РЕКЛАМА

"Точно днес" - пътуваме в деня и времето ни

Реалистично ли е пазарът на труда  да работи ефективно, ако данните от статистиката се изкривяват?  Несъответствията между хроничният дефицит на работници и от друга страна, отказът им от регистрацията в бюрата по труда препятстват  пррилагането на адекватни управленски мерки. Опит да даде препоръки  към управляващите за коригиране на дефектите при търсене и предлагане на работа в България е цел на работната с  представители на работодателски и синдикални организации в Пловдив. Събеседник по темата ще бъде лидерът на КТ „Подкрепа“- Пловдив Атанас Кръстев.

Идея,  която би довела до сериозен социален ефект с материално и морално измерение или въпрос на екзотика,  е предложението на  Сдружение  „Бизнесът за Пловдив“ общественият транспорт в града на тепетата да стане безплатен през 2019-та  г.? Темата ще бъде поставена за обсъждане и от Пловдивския ОбС. Преди да влезе в зала,  чуйте и някои  лични позиции – Дани Каназирева „Съюз за Пловдив“, Слави Георгиев – ПФ, Ангел Иванов – БСП, Радослава Ташкова – ГЕРБ.

За крехкия баланс между  „навъсената“ политическа  среда и  усилията на  съзнанието като мяра за температурата на обществения климат. Събеседник -  Веселина Седларска  от електронен сайт „Редута“, в разговор за новата й книга „Депресията ме обича“ -  опит да забележиш светлина през процепите на тъмнината.

В минутите за култура след 9 ч. -  за премиерата едно от най-известните заглавия от творчеството на Моцарт  -  комичната опера  „Така правят всички“ – чуйте  Елена Панайотова – режисьор на спектакъла.


Още от категорията

Въпросителните, времето и трансформациите "Точно днес"

За Пловдив като сцена за социални игри, кино и културни ценности ще говорим в програма на Радио Пловдив на 16 ноември .  " Машината на времето " е инициатива на фондация Пловдив 2019. Как за три дни ще се впуснем в градски игри с център Тютюневия град ?  Гина Кафеджиян обещава: три дни, четири игри, ще научим в зона Култура след 9.00 часа. 30 филма..

публикувано на 15.11.18 в 17:02

Усещане за зима "Ден след ден"

Образованието и духовното просвещение са условие за ценностното израстване на личността и обществото. Формирането на ценностна система изисква познание за нашата православна култура и християнска просвета. Предизвикателствата пред преподаването на религия в светските училища през 21 век обсъждат на международна научна конференция в Пловдив..

публикувано на 15.11.18 в 14:57

"Точно днес" - За средата ни - с обществен, медиен и духовен знак

Медийната среда в България, като нов акцент в мониторинговия доклад на ЕК за съдебната система и борбата с корупцията, провокира премиера Бойко Борисов да поиска незабавен дебат за свободата на медиите у нас с участието на еврокомисари. За изразената тревога в документа като предупреждение за състоянието и ролята на медиите за осъществяването..

публикувано на 14.11.18 в 17:18

Теми в "Ден след ден"

Твърдение и за корупционна схема в концесията за добив на инертни материали край Куртово Конаре представиха днес в столицата представители на коалицията Демократична България. Спорът за или против тази концесия е стар. Ще чуем позиции на съпредседателя на Зелените Борислав Сандов, както и на Иван Георгиев, управител на фирмата концесионер. С..

публикувано на 14.11.18 в 14:43

„Точно днес“ – за огледалните теми и образи...

Протести – с обещание, че ще продължат и в следващите дни. И нова вълна от недоволство – от страна на зърнопроизводители, шофьори на тирове и автобуси...Случайност или добра организация? По темата в утрото на 14 ноември ще говорим със Страхил Делийски , политолог и преподавател в СУ „Климент Охридски“. А в Пловдив – водещи експерти в..

обновено на 14.11.18 в 07:09

"Ден след ден" към темите на деня

Протестите в страната продължават и се разрастват. Все повече градове се присъединяват към недоволните, като протестът, тръгнал от високите цени на горивата, данъците и очаквания скок на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", прерасна в подкрепа на майките на деца с увреждания и стигна до искане за оставка на управляващите.  Симптом..

обновено на 13.11.18 в 14:20

Да изглеждаш, не да бъдеш „Точно днес“

Репликата от някогашния култов филм за совите, които не са това, което са, все повече подхожда на сегашното ни време. Всичко не било това, което изглежда, че е... Влизаме в казана от  ежби, протести, реплики, бонуси, арести, кризи и пр . Коментар на политолога Татяна Буруджиева. Кой как чува т.н. малки кметове , които искат  финансова..

публикувано на 12.11.18 в 17:00