РЕКЛАМА

Растат въпросителните около строежа на новата галерия на "Гладстон"

| обновено на 11.10.18 в 16:32

Община Пловдив има договор с изпълнител за новата галерия на „Гладстон“, а той от своя страна има договор с проектант  - така кметът Иван Тотев отговори на запитванията на кого е проектът, по който се строи сградата. 

По чий проект работи Главболгарстрой, обаче, кметът не съобщи. „Не сме възлагали три проекта, за да ги показваме. Нямаме договор с арх. Петкана Бакалова“, добави Тотев. 


Той заяви, че не  е бил предварително информиран за вчерашната среща на председателя на дружеството на Пловдивските художници Снежана Фурнаджиева с министъра на културата Боил Банов. На нея е поискано министърът да окаже натиск върху кмета, за да бъде одобрен друг проект за галерията на „Гладстон“. 

На това ли се казва диалог и какво си мислят, че няма да разбера за срещата ли, попита Иван Тотев.

Снежана Фурнаджиева потвърди, че е разговаряла с министър Банов за визията на галерията, но определи критиките на кмета като шега, макар и скорпионска. Министър Боил Банов се отнесе с разбиране и обеща съдействие, че отпуснатите от държавата 3,5 милиона лева за галерията ще бъдат вложени за най- добрия вариант на сграда. Всичко, което правя е публично и не е зад гърба на кмета.

От думите на Снежана Фурнаджиева стана ясно, че фирмата – изпълнител има договор с арх. Петкана Бакалова, която е изготвила трети много хубав проект за галерията на „Гладстон“, но той е „орязан“, заради спорове с архитектите

Така беше унищожена фасадата, която е най- интересната част от проекта. В момента върви един осакатен вариант, който се разгледа в ЕСУТ.Още от категорията

МВР-Пловдив ще изплати на съдебните лекари 24 хиляди лева за експертизи

До момента Областната дирекция на МВР - Пловдив е изплатила над 65 000 лв. на съдебните медици за възложени от разследващи полицаи експертизи. Заради заканата на съдебните медици в града да протестират заради неполучените хонорари от Дирекцията уточняват, че правят всичко възможно за регулярното изплащане на възнагражденията на вещите лица по..

публикувано на 16.10.18 в 17:24

През ноември пускат основното трасе по пътя Пловдив - Асеновград

Основното трасе от пътя Пловдив – Асеновград ще бъде пуснато до средата на месец ноември. Това съобщиха от областната администрация след поредната инспекция на реконструкцията на пътя и срещата на управителя на Пловдивска област Здравко Димитров с  Дончо Атанасов от Управителния съвет на АПИ, представители на фирмата, извършваща реконструкция на пътя,..

обновено на 16.10.18 в 16:35

ВВС на 106 години - чакат нов изтребител

Празникът на авиацията и ден на българските ВВС бе отбелязан с Ден на отворените врати в Музея на авиацията край Крумово. Кулминацията бе този следобед, когато на паметника на загиналите пилоти бяха поднесени венци и цветя, а военослужещи бяха наградени за постижения в работата през последната година. На церемонията бяха командирът на ВВС бриг.-ген...

публикувано на 16.10.18 в 16:34

Сахат тепе отново осъмна нашарено с графити

Склоновете на Дановия хълм (Сахат тепе), обявен за природна забележителност, отново са били надраскани с графити, алармира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов. На среща с ръководителите на „Общинска охрана“ и Общинска полиция е решено, докато администрацията на район „Централен“ реализира проекта за видеонаблюдение, патрулни двойки да засилят..

обновено на 16.10.18 в 16:17

Вдигат стари коли от улиците на "Западен"

Поредна акция по принудително премахване на стари коли се състоя в пловдивския район „Западен“. Вдигнати бяха 4 автомобила от улиците в района. На всички вдигнати коли бяха поставени стикери с предупреждение за доброволно премахване от собствениците им. След изтичане на установения срок от 3 месеца от общината преминаха към принудителното им..

публикувано на 16.10.18 в 16:17

Бус лентите ще предизвикат нови тапи и тежък трафик

Обособяването на бус ленти по пловдивските булеварди ще доведе до нови задръствания и конфликтни ситуации, смятат бившият кмет Славчо Атанасов и лидерът на „Съюз за Пловдив“ и общински съветник Дани Каназирева.  Вчера кметът Иван Тотев обяви, че ще поиска в Генералния план за организация на движението да бъде включено създаването на бул ленти..

публикувано на 16.10.18 в 14:48

Затварят до края на ноември част от западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител”

Западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в участъка от ул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Света Петка“ се затваря за движение от утре да края на месец ноември.  Причината са строително-монтажни работи по обект  „Ремонт на пътен възел на бул.„Цар Борис III Обединител”. Въведена е временна организация на движение, като целта е да се..

публикувано на 16.10.18 в 13:52