"Точно днес" на 12 октомври търсим още от посоките...

| обновено на 12.10.18 в 07:26

Обобщаваме седмицата, която ни донесе толкова полярни мнения, че уловихме важното по-трудно. Едно убийство на журналист в България стигна до Европа, но разплитането му донесе въпроси, над които следва да се мисли и отговаря.

Питаме политолога Калоян Методиев, за отзвука след мъмренето по модела Борисов, за силата на медийните публикации, за институциите - за работата в кризисни ситуации и след тях.

Разказваме за новите моменти в два закона, които касаят висшето образование. Говори председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, който ще ръководи заседанието на колегите му днес в Универститета по хранителни технологии.

Започваме утрото с  художествено-музикалната 3D проекция с лазерни ефекти по картини на Златю Бояджиев. Тази и утре вечер ще е възможно да се включите в събитието, което ще бъде в къщата на ул. "Съборна" 18 в Стария Пловдив.

Посока и към откриването днес на новата сграда на Арт Войс Център - Пловдив. Запознаваме ви с инициативата за талантите, ръководени от Руми Иванова.

Независимият финансов консултант Стойне Василев ще говори за пловдивската премиера на "Умни пари"- наръчник по лични финанси и инвестиране в България. С какво авторът си обяснява високата активност на хората, които посещават неговите лекции, презентации и срещи, и защо българинът ползвайки съвети прави накрая точно обратното.

Няма да пропуснем и една кауза:

Благотворителен концерт под надслов “Деца помагат на Боян” ще се проведе на 14 октомври в пловдивското СУ “Свети Патриарх Евтимий”. Организатърът Влада Парфенова кани всички добри хора на срещата, преди това ще я чуем от в ефира на Радио Пловдив в утрото на 12 октомври, петък.

Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Крикор и Мъгърдич Касапян

Тази седмица имаме удоволствието да споделим утринните мисли на художниците  - графици проф. Мъгърдич Касапян и неговия брат - близнак доц. Крикор Касапян. Веселина Пеева влезе в дъха на техния ден от изгрева да залеза, попита ги избора на посока и за първата крачка, за оценките, които дават и получават, за двете лица  и за собственият избор...

публикувано на 15.02.19 в 10:09

"Добро утро, ден!" с Райна Петрова

 Райна Петрова гостува през седмицата в "Добро утро, ден". Тя е  пианистка и  преподавателка в  Академията за  музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.  Първи изпълнител у нас  е на  последната недовършена творба на Бах „Изкуството на фугата“,  заедно с други музиканти и на 48-те  прелюдии и фуги на Бах  и на всички  негови..

публикувано на 08.02.19 в 15:42

"Добро утро, ден!" със Станислав Багалев

Един от най-добрите преподаватели в България по китайски бойни изкуства Станислав Багалев гостува на рубриката ни тази седмица. Той се занимава повече от 30 години с Винг Тчун и други източни техники.  В първата част на интервюто с него е кратката визитка на сифу Багалев, и още - как организира деня си, без какво не може сутрин.  Сифу Багалев е..

обновено на 08.02.19 в 14:44

„Добро утро, ден!“ със Стоян Сърданов

Известният актьор Стоян Сърданов има стотици роли зад гърба си, но най-дългогодишната от тях е тази на Дядо Коледа. Защото обича децата и най-вече – светлината в детските очи и техните усмивки. За Стоян Сърданов няма ден без усмивки, тъй като те оцветяват седмиците. А вярва ли в Дядо Коледа? С какво посреща утрото? Коя е мисъл никога не го..

обновено на 08.02.19 в 14:43

"Добро утро, ден" с Жорж Трак

Галерията на художника  Георги Иванов „Тракарт, който е известен с  артистичния си псевдоним Жорж Трак, води диалог между древното и модерното. Гостуваме в утрото на художника-галерист само ден, след като най-впечатляващото, бляскаво, шумно и създало много спорове събитие – откриване на Европейска столица на културата Пловдив 2019, се случи..

публикувано на 08.02.19 в 14:39