Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев ще играе за бронза на Младежката олимпиада

Адриан Андреев
Снимка: БГНЕС

Адриан Андреев ще играе в спор за третото място на сингъл на Младежките Олимпийски игри в Аржентина. На полуфиналите Андреев отстъпи с 4:6, 1:6 на представителят на домакините Факудно Диас Акоста за 80 минути игра.

В първия сет Диас Акоста поведе с 2:0, но малко след това Андреев върна пробива. В средата на тази част Андреев поиска намеса на физиотерапевт и му беше превързано стъпалото. Аржентинецът обаче продължи да играе много активно и проби за 5:4 и след това затвори с гейм на нула – 6:4. След почивката Диас Акоста започна с пробив още в първия гейм, но веднага Андреев отговори с рибрейк за 1:1.

Акоста продължи да доминира и взе три поредни гейма, предрешавайки всичко. Към момента Андреев е седми в юношеската ранглиста, а Диас Акоста е 13-и. В хода на турнира Диас Акоста победи и световния №1 в тази възрастова група Чун-Хсин Цен.

Така Андреев ще играе днес в мача за бронза срещу бразилеца Жилберт Соареш Жуниор, отстъпил пред Хуго Гастон от Франция с 4:6, 1:6. Ако здравословното му състояние позволява, в турнира на двойки Андреев и Ринки Хиджиката от Австралия ще срещнат на полуфинала французите Хуго Гастон и Клемен Табур, мачът е насрочен също за петък след 16:00 часа българско време.

Диана Петкова се класира на финал в турнира по плуване на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Българската състезателка регистрира пето време в полуфиналните серии на 50 метра свободен стил с 25,53 секунди, което е нов национален рекорд. Предишното върхово постижение бе изравнено между Петкова (от 1 юли 2017) и Нина Рангелова (19 юли 2015) - 25,77 секунди. Диана Петкова ще плува за медал във финала на 50 свободен стил днес в полунощ. Най-бърза в полуфиналните серии бе фаворитката за златото - чехкинята Барбора Сееманова с 25,33 секунди.

Йордан Янчев приключи участието си на Игрите в Буенос Айрес с 15-о място на 800 метра свободен стил с време 8:13,49 минути. Това е най-доброто класиране на Янчев на Младежката олимпиада, след като преди това остана 17-и на 400 свободен стил и 23-и на 200 свободен стил.

Мария Делчева се класира за полуфиналите на отборния турнир по бадминтон. Тя е част от тим Алфа, който се наложи със 110:94 над Гама. В спор за място на финала Делчева и нейните съотборници тази нощ ще играят срещу отбор Тета. Полуфиналът е късно тази нощ българско време.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Ангел Лясков

Ангел Лясков изигра мач номер 100 в елита

Защитникът на Локомотив (Пловдив) Ангел Лясков записа своя мач № 100 в Първа лига, съобщиха от клуба. Той ознаменува своето представяне и с попадение, за да изравни резултата за 2:2 при гостуването на Берое в 29-ия кръг на Първа лига. “Щастлив съм от това постижение, още по-щастлив съм, че го правя именно с екипа на Локомотив. Не постигнахме този..

публикувано на 16.04.24 в 11:58
Крачанов, Христоскова и Кривошийска призоваха феновете за подкрепа

Шампионките призоваха за подкрепа срещу ЦСКА

Женският волейболен шампион Марица (Пловдив) преследва своята 10-а поредна титла в първенството. Маричанки ще са домакини на ЦСКА на 17 и 18 април в първите две срещи от плейофите. Мачовете ще се играят в зала „Сила“ от 18:30 часа. На брифинга в зала „Лаута“ преди двубоя присъстваха старши-треньорът Борислав Крачанов и волейболистките Добрина..

публикувано на 15.04.24 в 15:10
Стамен Белчев

Стамен Белчев замени Нестор ел Маестро начело на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро бе уволнен от своя пост, а начело на "червените" застава Стамен Белчев, съобщиха от клуба. Раздялата с Нестор ел Маестро идва след незадоволителните резултати през пролетта. В последните си три мача ЦСКА записа домакински загуби от Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград), макар че записа победа в дербито с Левски..

публикувано на 15.04.24 в 13:08

Кристина Дончева за семейството като вдъхновение

 На 14.04.2024г.  в предаването „Споделено” гостува певицата Кристина Дончева. Гласът й се отличи още преди 10 години, когато участва в популярен телевизионен формат. След това създава много музика, която не успява да стигне до широка публика. Но тя не спира да се труди и усъвършенства. Криси сподели за трудностите и как всяка капка..

публикувано на 15.04.24 в 10:59

Локомотив взе само точка под Аязмото

Берое и Локомотив(Пловдив) завършиха 2:2 в един интригуващ двубой. Двата тима предложиха добро качество в приятната априлска вечер под Аязмото в Стара Загора. Първото положение в срещата бе изградено от  „смърфовете“. Димитър Илиев пусна извеждащ пас към Бабакар Дион, който от аутлинията подаде за Мичи Нтело,  но той бе затворен и нанесе много неточен..

обновено на 15.04.24 в 10:13