 72 часа четирима  мъже от безредиците в Розино за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие.  По същия случай, но  за срок от 24 часа са задържани и други участници в  сбиването, а останалите са разпитани и освободени.  Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за..

публикувано на 24.06.19 в 18:24
с. Розино, засилено полицейско присъствие

Осем буса и около 15 патрулки пазят реда в Розино

Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняеми и задържа  за 72 часа четирима  мъже от безредиците в Розино за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие.  По същия случай, но  за срок от 24 часа са задържани и други участници в  сбиването, а останалите са разпитани и освободени.  Предстои наблюдаващият прокурор да извърши..

обновено на 24.06.19 в 17:29

300 калинички шестваха в Асеновград на Еньовден

Над 300 малки булки шестваха по улиците на Асеновград в днешния празник на слънцето Еньовден. Обичаят на калиниците тук датира от незапомнени времена и събира в себе си мистиката на Еньовата буля и въведението на тригодишната Света Богородица в храма. Празникът започна от двора на Етнографската къща, където калиниците получиха своите нишани с..

публикувано на 24.06.19 в 16:55

Мълния спря телефоните и камерите на община Карлово

Проливен дъжд с гръмотевици се изля тази сутрин в Карлово и селата от общината.  Има изровени улици в Баня, Розино, Бегунци, квартал Сушица и град Баня.  На места в Карлово водата по улиците е достигала половин метър като имаше и закъсали автомобили.  Вследствие паднала мълния в двора на общинска администрация, изгоряха телефонната централа и..

публикувано на 24.06.19 в 15:33