РЕКЛАМА

Пловдив може да си позволи 13 млн.лв. за безплатен транспорт

Общинският бюджет на Пловдив трябва да бъде натоварен със сума от 12-13 милиона лева годишно, което не считаме че е много голяма сума на фона на градския бюджет от 350 милиона лева.

Още повече, че в края на всяка година винаги има остатък, който се прехвърля за следващата. Това означава, че се реализират определени икономии, заяви в интервю за Радио Пловдив Ангел Стоев, изпълнителен директор на сдружение „Бизнесът за Пловдив“ по повод предложението на организацията за безплатен градски транспорт, което вече е депозирано в Общината и ОбС.
Предложението е на Любозар Фратев и е подкрепено от УС на сдружението.

От организацията изтъкват и ползите от въвеждането на безплатен градски транспорт.

По този начин ще се подпомогнат социално слабите граждани. Ще се намалят и задръстванията, тъй като много хора ще предпочетат да ползват градския транспорт, а не личните си автомобили. На трето място – ще се решат екологични проблеми, обяви Ангел Стоев.

Той е категоричен, че предложението за безплатен градски транспорт не е свързано с предстоящите местни избори.

Цялото интервю с Ангел Стоев можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Данните на прокуратурата за фалшивите ТЕЛК-ове са неверни

Хиляди фалшиви ТЕЛК-ове и милиони левове, потънали в пясъците заради изплатени фалшиви инвалидни пенсии - така вчера прокуратурата обобщи проверките си за издадените и получени фалшиви решения от ТЕЛК. Според председателя на Съюза на слепите Васил Долапчиев това е ПР-акция.  Отдавна сме престанали да се изненадваме от действията на..

обновено на 22.01.19 в 15:50

Радев има свой проект - да свали ГЕРБ от власт, ще уязви и БСП

Президентът Румен Радев е доста по-различен през втората година от мандата си в сравнение с първата. Отначало той се стараеше да се афишира като надпартиен, да се държи над партийните разпри и дрязги и да е коректив на цялата политическа система и власт. През втората година обаче той се заявя главно като алтернатива на ГЕРБ, коментира в интервю за..

публикувано на 22.01.19 в 15:08

В Стария град има засилен поток от туристи

ОИ „Старинен Пловдив“ работи с удължено работно време на информационния център, който се намира до Римския стадион на Главната улица – всеки ден до 20 ч. и без почивен ден. Зимното работно време вече е факт, а сега сме с амбицията през лятото да удължим работното му време до 22 или до 23 ч., както предложи кметът Иван Тотев. Има много хора, той се..

публикувано на 22.01.19 в 11:56

Предложението за новия данък на автомобилите е справедливо

Предложението на Община Пловдив е да се запази размерът на данъка, определен досега за отделните групи коли, в зависимост от мощността им. Т.е. ние не предлагаме увеличение на данъка, а коефициентът за годината на производство е изменен със Закона за местни данъци и такси, като категорията от 3 става вече на 5 години, като отново коефициентът,..

публикувано на 22.01.19 в 10:49

Големият проблем пред България са най-ниските доходи в ЕС

2019 година стартира с повишение на заплатите на бюджетните служители, но и с протести, с предизборни надежди и с неясни очаквания за общоевропейското ни политическо и финансово бъдеще.  В програма "Точно днес" коментар на икономическия анализатор проф. Боян Дуранкев. Той обясни, че по линия на доходите има притеснителни неща, макар от години да има..

публикувано на 22.01.19 в 10:06

Малките търговци на горива пак заплашиха с протести и блокади

От Националното сдружение на търговци и превозвачи запазват стачната си готовност, заради промените в Закона за горивата. Той трябваше да влезе в сила на 28 януари, но правителството предложи на Народното събрание да го отложи за след шест месеца. В същото време Българската петролна и газова асоциация настоя Законът да влезе в сила сега...

публикувано на 21.01.19 в 16:18

Мини енергото направлява гласовете в "Столипиново"

Да провокира разговор и  консенсус по проблемите на квартал "Столипиново". Тази цел си поставя БСП в Пловдив. Първа стъпка е организирането на Кръгла маса, на която местната власт, депутати и представители на ромската общност да обсъдят варианти какво да се прави. Според левицата приоритетни са три теми -  образование, здравеопазване и незаконно..

публикувано на 21.01.19 в 15:49