РЕКЛАМА

Васко Василев с концерт в Пловдив

Световноизвестният цигулар Васко Василев идва с концерт в Пловдив.  

Той ще свири в зала С.И.Л.А. заедно с оркестъра на Кралската опера и музиканти от Аржентина, Сингапур, Англия, Испания и България в лицето на единствения друг българин в групата – пловдивчанинът Ангел Дюлгеров. 

Пловдив е третият град от националното турне на Васко Василев, което включва Русе, Варна и София. 

Програмата на виртуозния цигулар ще бъде симфония от музикални теми – сред тях са филмови класики, както и любимото на Васко Василев фламенко, както  и вдъхновителят на аржентинското танго – Астор Пиацола. 

Пловдив е градът, който чувствам като роден, макар да съм роден в София. Моето детство премина тук – познавам добре града и имам много приятели, но мисля да се оставя в ръцете на китариста ни Ангел Дюлгеров, който живее в Пловдив и мисля да му отидем на гости. За първи път от доста години ще имаме концерт в нова зала, където аз никога не съм свирил, но чух много хубави отзиви. Радвам се, че градът се развива и има нови места за концерти."

Васко Василев


Още от категорията

Благотворително за писателката Величка Настрадинова

Серия от благотворителни инициативи за доайена на пловдивските писатели  Величка Настрадинова, организира Дружеството на писателите – Пловдив. Първата е в сряда от 18ч. в читалище "Христо Г. Данов".  Известната писателка, носител на награда "Пловдив" ,на наградата за фантастика "Гравитон"   е една от любимите писатели на малките деца, е в тежко..

публикувано на 13.11.18 в 11:26

Първият национален ученически конкурс за плакат ще е в Пловдив

Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Държавната агенция за закрила на детето организират в Пловдив първата Национална ученическа изложба „Плакат“, която има конкурсен характер.  Със свои творби в нея се включват възпитаници на училищата по изкуствата към Министерството на културата, в които  повече от 500 деца се обучават в..

публикувано на 13.11.18 в 10:15

Крум Филипов гостува с дебютен роман в "Петното"

Крум Филипов гостува на литературен салон „Spirt&Spirit“ в клуб Петното. Известният режисьор ще представи първия си роман „ Синът на авиатора “ , издание на Жанет 45. Модератор на срещата е Александър Секулов. Крум Филипов е роден през 1969 година в Смолян. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност режисура, в класа на проф. Иван Добчев...

публикувано на 13.11.18 в 07:19

Иван Христов - Грога показва нови картини в "Аспект"

Художникът Иван Христов-Грога ще открие изложба живопис в галерия Аспект.  От  ноември 2006-та той гостува всяка година с изложба в галерия Аспект.  Представя се с 22 нови картини, рисувани специално за галерията.  Експозицията обединява така любимите на твореца зимни пейзажи, натюрморти и портрети на птици.  Приказните зимни пейзажи по..

публикувано на 13.11.18 в 07:02

Ованес Торосян с премиера на моноспектакъла "Малкият Пучи"

Премиера на авторския моноспектакъл на Ованес Торосян „Малкият Пучи“ ще се състои в Bee Bop Café.  Сюжетът разказва за малкия човек, който е отхвърлян и сочен с пръст, но който открива ключ към това, да стане симпатичен.  Една смешна история за тъпотата на материализма. Спектакълът е със свободен вход, той е подгряващ за Нощта на театрите тази..

публикувано на 13.11.18 в 06:55
ivan_teofilov_bgnes_1

Иван Теофилов представя книгата "Гласът на тишината"

Новата книга на Иван Теофилов „Гласът на тишината“  и среща с него ще се състои в Драматичен театър Пловдив.  Книгата, издание на Жанет45, е съставена от спомени и творчески размисли на тема минало, памет, съдба. Между приятелите му са Александър Геров, Иван Пейчев, Николай Кънчев, художниците Георги Божилов – Слона, Атанас Згалевски и др...

публикувано на 13.11.18 в 06:43

Преге - предаване за света на книгите, 10 - 16 ноември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 10. 11. 2018г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“( нови книги) Хенрик Понтопидан. Щастливецът Пер. 822 стр., 6А, Персей, 2018. Стефан Цвайг. Светът от вчера. 3-то изд. , 480 стр., ок. 4А, Колибри, 2018. Габриел Гарсия Маркес. Сто години самота. 440..

публикувано на 12.11.18 в 11:35