"Точно днес" - пътуваме в деня и времето ни

Реалистично ли е пазарът на труда  да работи ефективно, ако данните от статистиката се изкривяват?  Несъответствията между хроничният дефицит на работници и от друга страна, отказът им от регистрацията в бюрата по труда препятстват  пррилагането на адекватни управленски мерки. Опит да даде препоръки  към управляващите за коригиране на дефектите при търсене и предлагане на работа в България е цел на работната с  представители на работодателски и синдикални организации в Пловдив. Събеседник по темата ще бъде лидерът на КТ „Подкрепа“- Пловдив Атанас Кръстев.

Идея,  която би довела до сериозен социален ефект с материално и морално измерение или въпрос на екзотика,  е предложението на  Сдружение  „Бизнесът за Пловдив“ общественият транспорт в града на тепетата да стане безплатен през 2019-та  г.? Темата ще бъде поставена за обсъждане и от Пловдивския ОбС. Преди да влезе в зала,  чуйте и някои  лични позиции – Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“, Слави Георгиев – ПФ, Ангел Иванов – БСП, Радослава Ташкова – ГЕРБ.

За крехкия баланс между  „навъсената“ политическа  среда и  усилията на  съзнанието като мяра за температурата на обществения климат. Събеседник -  Веселина Седларска  от електронен сайт „Редута“, в разговор за новата й книга „Депресията ме обича“ -  опит да забележиш светлина през процепите на тъмнината.

В минутите за култура след 9 ч. -  за премиерата едно от най-известните заглавия от творчеството на Моцарт  -  комичната опера  „Така правят всички“ – чуйте  Елена Панайотова – режисьор на спектакъла.


Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с художника Ангел Гешев

Рисувахме с думи тази седмица, заедно с художника Ангел Гешев. Той ни зарказа своите истории за светлината на утрото, кученцето Белла, кафето и динамиката на деня, спомни си за село Розовец и безбрежното детство. Сподели творчески вълнения, вярата  в късмета и съдбовната среща с любовта. Сигурен е в бъдещето на младите таланти.  Благодарен е на..

публикувано на 12.04.19 в 10:46

"Добро утро, Ден!" с Виктория Радева

Играем с бяло и черно, с усмивката и ентусиазма на едно 17 годишно момиче, все още ученичка в Националната търговска гимназия в Пловдив,  но вече световна шампионка за кадети и с две републикански титли в дамския шахмат.  Виктория Радева, признава, че има моменти, в които самата е в шах, но нищо в ежедневието й не може да я матира,  споделя кой е..

обновено на 05.04.19 в 09:54

"Премълчаното разказано" на доц. Вихърова - част от Пловдив 2019

„Премълчаното разказано​“ е спектакълът на театралната режисьорка доц. Възкресия Вихърова. Неговите премиерни спектакли са на 12 и 13 април в Пловдив. В предаването „Сто-лица култура“ по "Хоризонт" и Радио Пловдив тя разказа: „Това е един проект, който е част от културната програма на Пловдив 2019. Носи името на първия спектакъл, който..

публикувано на 04.04.19 в 14:04

Oткриват една от най-мащабните изложби в рамките на Пловдив - ЕСК

Днес се открива една от най-мащабните изложби в рамките на Европейската столица на културата „Пловдив 2019“. Тя е озаглавена „Чуйте ни – артистичен интелект“ и включва над 80 произведения от колекциите на „Дойче телеком“ с участието на множество знакови фигури от артистичния свят на Централна и Източна Европа. „Изложбата и колекциите ни имат за..

публикувано на 04.04.19 в 13:46

"Добро утро, ден!" с Ангел Янков

В последната мартенска седмица  в рубриката „Добро утро, ден“ посрещаме деня в компанията на директора на Етнографския музей д-р Ангел Янков.  С него разговаряме за сънищата, изкуството да останеш здраво в действителността, приемайки знаците за образа на предстоящия ден, завещани от фолклора  и уважението  към ритуалността, която ни прави..

обновено на 30.03.19 в 07:29