Пловдивски рейнджъри инициират Commando Challenge - 2018

| обновено на 19.10.18 в 08:38

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие международното състезание Commando Challenge - 2018. То се организира по инициатива на бивши военнослужещи от 68-ма бригада "Специални сили" - Пловдив, съвместно с международните центрове за специална подготовка "Алфа-Метал".

Тази година състезанието е посветено на петимата български военнослужещи, загинали преди 15 години при атентата срещу база "Индия" в Кербала, Ирак.

Състезанието е на тактическия полигон в района на с. Мичковци, Габровско.

Още от категорията

Втори национален протест на медицинските сестри

Медицинските сестри от цялата страна отново излизат на протест. Те настояват за по-високи заплати и по – добри условия на труд.  В София демонстрацията ще е пред здравното министерство, протести ще има и в редица градове. В Пловдив и Пазарджик протестът е насрочен за 15 часа и ще е пред сградите на двете общини. От Асоциацията на..

обновено на 21.03.19 в 10:40

Започват преговори за съдбата на застрашения парк

Кметът на Пловдив Иван Тотев и представители на инициативния комитет на протестиращите за запазването на парка зад  хотел „Санкт Петербург“ в район „Северен“ ще обсъдят офертата за инвестиционни намерения в частния имот.  Във вторник собственикът на спорния терен  Байрам Солак направи три предложения за бъдещето на  парка. Сред тях е това, за..

обновено на 21.03.19 в 10:40

Четвърти нов паркинг откриха в "Източен"

В район „Източен“ е готов четвъртият поред паркинг от началото на годината. Той се намира на ул. „Славянска“ 93, на гърба на бившето АОНСУ и е с капацитет над 25 места, съобщи кметът Николай Чунчуков. Той допълни, че гражданите могат да подават заявления за кандидатстване по реда на новата общинска наредба, като паркоместата със скоби няма..

публикувано на 21.03.19 в 10:39

Три златни съкровища ще са в Пловдив за изложбата "Преоткритият свят на стара Европа“

Три златни съкровища идват в Пловдив за първи път през месец май. Заедно с находки от праисторическо време, открити в Пловдив, но непоказвани до този момент, те ще представят пред света богатото минало на страната ни и  града-европейска столица на културата с наследството му от 8 хилядолетия.  За изложбата с името „ Преоткритият..

обновено на 21.03.19 в 05:46

9% ДДС поискаха ресторантьори и хотелиери

За ресторантите и хотелите да бъде приложена ставка от 9 % ДДС, както е в 18 от развитите страни, обявили туризма за приоритетен отрасъл. За това настояват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.  Изготвено е мотивирано предложение, прави се анализ и след обобщението на данните предложението ще бъде изпратено до министерствата..

публикувано на 20.03.19 в 17:06