РЕКЛАМА

„Ден след ден“ на 11 октомври

Четвъртък следобед с темите от деня и анализ на събитията от последните дни, които ни карат да си зававаме все  по-често въпроса  - В каква действителност живеем?

Темата за убийството в Русе на Виктория Маринова и напрежението, което то провокира не само у нас, ще коментираме  с журналиста от БНТ Мария Стоянова, която е в Германия.  Апелативният съд в германския град Целе разглежда днес мярката за неотклонение на задържания за убийството Северин Красимиров.

Протестът на майките под прозорците на Министрески съвет и исканията им новите закони, за които настояват от месеци, да бъдат приети от парламента. Защо не се случва диалогът и кога желанато се оказва невъможно? Коментарът ще е на председателя на социалната комисия в НС Хасан Адемов.

Движение „България на гражданите“ прогнозира в Пловдив предсрочни парламентарни избори следващата година. Председателят Димитър Делчев е категоричен, че недоверието към правителсвото расте – не само у нас, но и от партньорите на ГЕРБ в ЕНП. Репортаж на Антония Попова

И още градски теми:

Измама за над 14 хиляди лева разкриха на сесията в ОбС в Пловдив. Председателят на Общинския съвет Савина Петкова съобщи за фалшивите документи, внесени от сдружение "Всички заедно за една кауза" с  искането да ползва  спортната зала "Колодрума" за провеждане на благотворителен концерт, без да плаща наем. Веселина Пеева ще обобщи подробностите около скандала.

Тема с продължение – строежът на новата галерия на ул „Гладстон“. За проекта, за диалога между общината и художниците –две гледни точки – на кмета Иван Тотев и Снежана Фурнаджиева,председател на Дружеството на пловдивските худжници
Още от категорията

Празнични и непразнични питанки "Точно днес"

Пловдив ще разлистим в албум - библиграфско удоволствие и ще го помиришем с дъха му на печено свинско, който ще се носи на площада на втория ден на Коледа. Ще чуете издателката Надя Фурнаджиева и кулинаря Ути Бъчваров . Под коледните шапки -  парите са тема в разговорите ни с Марияна Кукушева- председател на Националния браншови съюз на хлебопекарите..

публикувано на 18.12.18 в 18:12

Природата, числата и празничният стрес са на фокус във „Вход свободен“

В сряда, сме разумно екстремни. Ще си говорим за ски-алпинизъм с Христо Бадъков. Ще изследваме числата в рождената си дата, за да определим на кое стъпало на духовното развитие сме. Още древните са ни дали посока : „Опознай Себе си“ / надпис над Делфийския храм в Древна Гърция / Стресират ли ни празничните, почивни дни? Според ново проучване,..

публикувано на 18.12.18 в 17:59

В очакване на празниците "Ден след ден"

Заключителната сесия на пловдивския общински съвет завърши с апетитна покана за коледна трапеза на открито пред сградата на Общината и с бързи решения, без дебати по дневния ред на съветниците. Освен  с участието на коледари в традиционни носии и изпълнение на  български коледни песни, към инициативата е привлечен и Ути Бъчваров, който  ще нагости..

публикувано на 18.12.18 в 14:00

"Вход Свободен" – има ли време за добро и красота ?

Влизаме уверено във "Вход Свободен", не защото е свободен, а в търсене на по-добрата същност на човека, която знаем-съществува! От нас са и идеите за свободно, но качествено прекарано време по празниците! В последните работни дни  искаме да направим  толкова много неща, с надеждата,че това ще ни подсигури безгрижни празници! Дали очакванията съвпадат..

публикувано на 18.12.18 в 10:55

Оптимизъм или реализъм "Точно днес"

Равносметката за 2018 попада в клопката на оптимизма, смятат социолозите на "Алфа Рисърч".  Как и защо българинът зарежда позитивно очакванията си за всяка следваща година коментираме с Геновева Петрова , управител на агенцията. Очакваме от нея да ни запознае с годишното проучване за българската политическа среда и интересните тенденции повлияни от..

публикувано на 17.12.18 в 16:52
Мозайка от Малката базилика в Пловдив

"Ден след ден" на 17 декември

Председателят на НС Цвета Караянчева коментира в Пловдив приетия държавен бюджет за догодина. Тя връчи годишната награда за археолог на 2018 г. и призове на общини за приноса им в културното развитие на страната. Церемонията, посветена на „Чудесата на България“, се състоя в Малката базилика в Пловдив. Репортажът от там е на Антония Попова ...

публикувано на 17.12.18 в 14:20

Мода, театър и празници в предаването "Вход свободен"

Ще ви срещнем с дизайнера Иван Донев. Той, вече, е име в световните модни среди и е единият от двамата българи, завършили престижната академия за мода "Коефия", в италианската столица. Н осител е на наградата „Златна игла“ за 2018 година.  За успехите, наградите и плановете за следващата година, говорим с човека, който не забравя родния Раковски и..

обновено на 17.12.18 в 10:27