РЕКЛАМА

Пловдив може да си позволи 13 млн.лв. за безплатен транспорт

Общинският бюджет на Пловдив трябва да бъде натоварен със сума от 12-13 милиона лева годишно, което не считаме че е много голяма сума на фона на градския бюджет от 350 милиона лева.

Още повече, че в края на всяка година винаги има остатък, който се прехвърля за следващата. Това означава, че се реализират определени икономии, заяви в интервю за Радио Пловдив Ангел Стоев, изпълнителен директор на сдружение „Бизнесът за Пловдив“ по повод предложението на организацията за безплатен градски транспорт, което вече е депозирано в Общината и ОбС.
Предложението е на Любозар Фратев и е подкрепено от УС на сдружението.

От организацията изтъкват и ползите от въвеждането на безплатен градски транспорт.

По този начин ще се подпомогнат социално слабите граждани. Ще се намалят и задръстванията, тъй като много хора ще предпочетат да ползват градския транспорт, а не личните си автомобили. На трето място – ще се решат екологични проблеми, обяви Ангел Стоев.

Той е категоричен, че предложението за безплатен градски транспорт не е свързано с предстоящите местни избори.

Цялото интервю с Ангел Стоев можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Не бива всички увеличения да са на гърба на данъкоплатците

Силно се съмнявам, че позицията на всички кметове е тази , заяви пред Радио Пловдив кметът на Садово Димитър Здравков по повод искането на   кметове от Националното сдружение на общините да се срещнат с президента Румен Радев , за да го убедят, че увеличението на данъка върху старите автомобили не е чак толкова натоварващо.  Държавният..

публикувано на 14.11.18 в 16:07

"Зелените" оповестиха нарушения на концесията в Куртово Конаре

Твърдения за корупционна схема в концесията за добив на инертни материали край Куртово Конаре представиха днес в столицата представители на коалицията Демократична България. Спорът "за" или "против" тази концесия е стар, тя бе спирана няколко пъти за отстраняване на нарушения.  Най-значителните нарушения в тази концесия са две, обясни в интервю за..

публикувано на 14.11.18 в 15:47

По-важен е духовният пост, не толкова телесният

От днес започват Коледните пости - време не само за въздържание от храна, а и за пречистване на чувства и мисли. Тази година Коледните пости започват с ден по-рано, защото сряда по принцип е постен ден. Иначе официално постът започва от утре, обясни отец Емил Паралингов от пловдивския храм "Света Параскева".  И през тези пости е важно да се..

публикувано на 14.11.18 в 10:26
Страхил Делийски

Увеличава се дистанцията между гражданите и правителството

При всички положения има определени организирани групи, но ако се фокусираме върху тази част от протестите, ще изгубим важната част, а именно – че недоволството води до напрежение, заяви в интервю за Радио Пловдив Страхил Делийски, политолог и преподавател в СУ „Климент Охридски“. Той е категоричен, че протестната вълна, която наблюдаваме..

публикувано на 14.11.18 в 10:06

Чистотата на въздуха - проблем на големите градове

Има един европейски принцип, който тенденциозно се налага във всички сфери - „Замърсителят плаща“. След като  го наложихме в сферата на водите, сега е време той да се наложи и в сферата на въздуха. Това не е ненормално да стане и ако в по-малките общини проблемът не е наболял, в по-големите  като София Пловдив и Бургас, е доста сериозен, заяви..

публикувано на 13.11.18 в 16:56

Общината обявява война на бизнеса, а обещаваше диалог

„Бизнесът за Пловдив“ предложи градският транспорт в Пловдив да стане безплатен. Сдружението обяви, че 12 -15 милиона лева са сума, която е по силите на общината и тя може позволи, за да подари пътуването без билет  на гражданите и на гостите на града. Идеята почти единодушно бе определена като популистка, включително от общинските съветници от..

публикувано на 13.11.18 в 15:07
Евелина Славкова

Българинът излиза на протест само ако му се бърка в джоба

Протестите в страната продължават и се разрастват. Все повече градове се присъединяват към недоволните, като протестът, тръгнал от високите цени на горивата, данъците и очаквания скок на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", прерасна в подкрепа на майките на деца с увреждания и стигна до искане за оставка на управляващите.  Симптом..

публикувано на 13.11.18 в 15:05