"Точно днес" на 12 октомври търсим още от посоките...

| обновено на 12.10.18 в 07:26

Обобщаваме седмицата, която ни донесе толкова полярни мнения, че уловихме важното по-трудно. Едно убийство на журналист в България стигна до Европа, но разплитането му донесе въпроси, над които следва да се мисли и отговаря.

Питаме политолога Калоян Методиев, за отзвука след мъмренето по модела Борисов, за силата на медийните публикации, за институциите - за работата в кризисни ситуации и след тях.

Разказваме за новите моменти в два закона, които касаят висшето образование. Говори председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, който ще ръководи заседанието на колегите му днес в Универститета по хранителни технологии.

Започваме утрото с  художествено-музикалната 3D проекция с лазерни ефекти по картини на Златю Бояджиев. Тази и утре вечер ще е възможно да се включите в събитието, което ще бъде в къщата на ул. "Съборна" 18 в Стария Пловдив.

Посока и към откриването днес на новата сграда на Арт Войс Център - Пловдив. Запознаваме ви с инициативата за талантите, ръководени от Руми Иванова.

Независимият финансов консултант Стойне Василев ще говори за пловдивската премиера на "Умни пари"- наръчник по лични финанси и инвестиране в България. С какво авторът си обяснява високата активност на хората, които посещават неговите лекции, презентации и срещи, и защо българинът ползвайки съвети прави накрая точно обратното.

Няма да пропуснем и една кауза:

Благотворителен концерт под надслов “Деца помагат на Боян” ще се проведе на 14 октомври в пловдивското СУ “Свети Патриарх Евтимий”. Организатърът Влада Парфенова кани всички добри хора на срещата, преди това ще я чуем от в ефира на Радио Пловдив в утрото на 12 октомври, петък.

Още от категорията

"Добро утро, ден!" със Стефан Вълдобрев

Тази седмица мина по-полека със Стефан Вълдобрев в рубриката „Добро утро, ден“. За него можем да говорим много – певец, артист, композитор, филмов режисьор. Но може би най-важното е, че с лекота печели любовта на малки и големи. Със Стефан Вълдобрев и песента „По-полека“ успяхме да забавим утрото и да осмислим малките неща, които доволно..

публикувано на 20.06.19 в 15:12

"Добро утро, ден!" с Тома Спространов

Легендарният Тома Спространов гостува  в „Добро утро, ден!“.  От 54 години  до днес, той води предаването „Любопитно петолиние“ в Радио Пловдив и 40 години „Пулсиращи ноти“ по „Хоризонт“.  Първи в българския ефир пуска Битълс и  други култови  т.н. западни групи. Интервютата му с музиканти от българския и световен елит са неизброими.  Почетен..

публикувано на 14.06.19 в 11:47

"Добро утро, ден!" с археолога доц. Иван Джамбов

В „Добро утро, ден!“ през юни с предчувствие за лято, за едни може би ваканция, за други разкопки и проучвания - ви срещаме с археолога доц. Иван Джамбов . Той ни допусна до неговия свят, до музиката, която слуша, до късмета, който го спохожда с откритието на Аневско кале.  За археологията и страстта към изследване, наследена от баща му ст.н.с..

публикувано на 07.06.19 в 09:53

"Добро утро, Ден!" с издателя Стойо Вартоломеев

Тази седмица бяхме в градината, на бюрото, в колата и пред книгата заедно с издателя  Стойо Вартоломеев. Той твърди за себе си, че е разграфен човек. Но докато го слушате ще разберете колко пъстра и подвижна е мисълта му, колко са различни дните му – разделени между природата, честото пътуване и управлението на издателство „Хермес“. Ще разберете още..

публикувано на 23.05.19 в 11:50

"Добро утро, Ден!" с д-р Георги Кръстев

Той е известен лекар, утвърден ортопед, секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз-Пловдив. А в началото на месец май се прочу като човек, който единствен успя да изненада папа Франциск с икона, а в това благородно дело заслуга има неговата внучка. Зад това описание стои името на доктор Георги Кръстев , спасил стотици човешки..

публикувано на 17.05.19 в 10:38