Пияният и без книжка младеж, предизвикал полицейска гонка, остава в ареста

Съдът остави в ареста 25 годишният Марин Атанасов, който пиян и без книжка се опита да осуети полицейска проверка в Пловдив.  

Инцидентът стана в неделя по обед в района на Централна гара, когато  полицаите опитали да спрат колата на младежа. той обаче избягал с пълна газ и през Сточна гара подкарал към "Тракия". 

Униформените го последвали с полицейския микробус, в преследването се включили и други  патрули. След бясна гонка, младият ром се блъснал в служебните коли и след това - последователно в две дървета. 

Пострадал е един полицай, като според разследващите, беглецът е минал през крака му. 

Младежът  твърди, че след  залавянето си е бил жестоко пребит, а бягството  и дългото преследване си обясни с това, че силно се уплашил, мислейки, че го гонят бандити.  Той настоява, че не е разпознал полицаите, въпреки униформите и обозначения микробус. 

Марин Атанасов е с начално образование, 2 пъти осъждан за шофиране с алкохол и без книжка. 

Според съдебния състав  поведението му е с висока степен на обществена опасност. Има опасност и да се укрие. 

Още от категорията

Изправят локомотивите на авариралия влак, премиерът Борисов лично се запознава с обстоятелствата

Започна преместването на трите цистерни и двата локомотива, които рано тази сутрин дерайлираха в района на Централна гара в Пловдив.  Две от цистерните вече са вдигнати и преместени в друг коловоз.  В 17,30 са превозени пътници с автобус до гара Филипово, откъдето са хванали влака си. Цистерните от дерайлиралата композиция в района на гара..

публикувано на 16.02.19 в 17:15

НСлС пое разследването на авариралия влак

Екип от  Националната следствена служба се включва в разследването на инцидента с дерайлиралите вагони на Централна гара в Пловдив. Няма пострадали хора и опасност за населението Това увери главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов..

публикувано на 16.02.19 в 14:11

Община Пловдив с отличие за рекламен клип

Община Пловдив бе отличена в категорията за рекламен клип в областта на туризма в рамките на 36-то Международно туристическо изложение „Ваканция & СПА ЕКСПО 2019”. Наградата бе присъдена от компетентно жури за клипа „Пловдив 2019 – всичко се случва #заедно”. Отличието получи директорът на ОИ „Старинен Пловдив” на официална церемония снощи в..

публикувано на 16.02.19 в 10:49

Товарен влак е аварирал в района на Централна гара

Две цистерни от дерайлиралите общо 3 на Централна гара – Пловдив вече са изправени, като в момента се работи по вдигането на локомотивите. Наклонена засега остава само празната цистерна. Припомняме, че инцидент с товарен влак, превозващ пропан-бутан, е стана в района на централната гара в Пловдив.  Сигналът за инцидента е подаден на тел...

обновено на 16.02.19 в 09:10

Трифониада стартира в Златоград

В стария град на Златоград започва традиционната Трифониада.  На мегдана преди обяд  ще се проведе ритуално зарязване на лозята. Конкурс за най-добро вино сред местните любители винари, ще определи най-добрия. А за всички гости и туристи ще има безплатна дегустация на вино и домашно приготвени мезета. Местните фолклорни певчески и танцови състави..

публикувано на 16.02.19 в 09:07