РЕКЛАМА

Растат въпросителните около строежа на новата галерия на "Гладстон"

| обновено на 11.10.18 в 16:32

Община Пловдив има договор с изпълнител за новата галерия на „Гладстон“, а той от своя страна има договор с проектант  - така кметът Иван Тотев отговори на запитванията на кого е проектът, по който се строи сградата. 

По чий проект работи Главболгарстрой, обаче, кметът не съобщи. „Не сме възлагали три проекта, за да ги показваме. Нямаме договор с арх. Петкана Бакалова“, добави Тотев. 


Той заяви, че не  е бил предварително информиран за вчерашната среща на председателя на дружеството на Пловдивските художници Снежана Фурнаджиева с министъра на културата Боил Банов. На нея е поискано министърът да окаже натиск върху кмета, за да бъде одобрен друг проект за галерията на „Гладстон“. 

На това ли се казва диалог и какво си мислят, че няма да разбера за срещата ли, попита Иван Тотев.

Снежана Фурнаджиева потвърди, че е разговаряла с министър Банов за визията на галерията, но определи критиките на кмета като шега, макар и скорпионска. Министър Боил Банов се отнесе с разбиране и обеща съдействие, че отпуснатите от държавата 3,5 милиона лева за галерията ще бъдат вложени за най- добрия вариант на сграда. Всичко, което правя е публично и не е зад гърба на кмета.

От думите на Снежана Фурнаджиева стана ясно, че фирмата – изпълнител има договор с арх. Петкана Бакалова, която е изготвила трети много хубав проект за галерията на „Гладстон“, но той е „орязан“, заради спорове с архитектите

Така беше унищожена фасадата, която е най- интересната част от проекта. В момента върви един осакатен вариант, който се разгледа в ЕСУТ.Още от категорията

Обвиненият за убийството на рейнджърката остава в ареста

Състав на Пловдивския окръжен съд остави за постоянно в ареста Светослав Каменов, който бе задържан за убийството на рейнджърката от карловската бригада Десислава Стоянова. Прокуратурата поиска  и получи най-тежката мярка. Светослав Каменов бе заловен на 7 декември край родното му село Зверино в Северна България. Убийството..

обновено на 10.12.18 в 18:06

Близо 360 милиона лева ще е бюджетът на Пловдив през 2019 година

Бюджетът на Пловдив за 2019 г. ще бъде съизмерим с миналогодишния. Очаква се да бъде над 360 млн. лева. Това съобщи кметът Иван Тотев.  По думите му, точната сумата на парите в хазната ще бъде ясна след предложенията на групите в местния парламент. Тотев обаче ги  призова да направят по-рано своите предложения. Според него, през последните години..

обновено на 10.12.18 в 16:50

Ощастливиха "Щастие" и хората от още три улици в квартал "Захарна фабрика"

Кметът на Пловдив Иван Тотев и  Ральо Ралев  на район „Северен“ откриха ч етири ремонтирани малки улици в квартал„Захарна фабрика“.  Инвестицията за ремонтите на вътрешнокварталните улици „Тинтява“, „Щастие“ „Ястреб“  и „Синчец“  е за  40 000 лв. и обхваща площ от  1000 кв. м. Средствата за подмяната на канализацията и  преасфалтиране са..

обновено на 10.12.18 в 16:50

Арестуваха двама ало измамници

Двама телефонни измамници са задържани в Пазарджик при опит да вземат спестяванията на възрастна жена.  Това са  29-годишен мъж от Банкя и 29-годишна жена от София.  Те подлъгали 89-годишна пенсионерка, че дъщеря ѝ е в задържана в полицията и трябват доста пари, за да бъде освободена. Жената събрала 2 600 лева и отишли да вземат парите пред..

обновено на 10.12.18 в 16:50

Прокуратурата иска постоянен арест за убиеца на рейнджърката

Започна заседанието на съда, който решава дали ще остави за постоянно в ареста Светослав Каменов, задържан за убийството на рейнджърката от карловската бригада Десислава Стоянова.  Окръжна прокуратура поиска постоянна мярка "задържане под стража" за Каменов. Припомняме, че той  бе заловен на 7 декември в района на родното му село Зверино в Северна..

обновено на 10.12.18 в 16:22

Ограничиха временно част от онлайн услугите на "Пътна полиция"

Временно е ограничен достъпът до част от онлайн услугите, предлагани от "Пътна полиция", съобщават от МВР.  Възникнал е технически проблем при инсталиране на нова версия на автоматизираната информационна система.   Това е причината през днешния ден да бъде спрян достъпът  до Автоматизираната информационна система „Управление на наложени глоби по..

публикувано на 10.12.18 в 11:08

Пловдивчани са на 6 място в страната по достъп до интернет в домовете си

74.4% от домакинствата в област Пловдив имат достъп до интернет в домовете си при средна стойност за страната по този показател е 72.1%. По дял на домакинствата с достъп до интернет областта е на 6-то място в страната.  Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Пловдив, след анкетиране на 4 223 домакинства, избрани на случаен..

публикувано на 10.12.18 в 10:40