РЕКЛАМА

Убиецът на Виктория е варварин, етносът му е без значение

Интересът в Германия към жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова рязко спадна след информацията, дадена от най-високо държавно равнище в България, че престъплението е разкрито и предполагаемият убиец е задържан, това съобщи в интервю за Радио Пловдив Мария Стоянова, кореспондент на БНТ в Германия и бивш председатал на СЕМ.

Според нея фактът, че човешкият живот на тази млада жена и майка си е отишъл без време по криминални причини, а не заради други икономически и политически подбуди, е повлия за отслабващия интерес на международните медии към случая.

Мария Стоянова коментира и първоначалната реакция и интерес на европейските медии към убийството в Русе. Тя подчерта, че много от материалите, публикувани на Запад са се позовавали на български медии, а ние живеем в един общ континент и си споделяме много неща, включително и мислите. 

Излиза, че нашите европейски колеги не са могли да се доверят на информацията от българските медии, добави Стоянова. Тя поясни, че в Германия, когато има тежко престъпление, медиите рязко се отдръпват назад, за да дадат възможност на властите да си свършат работата. Освен това в съда журналистите не се бутат, за да снимат подсъдимите и да им тикат микрофони в лицето. Т.е. в Германия четвъртата власт не се изживява като първа и оставя институциите да си свършат работата, вместо самите журналисти да се изживяват като разследващи органи.

В България сме шампиони по теория на конспирацията, но в случая не си дадохме сметка за отзвука, който дават публикациите у нас в чуждестранната мрежа. Тя беше категорична, че не трябва мненията в социалните мрежи за се бъркат с мненията и анализите в сериозните истински медии. Трябва да разберем, че като журналисти ние не работим преписвачи, а поднасяме информация, която се основава на само факти, подчерта още тя.

В заключение Мария Стоянова каза, че според нея развихрилата се фантазия за версиите за убийството на Виктория Маринова, са търсили целенасочено да  компрометират институциите или да отправят конкретни внушения. 

Хората, независимо дали живеят в България или в Германия или където и да е са просто добри или лоши. Затова няма и значение от какъв етнос е убиецът на Виктория. Той е престъпник и варварин, констатира Мария Стоянова.


Още от категорията
Даниела Дариткова

Здравеопазването е лесна за политизиране тема

Изненадана съм от обема на мотивите за вота-30 и повече страници . Това каза по Радио Пловдив Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване за внесения днес от БСП вот на недоверие на правителството за провал в здравната политика. За мен от самото начало този вот бе подготвен относително импровизирано , коментира..

публикувано на 15.10.18 в 17:02

Не искаме на пациента да се гледа като на портфейл с пари

БСП внесе официално третия вот на недоверие към правителството в Народното събрание. С него левицата атакува кабинета за политиката му здравеопазването. В интервю за Радио Пловдив доцент Георги Йорданов, депутат от БСП мотивира вота „с плачевно състояние на българското здравеопазване, което не отговаря на нуждите на българските граждани“...

обновено на 15.10.18 в 16:53

Нито един българин няма шанс за белодробна трансплантация

Единственото спасение на българин, на когото е необходима белодробна трансплантация, е да емигрира от България!  Той трябва да стане гражданин на чужда страна, да внася здравни осигуровки в чужда здравна система и да ползва нейните услуги, за да оцелее! Нито един българин , нуждаещ се от белодробна трансплантация, няма шанс да..

публикувано на 15.10.18 в 16:38

Скандалите започват да застигат управлението на ГЕРБ

Третият вот на недоверие към правителството, който ще бъде искан от БСП, трудно ще намери нужната подкрепа за да предизвика сериозни политически сътресения. Но вече се наблюдава едно скъсяване на дистанцията между ГЕРБ и БСП , това заяви в интервю за Радио Пловдив доцент Петър Чолаков, който припомни, че някои социологически..

публикувано на 15.10.18 в 11:16

Работни групи бистрят здравната реформа по същество

Никога до този момент толкова широко не са обсъждани предложения за реформа в здравеопазването , това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Иван Маджаров, председател на БЛС преди срещата с БСП. Той уточни, че част от предложенията във визията на столетницата за промяна в сектора, се различават от сегашната философия на здравния модел..

публикувано на 15.10.18 в 10:54
Андрей Новаков

Повече пари за регионите в ЕС и по-лесен достъп за финансиране

Повече пари за регионите в Европейския съюз, по-лесен достъп до финансиране - това предвижда общия регламент за еврофондовете от 2020 до 2027 година, който беше гласуван от Комисията по регионално развитие на Европейския парламент. Българският евродепутат Андрей Новаков е докладчик по регламента за парите за кохезионна политика. Той и..

публикувано на 15.10.18 в 09:39

Законът да се прави на базата на национална стратегия

До края на февруари 2019 г. министърът на земеделието и храните, след необходимото обществено обсъждане, трябва да внесе в Министерския съвет проект на единен законодателен акт, уреждащ обществените отношения в земеползването - относно собствеността, ползването, опазването и управлението на земеделските земи в България, реши парламентът...

публикувано на 12.10.18 в 16:17