РЕКЛАМА

Застрахователите търсят печалба от "Гражданската отговорност"

Гражданската отговорност ще скочи ли до 1000 лева? С този въпрос се обръщаме към адв. Валентин Ройнов – спечелил дело във ВКС. Поводът е идеята да се въведат лимити в застраховките при ПТП с нематериални щети.

С предложението една несправедливост бе отстранена. Застрахователите СА ТЪРГОВСКИ дружества, които търсят печалба. Това посочи адв. Ройнов.

Бе засегнат икономически интерес на значими стопански дружества като застрахователите. ВАС не каза, че директно всяка претенция ще бъде удовлетворена.

По думите на адв. Ройнов гражданската отговорност ще се решава във всеки конкретен случай. Разходите ще нараснат, но не с пъти, смята той.

Таван 20 000 лева – това е обида за клиентите. Няма цена на човешки живот, няма цена на моралните щети.

Цялото интервю на Елена Крушкова с адв. Валентин Ройнов чуйте в звуковия файл.


Още от категорията

Не бива всички увеличения да са на гърба на данъкоплатците

Силно се съмнявам, че позицията на всички кметове е тази , заяви пред Радио Пловдив кметът на Садово Димитър Здравков по повод искането на   кметове от Националното сдружение на общините да се срещнат с президента Румен Радев , за да го убедят, че увеличението на данъка върху старите автомобили не е чак толкова натоварващо.  Държавният..

публикувано на 14.11.18 в 16:07

"Зелените" оповестиха нарушения на концесията в Куртово Конаре

Твърдения за корупционна схема в концесията за добив на инертни материали край Куртово Конаре представиха днес в столицата представители на коалицията Демократична България. Спорът "за" или "против" тази концесия е стар, тя бе спирана няколко пъти за отстраняване на нарушения.  Най-значителните нарушения в тази концесия са две, обясни в интервю за..

публикувано на 14.11.18 в 15:47

По-важен е духовният пост, не толкова телесният

От днес започват Коледните пости - време не само за въздържание от храна, а и за пречистване на чувства и мисли. Тази година Коледните пости започват с ден по-рано, защото сряда по принцип е постен ден. Иначе официално постът започва от утре, обясни отец Емил Паралингов от пловдивския храм "Света Параскева".  И през тези пости е важно да се..

публикувано на 14.11.18 в 10:26
Страхил Делийски

Увеличава се дистанцията между гражданите и правителството

При всички положения има определени организирани групи, но ако се фокусираме върху тази част от протестите, ще изгубим важната част, а именно – че недоволството води до напрежение, заяви в интервю за Радио Пловдив Страхил Делийски, политолог и преподавател в СУ „Климент Охридски“. Той е категоричен, че протестната вълна, която наблюдаваме..

публикувано на 14.11.18 в 10:06

Чистотата на въздуха - проблем на големите градове

Има един европейски принцип, който тенденциозно се налага във всички сфери - „Замърсителят плаща“. След като  го наложихме в сферата на водите, сега е време той да се наложи и в сферата на въздуха. Това не е ненормално да стане и ако в по-малките общини проблемът не е наболял, в по-големите  като София Пловдив и Бургас, е доста сериозен, заяви..

публикувано на 13.11.18 в 16:56

Общината обявява война на бизнеса, а обещаваше диалог

„Бизнесът за Пловдив“ предложи градският транспорт в Пловдив да стане безплатен. Сдружението обяви, че 12 -15 милиона лева са сума, която е по силите на общината и тя може позволи, за да подари пътуването без билет  на гражданите и на гостите на града. Идеята почти единодушно бе определена като популистка, включително от общинските съветници от..

публикувано на 13.11.18 в 15:07
Евелина Славкова

Българинът излиза на протест само ако му се бърка в джоба

Протестите в страната продължават и се разрастват. Все повече градове се присъединяват към недоволните, като протестът, тръгнал от високите цени на горивата, данъците и очаквания скок на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", прерасна в подкрепа на майките на деца с увреждания и стигна до искане за оставка на управляващите.  Симптом..

публикувано на 13.11.18 в 15:05