РЕКЛАМА

Убиецът на Виктория е варварин, етносът му е без значение

Интересът в Германия към жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова рязко спадна след информацията, дадена от най-високо държавно равнище в България, че престъплението е разкрито и предполагаемият убиец е задържан, това съобщи в интервю за Радио Пловдив Мария Стоянова, кореспондент на БНТ в Германия и бивш председатал на СЕМ.

Според нея фактът, че човешкият живот на тази млада жена и майка си е отишъл без време по криминални причини, а не заради други икономически и политически подбуди, е повлия за отслабващия интерес на международните медии към случая.

Мария Стоянова коментира и първоначалната реакция и интерес на европейските медии към убийството в Русе. Тя подчерта, че много от материалите, публикувани на Запад са се позовавали на български медии, а ние живеем в един общ континент и си споделяме много неща, включително и мислите. 

Излиза, че нашите европейски колеги не са могли да се доверят на информацията от българските медии, добави Стоянова. Тя поясни, че в Германия, когато има тежко престъпление, медиите рязко се отдръпват назад, за да дадат възможност на властите да си свършат работата. Освен това в съда журналистите не се бутат, за да снимат подсъдимите и да им тикат микрофони в лицето. Т.е. в Германия четвъртата власт не се изживява като първа и оставя институциите да си свършат работата, вместо самите журналисти да се изживяват като разследващи органи.

В България сме шампиони по теория на конспирацията, но в случая не си дадохме сметка за отзвука, който дават публикациите у нас в чуждестранната мрежа. Тя беше категорична, че не трябва мненията в социалните мрежи за се бъркат с мненията и анализите в сериозните истински медии. Трябва да разберем, че като журналисти ние не работим преписвачи, а поднасяме информация, която се основава на само факти, подчерта още тя.

В заключение Мария Стоянова каза, че според нея развихрилата се фантазия за версиите за убийството на Виктория Маринова, са търсили целенасочено да  компрометират институциите или да отправят конкретни внушения. 

Хората, независимо дали живеят в България или в Германия или където и да е са просто добри или лоши. Затова няма и значение от какъв етнос е убиецът на Виктория. Той е престъпник и варварин, констатира Мария Стоянова.


Още от категорията

2 млн.100 хил. лв за борба с наводненията в Смолянско

В Смолянски регион започва строителството на подпорни стени в доказано критични участъци с висок риск от наводнения. Финансирането е с европейски средства от Програмата за трансгранично сътрудничество "Гърция - България 2014 - 2020".  2 млн. 100 хил лева ще бъдат вложени в изграждането на три подпорни стени в рамките на три родопски града...

публикувано на 11.12.18 в 16:31

Политици, долу ръцете от строителния бранш!

Строителна техника ще бъде разположена  в сряда по столичния бул. „Цариградско шосе“ на изхода от София, а подписка с подкрепа на строителните фирми ще бъде внесена в НС, в Президентството и в Министерския съвет. „Ще проведем мирен протест с около 1000 строителни машини, подписката ни съдържа 53 хиляди души. Протестът е в защита на бранша..

публикувано на 11.12.18 в 16:05

Търсенето на работници в Пловдив остава високо

През следващите 3 месеца работодателите предвиждат да се увеличат нивата на заетостта и в петте региона на страната, и най-вече в Пловдив. Това сочат резултатите от обзорно изследване на "Менпауър" за заетостта в България. Според Мария Стоева, мениджър в компанията, допитванията до работодателите дават благоприятна прогноза за търсенето на служители в..

публикувано на 11.12.18 в 15:58

Много е късно, накрая хладилникът побеждава

Политическият пиар Арман Бабикян в края на годината за края на някои илюзии. За бедните и богатите.   Последно изследване на БАН доказва, че сме страната с най-нисък стандарт в Евросъюза, докато управляващите твърдят, че живеем все по-добре и с  по-висок стандарт :  Мисля, че едва ли това е от големите илюзии. Повечето хора са наясно как..

публикувано на 11.12.18 в 11:34

Коледни елхи има, следят за бракониери

Коледните елхи, както всеки декември, са в актуална зона. Тази сутрин не с полемика за изкуствените и естествените, а с информация за  елхите,  стопанисвани от горските стопанства  в четири области -  Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка и Кърджалийска, които ще грейнат коледно. Събеседник е Ботьо Арабаджиев директор на Южноцентрално държавно предприятие...

публикувано на 11.12.18 в 10:18
Малкият Никола

БГ Коледа помага на малкия Ники в борбата с церебралната парализа

Никола е на 6 години и страда от детска церебрална парализа. Живее в пловдивския квартал „Коматево“ с майка си Саша, която се грижи за него сама: Прекрасно момче с детска церебрална парализа. Той ходи на масова детска градина. След много откази най – накрая се преборихме и с това. Никола е в рингова инвалидна количка, движи ръце, пише,..

публикувано на 10.12.18 в 16:33

В правосъдието стоим на едно и също място

Хиляди, десетки хиляди българи, които са жертви на различни престъпления, нямат впечатлението, че прокуратурата е техен съюзник. Аз, като адвокат, мога да кажа, че в много случаи това е основателно.  Това каза в интервю по Радио Пловдив заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев. Той смята, че в разследванията на бизнеса на семействата Баневи,..

публикувано на 10.12.18 в 16:06