Застрахователите търсят печалба от "Гражданската отговорност"

Гражданската отговорност ще скочи ли до 1000 лева? С този въпрос се обръщаме към адв. Валентин Ройнов – спечелил дело във ВКС. Поводът е идеята да се въведат лимити в застраховките при ПТП с нематериални щети.

С предложението една несправедливост бе отстранена. Застрахователите СА ТЪРГОВСКИ дружества, които търсят печалба. Това посочи адв. Ройнов.

Бе засегнат икономически интерес на значими стопански дружества като застрахователите. ВАС не каза, че директно всяка претенция ще бъде удовлетворена.

По думите на адв. Ройнов гражданската отговорност ще се решава във всеки конкретен случай. Разходите ще нараснат, но не с пъти, смята той.

Таван 20 000 лева – това е обида за клиентите. Няма цена на човешки живот, няма цена на моралните щети.

Цялото интервю на Елена Крушкова с адв. Валентин Ройнов чуйте в звуковия файл.


Още от категорията

Има ли желание, има начин!

Международно състезание на тренировъчни фирми се провежда в Пловдивския панаир. Над 800 ученици от седем държави, обединени в 117 учебни предмети, са включени в 22-то двудневно издание на ТФ ФЕСТ 2019.  Участниците показват знания и умения в различни области - икономика и финанси, информационни технологии и техника,..

публикувано на 19.04.19 в 16:31

РИОСВ даде две седмици срок на Сопот за проблема с "частните" боклуци

Институциите търсят начин да се справят с екологичен проблем в Сопот, който от години тормози жителите на града. В двора на частен имот, собственост на майка и син на ул. "Тана Павлова", се трупат стотици чували, пълни със стари дрехи, дюшеци, столове и др.  Според сопотненци градът се намира пред екологична катастрофа и може да пламне..

обновено на 19.04.19 в 14:38

България вече е на картата на автоиндустрията в Европа

Отброяваме десетилетните усилия на държавата да привлече стратегически инвеститор като VW  и те вече са пред финал.  За очакванията в София или в Пловдив , или в Турция да започнат да се сглобяват автомобили говорим с Георги Стоев от Тракия Тех - Пловдив. Българската индустрия претърпя бум в производството на части за автомобилния сектор ,..

публикувано на 19.04.19 в 14:36

Великденски благотворителен базар в помощ на Митко

Благотворителното събитие ще се състои на Лазаровден и Цветница до детската въртележка пред Община Пловдив. НА 20 и 21 април от 10 до 18 часа всеки може да помогне на 35 годишния мъж, който страда прогресивна мускулна дистрофия. Митко е от Варна, едва петгодишен чува страшната диагноза. Заболяването прогресира преди няколко години и засяга..

обновено на 19.04.19 в 11:59

„Апартаментгейт“ показа смесване на пари и власт

„ Апартаментгейт“ показва, че има проблем със смесването на политика, пари и власт. Но по един начин, който е трудно доказуем. Защото много е лесно да кажем – корупция. А за да го кажем, трябва да можем и да го докажем. В България това е най-трудното да се докаже. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Нидал Алгафари, политически пиар. Той..

публикувано на 19.04.19 в 10:31