РЕКЛАМА

Благодарение на разследване на Савина Петкова

Пловдивският ОбС разкри измама, маскирана като благотворителна кауза

Прокуратурата в Пловдив също разследва концерта измама
| обновено на 11.10.18 в 18:00

На днешната сесия на пловдивския общински съвет беше разкрита измама с благотворителна инициатива в помощ на болни деца. Затова съветниците  отказаха да  предоставят многофункционалната спортна зала Колодрума за така наречения благотворителен концерт на 19 октомври. 

С 34 гласа „за”, само 2 „против” и 5 „въздържал се” съветниците  отхвърлиха искането на Сдружение  „Всички заедно за една кауза”, внесено от колегата им Айри Мурад.  Аргументите за отказа обяви съветник номер 1 Савина Петкова, според която поставените под документа печати не съответстват на институционалната подкрепа на събитието в помощ на болни деца и закупуване на медицинска апаратура.
 
Петкова уточни, че  в направеното предложение се твърди, че благотворителната инициатива се осъществява под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева и с подкрепата на генералния  представител на българската мисия на ЮНЕСКО . Поставените печати в приложените документи обаче  са на студентска организация за образователен обмен от Благоевград АИЕСЕК и на Българо-виетнамска промишлена палата. 

Документът, представляващ подкрепата на ЮНЕСКО носи парафа на Венцеслав Манчовски, за когото проверката е установила впоследствие, че е  заемал  за кратко време позицията „секретар” и „сътрудник” още през 2016 г.  След отказа на местния парламент да утвърди предложението, вносителят Айри Мурад заяви, че съжалява, че е подведен и не е проверил истинността на фактите.

Междувременно в кулоарите за ОбС  представителите на Сдружението Теофил Кирилов и Илия Ангелов  заявиха, че са научили за измамата в „последния момент” и затова не са оттеглили искането си. Те не отрекоха, че до този момент в мрежата на ИВЕНТИМ са продадени около 2 000 билета на цени от 10 и 20 лв и че сред цитираните участници в събитието е певицата Николина Чакардъкова с цитиран хонорар около 15 000 лв, без самата тя да е поемала подобен ангажимент.
ОТ Районна прокуратура съобщиха в късния следобед, че по случая е образувано досъдебно производство за документно престъпление по подаден сигнал в сектор „Икономическа полиция“ в ОД на МВР-Пловдив
Снимка
Още от категорията

МВР-Пловдив ще изплати на съдебните лекари 24 хиляди лева за експертизи

До момента Областната дирекция на МВР - Пловдив е изплатила над 65 000 лв. на съдебните медици за възложени от разследващи полицаи експертизи. Заради заканата на съдебните медици в града да протестират заради неполучените хонорари от Дирекцията уточняват, че правят всичко възможно за регулярното изплащане на възнагражденията на вещите лица по..

публикувано на 16.10.18 в 17:24

През ноември пускат основното трасе по пътя Пловдив - Асеновград

Основното трасе от пътя Пловдив – Асеновград ще бъде пуснато до средата на месец ноември. Това съобщиха от областната администрация след поредната инспекция на реконструкцията на пътя и срещата на управителя на Пловдивска област Здравко Димитров с  Дончо Атанасов от Управителния съвет на АПИ, представители на фирмата, извършваща реконструкция на пътя,..

обновено на 16.10.18 в 16:35

ВВС на 106 години - чакат нов изтребител

Празникът на авиацията и ден на българските ВВС бе отбелязан с Ден на отворените врати в Музея на авиацията край Крумово. Кулминацията бе този следобед, когато на паметника на загиналите пилоти бяха поднесени венци и цветя, а военослужещи бяха наградени за постижения в работата през последната година. На церемонията бяха командирът на ВВС бриг.-ген...

публикувано на 16.10.18 в 16:34

Сахат тепе отново осъмна нашарено с графити

Склоновете на Дановия хълм (Сахат тепе), обявен за природна забележителност, отново са били надраскани с графити, алармира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов. На среща с ръководителите на „Общинска охрана“ и Общинска полиция е решено, докато администрацията на район „Централен“ реализира проекта за видеонаблюдение, патрулни двойки да засилят..

обновено на 16.10.18 в 16:17

Вдигат стари коли от улиците на "Западен"

Поредна акция по принудително премахване на стари коли се състоя в пловдивския район „Западен“. Вдигнати бяха 4 автомобила от улиците в района. На всички вдигнати коли бяха поставени стикери с предупреждение за доброволно премахване от собствениците им. След изтичане на установения срок от 3 месеца от общината преминаха към принудителното им..

публикувано на 16.10.18 в 16:17

Бус лентите ще предизвикат нови тапи и тежък трафик

Обособяването на бус ленти по пловдивските булеварди ще доведе до нови задръствания и конфликтни ситуации, смятат бившият кмет Славчо Атанасов и лидерът на „Съюз за Пловдив“ и общински съветник Дани Каназирева.  Вчера кметът Иван Тотев обяви, че ще поиска в Генералния план за организация на движението да бъде включено създаването на бул ленти..

публикувано на 16.10.18 в 14:48

Затварят до края на ноември част от западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител”

Западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в участъка от ул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Света Петка“ се затваря за движение от утре да края на месец ноември.  Причината са строително-монтажни работи по обект  „Ремонт на пътен възел на бул.„Цар Борис III Обединител”. Въведена е временна организация на движение, като целта е да се..

публикувано на 16.10.18 в 13:52