Протести до приемането на законите за хората с увреждания

Пореден протест на майките на деца с увреждания е насрочен за днес.

Той ще се проведе пред МС. На него протестиращите ще търсят отговорност лично от Бойко Борисов за поетите и неизпълнени ангажименти, за липсата на реални реформи и за незаинтересоваността от ефективно и компетентно управление.

Председателят на Конфедерацията за защита правата на децата Вера Иванова определи като крачка напред приетия план за действие по приемането на законодателството за хората с увреждания, който беше подписан от минстрите на труда и социалната политика Бисер Петков и на финансите Владислав Горанов. Тя е категорична, че протестите няма да бъдат преустановени.

Това е само един подписан документ. А толкова години ние се борим – вече сме загубили вярата и ще протестираме до приемането на законите на второ четене от Народното събрание, заяви в интервю за Радио Пловдив Вера Иванова.

Тя допълни, че се надява Борисов да се срещне с протестиращите майки.

Ние го призоваваме да излезе и да се срещне с нас очи в очи. И да ни обясни защо се стигна до тук, обясни още Иванова.

Цялото интервю с Вера Иванова можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията
Катерина Чобанова

Изложба разказва за 6 рода, свързани със Съединението

От днес в  Централно фоайе на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив може да се види изложбата „50 години град Съединение“, посветена на половинвековния юбилей от преименуването на село Голямо Конаре в град  Съедниние.  Изложбата, дело на Катерина Чобанова, която 30 години събира и изследва историята на десетки известни родове от града на доброволни начала,..

публикувано на 19.08.19 в 12:45

Инструкторите да повишат качеството на обучение

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ извършва масови проверки на автошколите в страната. Инспекциите са със служители на МВР и Националната агенция за приходите.  В Пловдивска област има над 60 школи за обучение на шофьори и вече са открити нарушения в дейността на две от тях.   В контекста на тези проверки, а и на фона на черната..

публикувано на 19.08.19 в 10:48

Допълваме традиционната социология и териториално

Изхождаме от позицията, че изборите са един от гарантите за политическа предвидимост на едно гражданско общество. И от тази гледна точка традиционното прогнозиране чрез социологически анкети е много важно за предвидимостта на политическата ситуация в страната. Често обществото е искрено учудено, че с електорални процеси могат да се занимават..

публикувано на 19.08.19 в 10:39

Празник за 45 години град Доспат

45 години от обявяването си за град чества Доспат на празника си, който продължава днес и утре. В живописната местност „Събора“, откъдето се открива прекрасна гледка към язовир Доспат, за 33-ти път се събират хиляди хора от различни крайща на страната. Празничната програма включва Фестивал на народното творчество, Събор на чешмарите и награждаване на..

публикувано на 17.08.19 в 08:09

Тайни и загадки около Альоша тази вечер

Интересни и забавни игри ще съберат тази вечер любители на логически главоблъсканици и физически предизвикателства при паметника Альоша на Бунарджика.  Под мотото  „Ескейп предизвикателство, Код: Альоша“  ще се проведат игри на открито, в които отборите ще разгадават логически загадки и ще търсят улики, а крайната цел е участниците да избягат първи и..

публикувано на 17.08.19 в 07:53