РЕКЛАМА

Има голяма разлика в качеството на образованието в областта

Както във всички области на страната, така и в област Пловдив има голяма разлика в качеството на образование, което получават учениците и това много зависи от районите, където те живеят.

Защото има много училища, в които качественото образование е на много високо ниво, но има и такива, в които учениците нямат достъп до същите възможности. Това много зависи от финансовите възможности на семействата им. А трябва да имаме предвид, че в България има ученици, които сутрин вместо да закусят с родителите си отиват на полето да работят. И те не успяват да посещават всичките часове редовно. Всички тези проблеми са големи и важни и всички ние сме отговорни за тяхното решаване. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Александрина Андреева, координатор на учители по програмата на „Заедно в час“ в Пловдивска област. Фондацията днес провежда дискусия за образованието и работата с кауза в Пловдив.

Александрина Андреева подчерта, че проблемите в системата не се задълбочават, но остават като трайна тенденция.

В регион Пловдив в момента „Заедно в час“ работи с 11 партньорски училища, в които преподават 16 учители от програмата на фондацията.

Всяка година се увеличават кандидатите по програма „Заедно в час“, което говори за повишения интерес към учителската професия, коментира Александрина Андреева.

Цялото интервю с Александрина Андреева можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

От днес глобяват шофьорите без зимни гуми

От началото на месеца пътна полиция започна акция “Зима”,  а от днес тече третият й етап.  До края на ноември ще има започват засилени проверки по пътищата за това дали се спазва законът.   От днес всички автомобили трябва да се движат с гуми подходящи за зимни условия. Задължително изискване е е минималната дълбочина на протектора им да бъде 4..

публикувано на 15.11.18 в 15:59

Цените на горивата бяха или завишени, или сега са занижени

Представители на големите вериги бензиностанции и на Петролната и газова асоциация се срещнаха с вицепремиера Томислав Дончев, за да обсъдят мерки за намаляване на цените на горивата у нас. Конкретни предложения не бяха съобщени, но от Петролната и газова асоциация заявиха, че падналата цена на суровия петрол на международните пазари е причина и за..

публикувано на 15.11.18 в 15:49

Различните религии носят еднакви фундаментални ценности

Стана традиция есенно време тук в Пловдив да се събират  представители от различните висши училища в България и различни други научни институции, занимаващи се с богословие. Тази година избрахме тема, за която по предварителните заявки съдя, че е събрала различни противоречиви напрежения. Обществото в момента е разделено по въпроса трябва ли..

публикувано на 15.11.18 в 11:18

Европа узря, че преходът у нас бе несправедлив

Когато говорим за влошената медийна среда, винаги трябва да кажем спрямо какво тя е влошена. Това заяви медийният експерт проф. Иво Драганов. Той припомни,  че българските национални телевизия и радио все още нямат написана ясно, както е в BBC, мисия и етични стандарти, които да са подписани от абсолютно всички работещи в тях.   На Запад в..

публикувано на 15.11.18 в 10:22

Не бива всички увеличения да са на гърба на данъкоплатците

Силно се съмнявам, че позицията на всички кметове е тази , заяви пред Радио Пловдив кметът на Садово Димитър Здравков по повод искането на   кметове от Националното сдружение на общините да се срещнат с президента Румен Радев , за да го убедят, че увеличението на данъка върху старите автомобили не е чак толкова натоварващо.  Държавният..

публикувано на 14.11.18 в 16:07

"Зелените" оповестиха нарушения на концесията в Куртово Конаре

Твърдения за корупционна схема в концесията за добив на инертни материали край Куртово Конаре представиха днес в столицата представители на коалицията Демократична България. Спорът "за" или "против" тази концесия е стар, тя бе спирана няколко пъти за отстраняване на нарушения.  Най-значителните нарушения в тази концесия са две, обясни в интервю за..

публикувано на 14.11.18 в 15:47

По-важен е духовният пост, не толкова телесният

От днес започват Коледните пости - време не само за въздържание от храна, а и за пречистване на чувства и мисли. Тази година Коледните пости започват с ден по-рано, защото сряда по принцип е постен ден. Иначе официално постът започва от утре, обясни отец Емил Паралингов от пловдивския храм "Света Параскева".  И през тези пости е важно да се..

публикувано на 14.11.18 в 10:26