РЕКЛАМА

"Точно днес" на 12 октомври търсим още от посоките...

| обновено на 12.10.18 в 07:26

Обобщаваме седмицата, която ни донесе толкова полярни мнения, че уловихме важното по-трудно. Едно убийство на журналист в България стигна до Европа, но разплитането му донесе въпроси, над които следва да се мисли и отговаря.

Питаме политолога Калоян Методиев, за отзвука след мъмренето по модела Борисов, за силата на медийните публикации, за институциите - за работата в кризисни ситуации и след тях.

Разказваме за новите моменти в два закона, които касаят висшето образование. Говори председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, който ще ръководи заседанието на колегите му днес в Универститета по хранителни технологии.

Започваме утрото с  художествено-музикалната 3D проекция с лазерни ефекти по картини на Златю Бояджиев. Тази и утре вечер ще е възможно да се включите в събитието, което ще бъде в къщата на ул. "Съборна" 18 в Стария Пловдив.

Посока и към откриването днес на новата сграда на Арт Войс Център - Пловдив. Запознаваме ви с инициативата за талантите, ръководени от Руми Иванова.

Независимият финансов консултант Стойне Василев ще говори за пловдивската премиера на "Умни пари"- наръчник по лични финанси и инвестиране в България. С какво авторът си обяснява високата активност на хората, които посещават неговите лекции, презентации и срещи, и защо българинът ползвайки съвети прави накрая точно обратното.

Няма да пропуснем и една кауза:

Благотворителен концерт под надслов “Деца помагат на Боян” ще се проведе на 14 октомври в пловдивското СУ “Свети Патриарх Евтимий”. Организатърът Влада Парфенова кани всички добри хора на срещата, преди това ще я чуем от в ефира на Радио Пловдив в утрото на 12 октомври, петък.

Още от категорията

"Точно днес" на 22 октомври

В понеделник сверяваме не само часовника, но и настроенията за протести, за нови цени и данъци, и четем между редовете - вестници, книги и истории . Хиляди се обявиха в социалните мрежи срещу Валери Симеонов заради думите му, че протестиращите майки на деца с увреждания били „кресливи жени с уж болни деца“. Събитието "Оставка на вицепремиера Валери..

публикувано на 21.10.18 в 16:14

На 19 октомври „Ден след ден“

В петък следобед  говорим  за здраве, за политика и дебати, за протести и екология и  за кулинарна култура. В деня на Свети Иван Рилски Чудотворец  и празника на българските лекари репортаж на Антония Попова от едноименния храм в Пловдив. Проф. Борис Сакакушев за приза „Лекар на годината“ и идеята му да основе Асоциация по спешна хирургия...

публикувано на 19.10.18 в 14:39

За смисъла - „Точно днес“

Търсим смисленото в деня – денят на Св. Иван Рилски Чудотворец . За величието на отшелника – покровител на българския народ и за суетата ни днес. Интервю с Пламен Сивов от Православие БГ и гласове  на  пловдивчани. В деня на българския лекар  среща с двама пловдивски медици, които  са отличени с призове на  Българския лекарски съюз:..

публикувано на 18.10.18 в 17:00

"Точно днес" от Централния площад - до българите и талантите им

Централният площад на Пловдив като витрина на времето и хората, които оставят  ежедневните си следи в града. Около темата витае болезнена чувствителност, заради отдавна ферментиралите обществени надежди за промяната му в съответствие както с модерността на мига, така и с  отпечатъците на древни култури. С  изумителна повтаряемост грандиозните..

публикувано на 17.10.18 в 17:49

"Ден след ден" за актуалното от деня

Темите в днешното издание на „Ден след ден“ по Радио Пловдив: Вицепремиерът Валери Симеонов ще коментира последните скандали в коалицията „Обединени патриоти“, малко преди да участва в тържествата по повод Деня на парашутиста в 68-ма бригада „Специални сили“ в Пловдив. Градът е домакин на форума „Индустрия 4.0“. За фактите и тенденциите..

публикувано на 17.10.18 в 13:56

"Точно днес" по стъпките на есента

Поставяме въпросителните за:  о сигурителен стаж, формули, изчисления и нови пенсии за всички, на чиято врата е дошла  заслужената  почивка.  Мненията на пловдивчани събра в анкета Антоанета Петричанска.  "Точно днес" говорим с Ася Гонева от КНСБ за бюджета на ДОО, за стопирането на нарастването на тежестта на годините осигурителен стаж, за старите..

публикувано на 16.10.18 в 16:31

Решения и проблеми "Ден след ден"

Консорциум Летище Пловдив няма да обжалва решението на правителството да спре процедурата за концесия на пловдивския аеропорт. Аргументът за решението е, че така би се блокирала за около 2 години процедурата за новия конкурс, който се очаква да бъде обявен. Ще разговаряме по темата с Васил Лясков, експерт от консорциума. Държавата ще натовари..

публикувано на 16.10.18 в 14:55