Литургия и курбан за храмовия празник на най- новата църква в Асеновград

С тържествена  литургия и курбан за здраве най-новата църква "Свети Архангел Михаил" в Асеновград отбеляза своя храмов празник. 

Тържествената света литургия за Архангеловден отслужи Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай, а за празника в църквата се стекоха стотици богомолци.

Храмът "Свети Архангел Михаил"е най-новата и най-голяма църква в Асеновград. 

Тя бе осветена преди две години в присъствието на премиера Бойко Борисов и бившия министър-председател Симеон Сакскобургготски, а богоугодното дело благослови лично българският патриарх Неофит. Още от категорията

Успех за България на Международното арбитражно дело, заведено от ЕВН

Арбитражният трибунал отхвърли напълно всички искове на „ЕВН“ АГ като неоснователни и не му присъди никакво обезщетение по дело срещу България, в което компанията претендираше за такова в размер на 850 милиона евро. Това съобщи на сайта си Министерството на финансите. Решението не подлежи на обжалване пред друг трибунал в Международния център за..

обновено на 20.04.19 в 17:26
снимка - архив

Две жертви при падането на малък самолет зад стадиона на Оризари

Малък двуместен частен самолет падна в землището зад Стадиона на пловдивското село Оризари около 10, 20 часа тази сутрин. Загинали са и двамата на борда - пилотът, мъж на 45 години и спътникът му - на 18.  Очевдици разказват, че крилото на самолета се е счупило във въздуха и самолетът е загубил управление, започнал е да се върти. Красимир Моллов..

обновено на 20.04.19 в 17:26

Съдии и ученици смениха ролите си

Съдии и ученици смениха ролите си в Пловдив в добилия популярност Час на класа: „Съдът отблизо“, който се проведе  в емблематичната зала №1 на Апелативния съд.  Младежите от чирпанското училище „Пейо К. Яворов“ облякоха тоги на съдии, прокурори и адвокати и „изиграха“ наказателен съдебен процес срещу обвинен в извършване на грабеж на мобилен телефон...

публикувано на 20.04.19 в 17:19

"Празници на Стария град" - с първа награда в национален конкурс

Община Пловдив грабна голямата награда на журито за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2018“ за събитието „Празници на Стария град“ на Националния конкурс READ& TRAVEL („Чети и пътувай“) за културен туризъм в България. Конкурсът се провежда в рамките ХVІ-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във..

публикувано на 20.04.19 в 17:10

Три дни Пловдив е "Млада синя земя"

Над 100 деца от 6 учебни заведения се включват в започналия днес конкурс от фестивала „Млада синя земя“. Десетото му издание насърчава най-малките пловдивчани да изразят в творчество какво мислят за биоразнообразието и опазването на околната среда.  Еко-надпреварата се съпътства от тематични работилници, игри и арт ателиета под надслов „Да..

публикувано на 20.04.19 в 15:14