Васко Василев с концерт в Пловдив

Световноизвестният цигулар Васко Василев идва с концерт в Пловдив.  

Той ще свири в зала С.И.Л.А. заедно с оркестъра на Кралската опера и музиканти от Аржентина, Сингапур, Англия, Испания и България в лицето на единствения друг българин в групата – пловдивчанинът Ангел Дюлгеров. 

Пловдив е третият град от националното турне на Васко Василев, което включва Русе, Варна и София. 

Програмата на виртуозния цигулар ще бъде симфония от музикални теми – сред тях са филмови класики, както и любимото на Васко Василев фламенко, както  и вдъхновителят на аржентинското танго – Астор Пиацола. 

Пловдив е градът, който чувствам като роден, макар да съм роден в София. Моето детство премина тук – познавам добре града и имам много приятели, но мисля да се оставя в ръцете на китариста ни Ангел Дюлгеров, който живее в Пловдив и мисля да му отидем на гости. За първи път от доста години ще имаме концерт в нова зала, където аз никога не съм свирил, но чух много хубави отзиви. Радвам се, че градът се развива и има нови места за концерти."

Васко Василев


Още от категорията

"Артист на седмицата" представя пианистката Кристина Маринова

В „Артист на седмицата“ ви срещаме с  пианистката Кристина Маринова. „Сцената ми дава възможност да се докосна до една много широка амплитуда от хора, които са много различни от всичко, което ми е познато. И за това, тя ми дава едно от най-големите удовлетворения в живота. За мен музиката е най-универсалният език и диалогът , който се..

обновено на 25.04.19 в 16:22

Цигуларят Сезар Велев с концерт в НУМТИ "Добрин Петков"

След повече от 30 години в Париж, пловдивчанинът Сезар Велев се завръща в родния си град с концерт в Аулата на НУМТИ "Добрин Петков", чийто възпитаник е. В мен трепва сантимент, когато идвам в  Музикалното училище, защотоа в него преподават много добри музиканти и има много талантливи деца! Той ще свири в четвъртък вечер от 18ч. в акомпанимент на..

публикувано на 25.04.19 в 13:26

Пловдив участва в музикалните акции "Гласовете на България"

Гласовете на Соня Йончева и Нина Николина огласят междублоковите пространства в Пловдив . Това става с м ултимедийната акция, която изненадва гражданите и гостите на града под тапетата, събитието е част от Пловдив 2019. В един от пролетните дни в центъра на Пловдив, близо до сградата на общината, а по-късно и в квартал „Кючук Париж”..

публикувано на 25.04.19 в 12:31

Прея гостува в "Молескин"

В петък още веднъг в неделя в "Молескин"  ще сме озарени от таланта, красотата и сърдечността на любимата ни Прея! Ще си говорим не само за Lo6 navik, но и за музиката, която я вдъхновява през годините. Ще чуете какво предизвика бурния и смях и какви силни думи каза за житейски ситуации, с които се сблъскваме!  Винаги истинска, винаги смела -..

публикувано на 25.04.19 в 12:30

Фолклорът среща джаза - довечера, с Теодосий Спасов

Фолклорът среща джаза в проекта на Теодосий Спасов „Вяра“.  За първи път на една сцена заедно застават джаз музикантите Мирослав Турийски – пиано, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков – бас китара, Начо Господинов – ударни и фолклорните изпълнители Пейо Пеев – гъдулка, Иван Георгиев – гайда, Християн Цвятков – китара, Генадий..

публикувано на 25.04.19 в 08:55