Пловдив може да си позволи 13 млн.лв. за безплатен транспорт

Общинският бюджет на Пловдив трябва да бъде натоварен със сума от 12-13 милиона лева годишно, което не считаме че е много голяма сума на фона на градския бюджет от 350 милиона лева.

Още повече, че в края на всяка година винаги има остатък, който се прехвърля за следващата. Това означава, че се реализират определени икономии, заяви в интервю за Радио Пловдив Ангел Стоев, изпълнителен директор на сдружение „Бизнесът за Пловдив“ по повод предложението на организацията за безплатен градски транспорт, което вече е депозирано в Общината и ОбС.
Предложението е на Любозар Фратев и е подкрепено от УС на сдружението.

От организацията изтъкват и ползите от въвеждането на безплатен градски транспорт.

По този начин ще се подпомогнат социално слабите граждани. Ще се намалят и задръстванията, тъй като много хора ще предпочетат да ползват градския транспорт, а не личните си автомобили. На трето място – ще се решат екологични проблеми, обяви Ангел Стоев.

Той е категоричен, че предложението за безплатен градски транспорт не е свързано с предстоящите местни избори.

Цялото интервю с Ангел Стоев можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Има ли желание, има начин!

Международно състезание на тренировъчни фирми се провежда в Пловдивския панаир. Над 800 ученици от седем държави, обединени в 117 учебни предмети, са включени в 22-то двудневно издание на ТФ ФЕСТ 2019.  Участниците показват знания и умения в различни области - икономика и финанси, информационни технологии и техника,..

публикувано на 19.04.19 в 16:31

РИОСВ даде две седмици срок на Сопот за проблема с "частните" боклуци

Институциите търсят начин да се справят с екологичен проблем в Сопот, който от години тормози жителите на града. В двора на частен имот, собственост на майка и син на ул. "Тана Павлова", се трупат стотици чували, пълни със стари дрехи, дюшеци, столове и др.  Според сопотненци градът се намира пред екологична катастрофа и може да пламне..

обновено на 19.04.19 в 14:38

България вече е на картата на автоиндустрията в Европа

Отброяваме десетилетните усилия на държавата да привлече стратегически инвеститор като VW  и те вече са пред финал.  За очакванията в София или в Пловдив , или в Турция да започнат да се сглобяват автомобили говорим с Георги Стоев от Тракия Тех - Пловдив. Българската индустрия претърпя бум в производството на части за автомобилния сектор ,..

публикувано на 19.04.19 в 14:36

Великденски благотворителен базар в помощ на Митко

Благотворителното събитие ще се състои на Лазаровден и Цветница до детската въртележка пред Община Пловдив. НА 20 и 21 април от 10 до 18 часа всеки може да помогне на 35 годишния мъж, който страда прогресивна мускулна дистрофия. Митко е от Варна, едва петгодишен чува страшната диагноза. Заболяването прогресира преди няколко години и засяга..

обновено на 19.04.19 в 11:59

„Апартаментгейт“ показа смесване на пари и власт

„ Апартаментгейт“ показва, че има проблем със смесването на политика, пари и власт. Но по един начин, който е трудно доказуем. Защото много е лесно да кажем – корупция. А за да го кажем, трябва да можем и да го докажем. В България това е най-трудното да се докаже. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Нидал Алгафари, политически пиар. Той..

публикувано на 19.04.19 в 10:31