Виждаме и чуваме ли „Точно днес“?

С протестна нотка и в прав текст ще посрещнем десетото утро на октомври. Ето и темите във времето от 6 до 9.30 часа:

Икономически целесъобразно ли е сливането на общинските болници „Свети Пантелеймон“ и „Свети Мина“. Ден преди общинските съветници да гласуват новата структура – разговор с доктор Цветан Деведжиев, завеждащ на Кардиологичното отделение в „Свети Мина“.

Какви искания отправят майките на деца с увреждания към премиера Бойко Борисов – темата коментираме с Вера Иванова.

Разговор и за увеличението на данъците на жилища и старите автомобили – как ще се отрази тази стъпка на доходите на българите? По темата анализ на Явор Алексиев от Института за пазарна икономика.

Водим ви и на изложба. Живка Танчева ни среща с генералния консул на Турция Хюсеин Ергани, който ще разкаже за фотоизложбата „И ние покорихме Немруд“.

И още теми „Точно днес“

За какви нови общи европейски правила срещу психичния и сексуалния тормоз онлайн, на работа и на обществени места настояват евродепутатите – репортаж на Стоян Терзиев.

А в рубриката „ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ“ Пламен Асенов представя историята на Анджей Вайда.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" със Стефан Вълдобрев

Тази седмица мина по-полека със Стефан Вълдобрев в рубриката „Добро утро, ден“. За него можем да говорим много – певец, артист, композитор, филмов режисьор. Но може би най-важното е, че с лекота печели любовта на малки и големи. Със Стефан Вълдобрев и песента „По-полека“ успяхме да забавим утрото и да осмислим малките неща, които доволно..

публикувано на 20.06.19 в 15:12

"Добро утро, ден!" с Тома Спространов

Легендарният Тома Спространов гостува  в „Добро утро, ден!“.  От 54 години  до днес, той води предаването „Любопитно петолиние“ в Радио Пловдив и 40 години „Пулсиращи ноти“ по „Хоризонт“.  Първи в българския ефир пуска Битълс и  други култови  т.н. западни групи. Интервютата му с музиканти от българския и световен елит са неизброими.  Почетен..

публикувано на 14.06.19 в 11:47

"Добро утро, ден!" с археолога доц. Иван Джамбов

В „Добро утро, ден!“ през юни с предчувствие за лято, за едни може би ваканция, за други разкопки и проучвания - ви срещаме с археолога доц. Иван Джамбов . Той ни допусна до неговия свят, до музиката, която слуша, до късмета, който го спохожда с откритието на Аневско кале.  За археологията и страстта към изследване, наследена от баща му ст.н.с..

публикувано на 07.06.19 в 09:53

"Добро утро, Ден!" с издателя Стойо Вартоломеев

Тази седмица бяхме в градината, на бюрото, в колата и пред книгата заедно с издателя  Стойо Вартоломеев. Той твърди за себе си, че е разграфен човек. Но докато го слушате ще разберете колко пъстра и подвижна е мисълта му, колко са различни дните му – разделени между природата, честото пътуване и управлението на издателство „Хермес“. Ще разберете още..

публикувано на 23.05.19 в 11:50

"Добро утро, Ден!" с д-р Георги Кръстев

Той е известен лекар, утвърден ортопед, секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз-Пловдив. А в началото на месец май се прочу като човек, който единствен успя да изненада папа Франциск с икона, а в това благородно дело заслуга има неговата внучка. Зад това описание стои името на доктор Георги Кръстев , спасил стотици човешки..

публикувано на 17.05.19 в 10:38