РЕКЛАМА

"Точно днес" - пътуваме в деня и времето ни

Реалистично ли е пазарът на труда  да работи ефективно, ако данните от статистиката се изкривяват?  Несъответствията между хроничният дефицит на работници и от друга страна, отказът им от регистрацията в бюрата по труда препятстват  пррилагането на адекватни управленски мерки. Опит да даде препоръки  към управляващите за коригиране на дефектите при търсене и предлагане на работа в България е цел на работната с  представители на работодателски и синдикални организации в Пловдив. Събеседник по темата ще бъде лидерът на КТ „Подкрепа“- Пловдив Атанас Кръстев.

Идея,  която би довела до сериозен социален ефект с материално и морално измерение или въпрос на екзотика,  е предложението на  Сдружение  „Бизнесът за Пловдив“ общественият транспорт в града на тепетата да стане безплатен през 2019-та  г.? Темата ще бъде поставена за обсъждане и от Пловдивския ОбС. Преди да влезе в зала,  чуйте и някои  лични позиции – Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“, Слави Георгиев – ПФ, Ангел Иванов – БСП, Радослава Ташкова – ГЕРБ.

За крехкия баланс между  „навъсената“ политическа  среда и  усилията на  съзнанието като мяра за температурата на обществения климат. Събеседник -  Веселина Седларска  от електронен сайт „Редута“, в разговор за новата й книга „Депресията ме обича“ -  опит да забележиш светлина през процепите на тъмнината.

В минутите за култура след 9 ч. -  за премиерата едно от най-известните заглавия от творчеството на Моцарт  -  комичната опера  „Така правят всички“ – чуйте  Елена Панайотова – режисьор на спектакъла.


Още от категорията

"Точно днес" - за нотите на седмицата :)

"Точно днес" споделя акцентите в понеделник за нов живот, за нови небесни явления, и за новите избори напролет и есен. Честитим Деня на родилната помощ с проф. Екатерина Учикова, началник на клиниката по АГ в УМБАЛ "Свети Георги". Откриваме новите проекти на Планетариума с НАО в Смолян с директора Мариана Хаджигенчева.  Разказваме за отговорността на..

обновено на 20.01.19 в 17:44

Режисьорът Лео Капон и сомелиерът Йордан Русев гостуват в "Клуб неделя"

В неделя от 16 ч. "Клуб неделя" посреща именития куклен и театрален режисьор Лео Капон, който ще разкаже за своя път в театъра и киното, за куклите и драмата , както и за работата със студентите по актьорско майсторство в ПУ.  Сомелиерът Йордан Русев ще разкрие експертно тънкостите и хилядолетните традиции на местното винопроизводство,  кои са най-..

обновено на 20.01.19 в 10:06

Явлението „съзависимост“ и зимната планина, тази неделя в „Шейкър“

Един от четирите закона на духовността гласи : "Всяко нещо започва тогава, когато трябва да започне”. Е, днес се заемаме със съзависимостите. Социалният психолог Емилия Крушков е нашият човек по темата. Ще си направим ефирна разходка, в зимната планина. Планинският водач Никола Игнатов задава посоката. Какво е важно да знаем и имаме със себе..

обновено на 19.01.19 в 21:15

Пловдив и Матера в "Ден след ден"

Пловдив 2019 – следва Матера 2019!!! Тази събота е откриващото събитие и в италианския ни посестрем град. Минути преди да се качи на самолета в „Ден след ден“ ще чуем космическата Валя Балканска, а за отзвука от откриващото събитие и желанието на прокуратурата за проверка на казуса ще е интервюто с Емил Кошлуков. Неправителствени..

обновено на 18.01.19 в 14:30

"Вход Свободен" – щастлив завършек на седмицата!

На Атанасовден като на Атанасовден! Ще празнуваме заедно в ефира и за нищо на света няма да пропуснем да почерпим с песен всички именници.  Ще бъдем в крак с темата и за да разберем, името - дар или бреме е за един човек. Отговорите на този и други въпроси ще разнищи пловдивският ономаст доц.д-р Борян Янев.  В традиционната ни рубрика „На кино” ще..

обновено на 18.01.19 в 11:10

Петъчната сутрин с Радио Пловдив

Лицето на деня от 6.00 до 9.30 часа. Търсим го с политолога Първан Симеонов, финансовият анализатор Светлозар Гледачев, директорът на регионалната дирекция на Българска агенция за безопасност на храните д-р Камен Янков и именника Атанас Хранов. Очаквайте коментар по скандала, разгорял се след бомбата, хвърлена от Веселин Марешки, който обяви, че..

обновено на 18.01.19 в 06:48

"Ден след ден" на Антоновден

На Антоновден говорим за: Регионалната колегия на Камарата на архитектите и пловдивската структура на Съюза на архитектите излязоха с обща декларация срещу превръщането на зала „Лотос” в Младоженския дом в експозиция на динозаврите към Природонаучния музей. Защо атакуват идеята, която е почти реализирана – коментираме с архитект Петко Костадинов..

публикувано на 17.01.19 в 14:33