"Точно днес" - за държавата и хората

| обновено на 24.10.18 в 07:10

За посоките на обществената енергия и подменения фокус на проблемите,  гарнирани с политически цинизъм, медиен контрол и уличен натиск около поредния голям скандал. Кога параметрите на властта раждат цинизъм и може ли общественият гняв да бъде надежден коректив.  От искането до оставка,  устояването й напук и неглижирането на невъзможността за нормален диалог  по най-важните теми в държавата  до разломите на доверие между народа и политиците, между управляващи и опозиция и между коалиционните партньори в коалицията в нейния голям и малък формат – политическият анализатор  Първан Симеонов.

Бъдещите търговски връзки между ЕС и Великобритания и развитието на международната търговия в контекста на Брекзит и промяната в аметриканските търговски отношения са акцент на съвместната конференция  на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“  и „Британо-Българската бизнес аноциация“. За проблемите, които тревожат бизнеса и очакванията му от форума – д-р Ангел Стоев, изпълнителен директор  на Сдружението.

В Световния ден за борба полиемиелита  като медицински, но и тежък социален проблем и инициативите на Ротари Интернешънъл  за окончателно  изпращане на болестта в миналото – чуйте д-р  Димитър Димитров – управител на „Еврохоспитал“ – Пловдив.  

„Прозорецът“, който отразява светлините на времето, и зад който  оставаме невидими с тревогите и мечтите си.  В опит за надникване зад неговата  рамка  с неизбежното питане за важните неща – Стоян Терзиев разговаря с авторката Стефка Тотева преди премиерата на стихосбирката  в читалище „Алеко Константинов“.

В Минутите за култура след 9 ч. авторът на рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов представя немския физик и изобретател Ханс Гайгер.


Още от категорията

"Добро утро, Ден" с проф. Милчо Василев

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден!“ ни гостува проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ в Пловдив. Той сподели, че утрото е Божи дар и път към новия ден, обича кафето горчиво и вярва в съдбата. В Музикалното училище в Широка лъка  започва родопската приказка и срещата с Любовта! Обича историческите романи и пътешествията. Убеден е, че усмивката отваря..

публикувано на 28.06.19 в 16:04

"Добро утро, ден!" със Стефан Вълдобрев

Тази седмица мина по-полека със Стефан Вълдобрев в рубриката „Добро утро, ден“. За него можем да говорим много – певец, артист, композитор, филмов режисьор. Но може би най-важното е, че с лекота печели любовта на малки и големи. Със Стефан Вълдобрев и песента „По-полека“ успяхме да забавим утрото и да осмислим малките неща, които доволно..

публикувано на 20.06.19 в 15:12

"Добро утро, ден!" с Тома Спространов

Легендарният Тома Спространов гостува  в „Добро утро, ден!“.  От 54 години  до днес, той води предаването „Любопитно петолиние“ в Радио Пловдив и 40 години „Пулсиращи ноти“ по „Хоризонт“.  Първи в българския ефир пуска Битълс и  други култови  т.н. западни групи. Интервютата му с музиканти от българския и световен елит са неизброими.  Почетен..

публикувано на 14.06.19 в 11:47

"Добро утро, ден!" с археолога доц. Иван Джамбов

В „Добро утро, ден!“ през юни с предчувствие за лято, за едни може би ваканция, за други разкопки и проучвания - ви срещаме с археолога доц. Иван Джамбов . Той ни допусна до неговия свят, до музиката, която слуша, до късмета, който го спохожда с откритието на Аневско кале.  За археологията и страстта към изследване, наследена от баща му ст.н.с..

публикувано на 07.06.19 в 09:53

"Добро утро, Ден!" с издателя Стойо Вартоломеев

Тази седмица бяхме в градината, на бюрото, в колата и пред книгата заедно с издателя  Стойо Вартоломеев. Той твърди за себе си, че е разграфен човек. Но докато го слушате ще разберете колко пъстра и подвижна е мисълта му, колко са различни дните му – разделени между природата, честото пътуване и управлението на издателство „Хермес“. Ще разберете още..

публикувано на 23.05.19 в 11:50