През девет планини в десетата - „Точно днес“

...Както сме тръгнали  -  странно групирани и поединично, с вувузели и гръм, вместо арфи и съпричастие,  през просеки, пропасти, планини и  дерета, докъде стигаме ?  Какво  залагаме и какво губим  по пътя и какво откриваме след деветата планина ?

И след убийството на журналистката  Виктория Маринова. Власт, медии, институции и общество – всички се завъртяха в общия казан на битието ни. Отговорните ли кои са  - това е въпросът. Коментар на  журналистката Полина Паунова.

Още от деня:

Пловдив е домакин на първата национална работна среща на представителите на Комплексите за социални услуги в страната. Ще се обсъждат и акцентите в проекта на Закона за социалните услуги. Интервю с Недка Петрова директор на КСУДС – Пловдив.  

Бизнес-университетска асоциация в хранителната индустрия и туризма се учредява в пловдивския Университет за хранителни технологии, в деня, в който УХТ  ччества 65 години от създаването си. Ректорът проф. Кольо Динков в репортаж на Емил Костов.

Поредицата „Великите европейци“ на Пламен Асенов  точно днес отбелязва шестата си година. Срещата е от 18 часа в Първо  студио на Радио Пловдив, апреди това в ефира на „Точно днес“.

В зона Култура : Фестивалът Cinelibri и изложба „Сезони“ на Иваничка Панева  в галерия „Дяков“.

„Точно днес“. 11 октомври четвъртък от 6 до 9.30ч


Още от категорията

"Добро утро, Ден" с проф. Милчо Василев

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден!“ ни гостува проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ в Пловдив. Той сподели, че утрото е Божи дар и път към новия ден, обича кафето горчиво и вярва в съдбата. В Музикалното училище в Широка лъка  започва родопската приказка и срещата с Любовта! Обича историческите романи и пътешествията. Убеден е, че усмивката отваря..

публикувано на 28.06.19 в 16:04

"Добро утро, ден!" със Стефан Вълдобрев

Тази седмица мина по-полека със Стефан Вълдобрев в рубриката „Добро утро, ден“. За него можем да говорим много – певец, артист, композитор, филмов режисьор. Но може би най-важното е, че с лекота печели любовта на малки и големи. Със Стефан Вълдобрев и песента „По-полека“ успяхме да забавим утрото и да осмислим малките неща, които доволно..

публикувано на 20.06.19 в 15:12

"Добро утро, ден!" с Тома Спространов

Легендарният Тома Спространов гостува  в „Добро утро, ден!“.  От 54 години  до днес, той води предаването „Любопитно петолиние“ в Радио Пловдив и 40 години „Пулсиращи ноти“ по „Хоризонт“.  Първи в българския ефир пуска Битълс и  други култови  т.н. западни групи. Интервютата му с музиканти от българския и световен елит са неизброими.  Почетен..

публикувано на 14.06.19 в 11:47

"Добро утро, ден!" с археолога доц. Иван Джамбов

В „Добро утро, ден!“ през юни с предчувствие за лято, за едни може би ваканция, за други разкопки и проучвания - ви срещаме с археолога доц. Иван Джамбов . Той ни допусна до неговия свят, до музиката, която слуша, до късмета, който го спохожда с откритието на Аневско кале.  За археологията и страстта към изследване, наследена от баща му ст.н.с..

публикувано на 07.06.19 в 09:53

"Добро утро, Ден!" с издателя Стойо Вартоломеев

Тази седмица бяхме в градината, на бюрото, в колата и пред книгата заедно с издателя  Стойо Вартоломеев. Той твърди за себе си, че е разграфен човек. Но докато го слушате ще разберете колко пъстра и подвижна е мисълта му, колко са различни дните му – разделени между природата, честото пътуване и управлението на издателство „Хермес“. Ще разберете още..

публикувано на 23.05.19 в 11:50