РЕКЛАМА

Чепеларци протестират в София срещу закриването на районната прокуратура

| обновено на 09.11.18 в 13:26

Протест пред сградата на Висшия съдебен съвет  организираха жители от Чепеларе, които настояват за преразглеждане на решението на съвета за закриване на Районната прокуратура в родопския град. 

Протестът преминава под звуците на родопска музика и гайди, а в сградата на ВСС няма индикация, че някой ще се срещне с протестиращите. 

Те протестират затова, че от 1 януари догодина Районната прокуратура в Чепеларе е с още десет сгради, където обаче протести няма. Районните прокуратури ще бъдат закрити, ще станат териториални отделения към най-близките окръжни градове.

Несъгласието си те изразяват с музика и с протестите, на които предупреждават, че закриването на прокуратурата означава да бъде блокиран и туризма в населеното място. Те питат след прокуратурата, какво възнамерява още държавата да закрие. Притесняват се, че тази "реформа" според тях ще доведе до намаляване на броя и на съдиите, и на полицията в града, и искат решението да бъде отменено, като затова е подадена и жалба във ВАС, от който все още няма решение. 

Протестът продължава, протестиращите са готови дори и тази реформа да стане факт от догодина, да продължат с протестите си. Следващият ще бъде в Брюксел.

Протест пред сградата на Висшия съдебен съвет беше организиран от жители от Чепеларе, които настояват за преразглеждане на решението на ВСС за закриване на Районната прокуратура в родопския град.

На два пъти хората от Чепеларе протестираха  срещу закриването на прокуратурата си с временни блокади на главния път Смолян - Пловдив. Те не искат да приемат решението на Висшия съдебен съвет 11 районни прокуратури в страната да станат териториални отделения.


Още от категорията

Двама души са задържани след полицейска гонка

Трима мъже, единият от които с криминално досие, след употреба на алкохол бягаха от полицията цяла нощ, като навъртяха общо 360 км из Централна и Южна България.  Гонката, започнала в малките часове, тръгнала от Стара Загора. Там шофьорът на лек автомобил „Пежо” не се подчинил на стоп палка и заедно с двамата си спътници, потеглили към..

публикувано на 17.01.19 в 07:32

Празнуваме Антоновден

На 17 януари православната църква отбелязва Антоновден.  Според народните вярвания празнуването му е задължително, за да се предпазим от болести. Свети Антоний Велики е роден около 251 г. в заможно семейство. Прекарва 20 години от живота си в пълно усамотение в пустинята.  На 104 години Антоний влиза в открит диспут с привържениците на..

публикувано на 17.01.19 в 06:46

Грипна епидемия обхвана Пазарджик

От днес в Пазарджишка област е обявена грипна епидемия заради рязкото увеличаване на болните от грип и остри респираторни заболявания.  Най-засегнати са малките деца и възрастите хора. Засега учениците в областта няма да излизат в грипна ваканция, тъй като отсъстващите по болест от учебни занятия са 18 %. Ако броят на заболелите ученици се повиши,..

публикувано на 17.01.19 в 06:43

Прокуратурата проверява как са похарчени парите за церемонията на "Пловдив 2019"

Окръжна прокуратура - Пловдив се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление, свързано с разходването на средства за откриването на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019“ на 12януари. Проверката е възложена на  „Икономическа полиция“ и трябва да завърши в 30 дневен срок. Окръжният прокурор Румен Попов допълни, че ще..

обновено на 16.01.19 в 16:42

Пловдив отбеляза 141 години от Освобождението

Церемонията се проведе пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина.  За да почетат паметта на  загиналите в събитията от 1878 г. дойдоха  десетки пловдивчани, представители на областната и общинската управа,  общественици. В словото си  по повод годишнината историкът и преподавател  в Националната търговска гимназия в Пловдив..

обновено на 16.01.19 в 16:42

Жена уби съпруга си в Труд след пореден скандал

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 67-годишна жена от село Труд за извършеното от нея убийство на 73-годишния й съпруг. Трагичният инцидент е станал на на 13 януари.   По първоначални данни, двамата живеели заедно в селото, но в много обтегнати отношения. В неделя, след поредният възникнал между тях скандал, жената убила съпруга..

публикувано на 16.01.19 в 16:42

Арестуваха двама пловдивчани, източили 94 000 лева от еврофондове

Двама пловдивчани – мъж на 50 години и жена на 45, са задържани за измама със средства от европейски фондове в особено големи размери и за пране на пари. За периода от октомври 2017 до януари тази година двамата предоставили неверни данни в Бюрата на труда в градовете Пловдив, Раковски, Велинград, Котел, Харманли и Свиленград и така успели да..

публикувано на 16.01.19 в 15:44