По-голям ще бъде бюджетът на ЕС за 2019-та година

За следващия програмен период 2021-2027 се предвиждат 20 милрд.евро повече за отбрана и сигурност

Европейската комисия предложи проект на бюджет на Европейския съюз в размер на 165.6 милиарда евро за 2019-та година. 

По програма днес се провежда пленарното заседание на ЕП в Страсбург, на което ще се гласува рамката на бюджета по отделните направления, следват помирителни комисии и през декември е окончателното гласуване.

Паралелно става ясно, че ЕС ще отделя над 20 милиарда евро повече за сигурност и отбрана от 2021 година.

Евродепутатът от ДПС / АЛДЕ Неджми Али е член на двете комисии - по бюджети и по бюджетен контрол. 

В проекто-бюджета на ЕС са заложени 165.6 млрд. евро бюджетни кредити. За да си отговорим на въпроса това малко ли е или много, ще ви кажа че в сравнение с бюджета за настоящата година говорим за увеличение в рамките на над 3%., казва Неджми Али.

За новите реалности в бюджета с българския евродепутат разговоря Живка Танчева.

Още от категорията

Интереси пречат на Здравната система да работи ефективно

Трудната задача е, как парите за здраве да стигнат, а пациентите и медиците да са доволни? Опитът е на управлуващите, а за възможностите да се реформира  Здравната сиситема говори Калоян Стайков, анализатор от Института за пазарна икономика. Секторът е доста чувствителен на промени.  Другият голям проблем са интересите, които не желаят, и..

публикувано на 22.03.19 в 16:23

ГЕРБ ще понесе огромни щети, ако не се раздели с Цветанов

Адвокат Михаил Екимджиев коментира пред Радио Пловдив вчерашното решение на ВКС да спре делото за Царска Бистрица и Апартамент гейт. ВКС спря делото за собствеността на "Царска Бистрица" и поиска Конституционният съд да разтълкува какви са правните последици от отменения от него през 1998-ма година Закон за национализация на имотите на царете..

публикувано на 22.03.19 в 16:22
Главен инспектор Виктор Празов, началник Сектор „Специализирани полоцейски сили“ и Наско Талев с Рико

Базата за полицейски кучета на МВР Пловдив - на 54 години

54 годишен рожден ден ще празнува тази неделя Базата за отглеждане и обучение на служебни кучета в пловдивската областната дирекция на МВР.  Базата не случайно се нарича „Питомник“. В нея кучетата са повече от хората и тя не им е работно място, а дом. В него влизат на 45-50 дни и прекарват целия си живот. Тук изграждат и най-силната си..

публикувано на 22.03.19 в 14:41

Панаирът на кариерата среща IT и HR-фирми с млади висшисти

Панаирът на кариерата има две направления - среща на специалистите по човешки ресурси и професионален избор за студенти и млади хора, които търсят реализация. Подбрали сме фирми от IT сектора и индустрията от Пловдив, каза Йордан Ангелов, организатор на събитието в Международен панаир-Пловдив.  Той подчерта, че информационният сектор е..

публикувано на 22.03.19 в 12:24
Една от най-отровните риби в света - риба скорпион

Акули, мурени и отровни риби плуват в Природонаучния музей

Кметът Иван Тотев и директорът на Регионалния природонаучен музей Огнян Тодоров откриха новата зала с морски обитатели в музея в Световния ден на водата. В аквариумите с морска вода могат да се видят 5 вида дънни акули, 5 вида мурени, 3 вида скатове и 8 от най-отровните риби на света (риба жаба, риба скорпион, морски гоблин).  До края на..

публикувано на 22.03.19 в 12:13