Растат въпросителните около строежа на новата галерия на "Гладстон"

| обновено на 11.10.18 в 16:32

Община Пловдив има договор с изпълнител за новата галерия на „Гладстон“, а той от своя страна има договор с проектант  - така кметът Иван Тотев отговори на запитванията на кого е проектът, по който се строи сградата. 

По чий проект работи Главболгарстрой, обаче, кметът не съобщи. „Не сме възлагали три проекта, за да ги показваме. Нямаме договор с арх. Петкана Бакалова“, добави Тотев. 


Той заяви, че не  е бил предварително информиран за вчерашната среща на председателя на дружеството на Пловдивските художници Снежана Фурнаджиева с министъра на културата Боил Банов. На нея е поискано министърът да окаже натиск върху кмета, за да бъде одобрен друг проект за галерията на „Гладстон“. 

На това ли се казва диалог и какво си мислят, че няма да разбера за срещата ли, попита Иван Тотев.

Снежана Фурнаджиева потвърди, че е разговаряла с министър Банов за визията на галерията, но определи критиките на кмета като шега, макар и скорпионска. Министър Боил Банов се отнесе с разбиране и обеща съдействие, че отпуснатите от държавата 3,5 милиона лева за галерията ще бъдат вложени за най- добрия вариант на сграда. Всичко, което правя е публично и не е зад гърба на кмета.

От думите на Снежана Фурнаджиева стана ясно, че фирмата – изпълнител има договор с арх. Петкана Бакалова, която е изготвила трети много хубав проект за галерията на „Гладстон“, но той е „орязан“, заради спорове с архитектите

Така беше унищожена фасадата, която е най- интересната част от проекта. В момента върви един осакатен вариант, който се разгледа в ЕСУТ.Още от категорията

Изправят локомотивите на авариралия влак, премиерът Борисов лично се запознава с обстоятелствата

Започна преместването на трите цистерни и двата локомотива, които рано тази сутрин дерайлираха в района на Централна гара в Пловдив.  Две от цистерните вече са вдигнати и преместени в друг коловоз.  В 17,30 са превозени пътници с автобус до гара Филипово, откъдето са хванали влака си. Цистерните от дерайлиралата композиция в района на гара..

публикувано на 16.02.19 в 17:15

НСлС пое разследването на авариралия влак

Екип от  Националната следствена служба се включва в разследването на инцидента с дерайлиралите вагони на Централна гара в Пловдив. Няма пострадали хора и опасност за населението Това увери главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов..

публикувано на 16.02.19 в 14:11

Община Пловдив с отличие за рекламен клип

Община Пловдив бе отличена в категорията за рекламен клип в областта на туризма в рамките на 36-то Международно туристическо изложение „Ваканция & СПА ЕКСПО 2019”. Наградата бе присъдена от компетентно жури за клипа „Пловдив 2019 – всичко се случва #заедно”. Отличието получи директорът на ОИ „Старинен Пловдив” на официална церемония снощи в..

публикувано на 16.02.19 в 10:49

Товарен влак е аварирал в района на Централна гара

Две цистерни от дерайлиралите общо 3 на Централна гара – Пловдив вече са изправени, като в момента се работи по вдигането на локомотивите. Наклонена засега остава само празната цистерна. Припомняме, че инцидент с товарен влак, превозващ пропан-бутан, е стана в района на централната гара в Пловдив.  Сигналът за инцидента е подаден на тел...

обновено на 16.02.19 в 09:10

Трифониада стартира в Златоград

В стария град на Златоград започва традиционната Трифониада.  На мегдана преди обяд  ще се проведе ритуално зарязване на лозята. Конкурс за най-добро вино сред местните любители винари, ще определи най-добрия. А за всички гости и туристи ще има безплатна дегустация на вино и домашно приготвени мезета. Местните фолклорни певчески и танцови състави..

публикувано на 16.02.19 в 09:07