Има голяма разлика в качеството на образованието в областта

Както във всички области на страната, така и в област Пловдив има голяма разлика в качеството на образование, което получават учениците и това много зависи от районите, където те живеят.

Защото има много училища, в които качественото образование е на много високо ниво, но има и такива, в които учениците нямат достъп до същите възможности. Това много зависи от финансовите възможности на семействата им. А трябва да имаме предвид, че в България има ученици, които сутрин вместо да закусят с родителите си отиват на полето да работят. И те не успяват да посещават всичките часове редовно. Всички тези проблеми са големи и важни и всички ние сме отговорни за тяхното решаване. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Александрина Андреева, координатор на учители по програмата на „Заедно в час“ в Пловдивска област. Фондацията днес провежда дискусия за образованието и работата с кауза в Пловдив.

Александрина Андреева подчерта, че проблемите в системата не се задълбочават, но остават като трайна тенденция.

В регион Пловдив в момента „Заедно в час“ работи с 11 партньорски училища, в които преподават 16 учители от програмата на фондацията.

Всяка година се увеличават кандидатите по програма „Заедно в час“, което говори за повишения интерес към учителската професия, коментира Александрина Андреева.

Цялото интервю с Александрина Андреева можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Бойко Борисов пое кампанията за евровота в свои ръце

Скандалите през последните седмици, свъразни с имотите на властта и последвалите оставки, са довели до разколебаване на електората на ГЕРБ и изравняване на позициите им с БСП. Това сочат данните от проучване преди евроизборите, проведено от "Галъп Интернешънъл".  От заявилите, че ще гласуват със сигурност, над 32% подкрепят БСП, 31% - ГЕРБ и СДС, а..

публикувано на 24.04.19 в 09:42

Облагородяват градската среда в Пазарджик с евросредства

Днес ще се проводе официалната церемония по повод приключването на дейностите по обновяване на зеленото и междублоковото пространства между ул. „Димитър Греков“, ул. „Струма“ и бул. „Стефан Стамболов“ в Пазарджик .  Реновирането на пространствата бе осъществено в рамките на проект „Обновяване на градската жизнена среда в жилищни райони в..

публикувано на 24.04.19 в 09:02
Серафимовата къща в Свежен

Свежен ревностно пази родовата си памет

Вече сме готови да започнем реставрацията на родната къща на полковник Владимир Серафимов в село Свежен.  Това обяви пред Радио Пловдив кметът на средногорското село Христо Енков  след като днес официално беше даден старт на поредица от реставрационни дейности. Те са финансирани с целева субсидия от 820 000 лева, отпусната от..

публикувано на 23.04.19 в 16:32

Оценка "среден" на държавата за грижата ѝ към децата

За 2019 г. средния успех на държавата в грижата за децата в бележника на „Национална мрежа за децата“ е „среден“ 3,31, заяви Ганчо Илиев от сдружение „Свят без граници“. По думите му, това е най-високият отбелязан успех от всичките 8 години, откакто сдружението поставя оценките.   През 2012 г. при стартиране на инициативата успехът е..

публикувано на 23.04.19 в 10:24

БСП не може да разчупи статуквото

Големи изненади на предстоящите избори за Европейски парламент у нас едва ли ще има. Основните партии на този етап са фокусирани върху собствените си проблеми. В подготвителната фаза на кампанията на практика няма  европейски теми. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Иво Инджов, политолог и университетски преподавател. Европейските избори..

публикувано на 23.04.19 в 09:57