Протести до приемането на законите за хората с увреждания

Пореден протест на майките на деца с увреждания е насрочен за днес.

Той ще се проведе пред МС. На него протестиращите ще търсят отговорност лично от Бойко Борисов за поетите и неизпълнени ангажименти, за липсата на реални реформи и за незаинтересоваността от ефективно и компетентно управление.

Председателят на Конфедерацията за защита правата на децата Вера Иванова определи като крачка напред приетия план за действие по приемането на законодателството за хората с увреждания, който беше подписан от минстрите на труда и социалната политика Бисер Петков и на финансите Владислав Горанов. Тя е категорична, че протестите няма да бъдат преустановени.

Това е само един подписан документ. А толкова години ние се борим – вече сме загубили вярата и ще протестираме до приемането на законите на второ четене от Народното събрание, заяви в интервю за Радио Пловдив Вера Иванова.

Тя допълни, че се надява Борисов да се срещне с протестиращите майки.

Ние го призоваваме да излезе и да се срещне с нас очи в очи. И да ни обясни защо се стигна до тук, обясни още Иванова.

Цялото интервю с Вера Иванова можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

В доклада на ЕК има липса на становище и измиване на ръце

Аз лично последните седмици очаквах точно такова становище. Де факто това е липса на становище. Така председателят на Инициатива "Правосъдие за всеки" Велислав Величков коментира съдържанието на приетия днес доклад от ЕК за предприетите от България действия за изпълнение на ангажиментите ѝ във връзка със съдебната реформа и борбата с..

публикувано на 22.10.19 в 17:23

България без мониторинг от ЕК, а "румънският модел" се провали

България е изпълнила условията по механизма за сътрудничество и проверка по всичките препоръки от миналата година, а напредъкът е достатъчен, за да се обмисли прекратяване на мониторинга. Това стана ясно от приетия от  Европейската комисия  доклад за действията на страната ни за изпълнение на ангажиментите, свързани със съдебната реформа ,..

публикувано на 22.10.19 в 16:28

На контролиран вот се поддават необразованите

81 процента не биха гласували по принуда, 11 на сто признават, че биха продали вота си, а 8 процента отговарят с „не знам“ – това показва проучване на агенция „Галъп интернешънъл“.  Това сочат данни от национално представително изследване на "Галъп интернешънъл", проведено в периода между 4 и 11 октомври сред 796 души и е представително за..

публикувано на 22.10.19 в 15:53

След Сочи ще разберем накъде ще повее вятърът

Днес в Сочи предстои важна среща между президента на Русия Владимир Путин и президента на Турция Реджеп Ердоган. Според журналиста Мехмед Юмер от сайта obzornews.bg споразумение ще има. Най-важното е да се постигне споразумение между Анкара и Дамаск. Трябва да изчакаме финализиране на днешната среща в Сочи, да разберем на къде ще повее..

публикувано на 22.10.19 в 11:09

Нов референдум, а не Лондон да губи времето на всички останали

Трудността да се постигне споразумение за излизане на Великобритания от Европейския съюз произлиза от факта, че продължава да има паритет между тези, които искат напускане на съюза, и тези, които искат оставане. Това коментира пред Радио Пловдив директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика  Весела Чернева .  По..

публикувано на 21.10.19 в 16:22