Благодарение на разследване на Савина Петкова

Пловдивският ОбС разкри измама, маскирана като благотворителна кауза

Прокуратурата в Пловдив също разследва концерта измама

| обновено на 11.10.18 в 18:00

На днешната сесия на пловдивския общински съвет беше разкрита измама с благотворителна инициатива в помощ на болни деца. Затова съветниците  отказаха да  предоставят многофункционалната спортна зала Колодрума за така наречения благотворителен концерт на 19 октомври. 

С 34 гласа „за”, само 2 „против” и 5 „въздържал се” съветниците  отхвърлиха искането на Сдружение  „Всички заедно за една кауза”, внесено от колегата им Айри Мурад.  Аргументите за отказа обяви съветник номер 1 Савина Петкова, според която поставените под документа печати не съответстват на институционалната подкрепа на събитието в помощ на болни деца и закупуване на медицинска апаратура.
 
Петкова уточни, че  в направеното предложение се твърди, че благотворителната инициатива се осъществява под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева и с подкрепата на генералния  представител на българската мисия на ЮНЕСКО . Поставените печати в приложените документи обаче  са на студентска организация за образователен обмен от Благоевград АИЕСЕК и на Българо-виетнамска промишлена палата. 

Документът, представляващ подкрепата на ЮНЕСКО носи парафа на Венцеслав Манчовски, за когото проверката е установила впоследствие, че е  заемал  за кратко време позицията „секретар” и „сътрудник” още през 2016 г.  След отказа на местния парламент да утвърди предложението, вносителят Айри Мурад заяви, че съжалява, че е подведен и не е проверил истинността на фактите.

Междувременно в кулоарите за ОбС  представителите на Сдружението Теофил Кирилов и Илия Ангелов  заявиха, че са научили за измамата в „последния момент” и затова не са оттеглили искането си. Те не отрекоха, че до този момент в мрежата на ИВЕНТИМ са продадени около 2 000 билета на цени от 10 и 20 лв и че сред цитираните участници в събитието е певицата Николина Чакардъкова с цитиран хонорар около 15 000 лв, без самата тя да е поемала подобен ангажимент.
ОТ Районна прокуратура съобщиха в късния следобед, че по случая е образувано досъдебно производство за документно престъпление по подаден сигнал в сектор „Икономическа полиция“ в ОД на МВР-Пловдив
Снимка
Още от категорията

Изправят локомотивите на авариралия влак, премиерът Борисов лично се запознава с обстоятелствата

Започна преместването на трите цистерни и двата локомотива, които рано тази сутрин дерайлираха в района на Централна гара в Пловдив.  Две от цистерните вече са вдигнати и преместени в друг коловоз.  В 17,30 са превозени пътници с автобус до гара Филипово, откъдето са хванали влака си. Цистерните от дерайлиралата композиция в района на гара..

публикувано на 16.02.19 в 17:15

НСлС пое разследването на авариралия влак

Екип от  Националната следствена служба се включва в разследването на инцидента с дерайлиралите вагони на Централна гара в Пловдив. Няма пострадали хора и опасност за населението Това увери главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов..

публикувано на 16.02.19 в 14:11

Община Пловдив с отличие за рекламен клип

Община Пловдив бе отличена в категорията за рекламен клип в областта на туризма в рамките на 36-то Международно туристическо изложение „Ваканция & СПА ЕКСПО 2019”. Наградата бе присъдена от компетентно жури за клипа „Пловдив 2019 – всичко се случва #заедно”. Отличието получи директорът на ОИ „Старинен Пловдив” на официална церемония снощи в..

публикувано на 16.02.19 в 10:49

Товарен влак е аварирал в района на Централна гара

Две цистерни от дерайлиралите общо 3 на Централна гара – Пловдив вече са изправени, като в момента се работи по вдигането на локомотивите. Наклонена засега остава само празната цистерна. Припомняме, че инцидент с товарен влак, превозващ пропан-бутан, е стана в района на централната гара в Пловдив.  Сигналът за инцидента е подаден на тел...

обновено на 16.02.19 в 09:10

Трифониада стартира в Златоград

В стария град на Златоград започва традиционната Трифониада.  На мегдана преди обяд  ще се проведе ритуално зарязване на лозята. Конкурс за най-добро вино сред местните любители винари, ще определи най-добрия. А за всички гости и туристи ще има безплатна дегустация на вино и домашно приготвени мезета. Местните фолклорни певчески и танцови състави..

публикувано на 16.02.19 в 09:07