Виждаме и чуваме ли „Точно днес“?

С протестна нотка и в прав текст ще посрещнем десетото утро на октомври. Ето и темите във времето от 6 до 9.30 часа:

Икономически целесъобразно ли е сливането на общинските болници „Свети Пантелеймон“ и „Свети Мина“. Ден преди общинските съветници да гласуват новата структура – разговор с доктор Цветан Деведжиев, завеждащ на Кардиологичното отделение в „Свети Мина“.

Какви искания отправят майките на деца с увреждания към премиера Бойко Борисов – темата коментираме с Вера Иванова.

Разговор и за увеличението на данъците на жилища и старите автомобили – как ще се отрази тази стъпка на доходите на българите? По темата анализ на Явор Алексиев от Института за пазарна икономика.

Водим ви и на изложба. Живка Танчева ни среща с генералния консул на Турция Хюсеин Ергани, който ще разкаже за фотоизложбата „И ние покорихме Немруд“.

И още теми „Точно днес“

За какви нови общи европейски правила срещу психичния и сексуалния тормоз онлайн, на работа и на обществени места настояват евродепутатите – репортаж на Стоян Терзиев.

А в рубриката „ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ“ Пламен Асенов представя историята на Анджей Вайда.


Още от категорията

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска да живее по-лежерно и да се наслаждава на всеки миг. Чуйте споделеното от него за плановете на..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Кръстю Кръстев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Разбираемо – дните му са изпълнени с театрално изкуство, а сега надникваме в тях и неговото утро. Признава, че не разчита на алармата сутрин, но става рано и без часовник. Ежедневието на Кръстю Кръстев е динамично, често си казва..

публикувано на 04.10.19 в 12:23

"Добро утро, Ден" с Веселин Николов - Червения

Тази седмица посрещахме утрото в компанията на джазмузиканта и пловдивска легенда Веселин Николов  - Червения - носител на най-високото държавно отличие на Република България Орден „Стара планина“ – първа степен.  Възпитаникът на полската музикална джазова  школа е основател  на първата професионална джазова формация у нас в изгрева на 70-те..

обновено на 27.09.19 в 15:37

"Добро утро, Ден!" със Светлана Куюмджиева

Тази седмица споделихме утринните мисли на артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева. Говорихме за рамките, в които ежедневието  вкарва и границите, които не се преминават, за винаги включените телефони и за Пловдив като столица на културата  - с гранците, които не прескача, с уюта и агресията, която понягога проявявява...

публикувано на 20.09.19 в 11:28

Да си първокласник - то не е шега, знаят Божидара и Милена

Най- вълнуващият първи учебен ден имат децата, които за първи път влизат в училище. къде плахо, къде с амбицията  да покажат, че вече са големи.  Поздравът към първолаците е от близначките Божидара и Милена Петрови, които вече са ученички в училище "Елин Пелин" в Пловдив. Те пожелаха много шестици на връстниците си и на прага на училището показаха какво..

публикувано на 16.09.19 в 10:52