РЕКЛАМА

"Точно днес" на 12 октомври търсим още от посоките...

| обновено на 12.10.18 в 07:26

Обобщаваме седмицата, която ни донесе толкова полярни мнения, че уловихме важното по-трудно. Едно убийство на журналист в България стигна до Европа, но разплитането му донесе въпроси, над които следва да се мисли и отговаря.

Питаме политолога Калоян Методиев, за отзвука след мъмренето по модела Борисов, за силата на медийните публикации, за институциите - за работата в кризисни ситуации и след тях.

Разказваме за новите моменти в два закона, които касаят висшето образование. Говори председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, който ще ръководи заседанието на колегите му днес в Универститета по хранителни технологии.

Започваме утрото с  художествено-музикалната 3D проекция с лазерни ефекти по картини на Златю Бояджиев. Тази и утре вечер ще е възможно да се включите в събитието, което ще бъде в къщата на ул. "Съборна" 18 в Стария Пловдив.

Посока и към откриването днес на новата сграда на Арт Войс Център - Пловдив. Запознаваме ви с инициативата за талантите, ръководени от Руми Иванова.

Независимият финансов консултант Стойне Василев ще говори за пловдивската премиера на "Умни пари"- наръчник по лични финанси и инвестиране в България. С какво авторът си обяснява високата активност на хората, които посещават неговите лекции, презентации и срещи, и защо българинът ползвайки съвети прави накрая точно обратното.

Няма да пропуснем и една кауза:

Благотворителен концерт под надслов “Деца помагат на Боян” ще се проведе на 14 октомври в пловдивското СУ “Свети Патриарх Евтимий”. Организатърът Влада Парфенова кани всички добри хора на срещата, преди това ще я чуем от в ефира на Радио Пловдив в утрото на 12 октомври, петък.

Още от категорията

"Точно днес" - занаяти, туризъм, екология, съзнание

С празнична литургия, шествие  по улиците на Стария град и посвещаване в майсторско звание Регионален етнографски музей Пловдив и Занаятчийското  сдружение   ще отбележат традиционния Еснафски празник, отдаващ почит на един от знаковите светци – лечител на рани и закрилник на занаятчиите - Свети Спиридон. За посланията на занаятчийския ритуал от..

публикувано на 11.12.18 в 17:10

Заетост, конфликти и празници в "Ден след ден"

През следващите 3 месеца се увеличават нивата на заетост във всички 5 региона на страната, сочи обзорното изследване на МенпауърГруп (ManpowerGroup), публикувано днес. Най-силен се очаква пазарът на труда в Пловдив и областта. Повече информация очакваме от Мария Стоева , мениджър "Бизнес развитие" във фирмата.  Над 80 млн. лв. инвестира община..

публикувано на 11.12.18 в 14:00

Международния ден на планините и звездите в предаването „Вход свободен“

Великите неща се случват, когато се срещнат хората и планините. Това не става, докато се бутаме по улиците. В международния ден на планините, заедно с планинския водач Никола Игнатов се отправяме директно към върха. Срещата ни със звездите е с най-важното, оказва се, небесно тяло – Луната. Позиция и в личния ни хороскоп, определя емоциите..

обновено на 11.12.18 в 11:21

Елхи, илюзии и анализи „Точно днес“

Коледните елхи , както всеки декември, са в актуална зона. Тази сутрин не с полемика за изкуствени и естествени, а с информация за  елхите,  стопанисвани от горските стопанства  в четири области -  Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка и Кърджалийска, които ще грейнат коледно. Събеседник е Ботьо Арабаджиев директор на Южноцентрално държавно..

обновено на 11.12.18 в 07:11

Правосъдие и зимни приказки разчупват политиката в "Ден след ден"

Богатите се връщат в България! Така с намигване в социалната мрежа бе коментирането екстрадирането на семейство Баневи от Франция, вече сдобили се и с постоянен арест в родната ни страна. Тръгва ли правосъдието да раздава справедливост без оглед на раса, пол, занятие и финансова потенция, въпросът ще е към Радан Кънев – юрист, зам.-председател..

публикувано на 10.12.18 в 13:51

Пчели, лихви, слово и картини "Точно днес"

В понеделник сутринта от 6 до 9.30 часа говорм за -  протеста на пчлеларите, недоволни в  края на годината и протестиращи точно днес. Аргументите им ще чуем от Любомр Герев - зам. председател на дружество "Акация"  - обективна картина, тактика ли гаф е споделеното очакване  за вдигане на лихвите по кредитите догодина и за стагнация на икономиката...

публикувано на 09.12.18 в 17:01

"Ден след ден" на 7 декември

В петък следобед слагаме финала на деловата седмица от 15 до 17 часа с различни теми и събеседници! Неизвестна досега снимка на Васил Левски, открита в държавния архив в Истанбул представи националния музей "Васил Левски"-Карлово. На нея Апостолът е фотографиран до кръста. На гърба на портрета пък е описан самият Васил Левски - на колко години е,..

публикувано на 07.12.18 в 13:18