Чепеларци протестират в София срещу закриването на районната прокуратура

| обновено на 09.11.18 в 13:26

Протест пред сградата на Висшия съдебен съвет  организираха жители от Чепеларе, които настояват за преразглеждане на решението на съвета за закриване на Районната прокуратура в родопския град. 

Протестът преминава под звуците на родопска музика и гайди, а в сградата на ВСС няма индикация, че някой ще се срещне с протестиращите. 

Те протестират затова, че от 1 януари догодина Районната прокуратура в Чепеларе е с още десет сгради, където обаче протести няма. Районните прокуратури ще бъдат закрити, ще станат териториални отделения към най-близките окръжни градове.

Несъгласието си те изразяват с музика и с протестите, на които предупреждават, че закриването на прокуратурата означава да бъде блокиран и туризма в населеното място. Те питат след прокуратурата, какво възнамерява още държавата да закрие. Притесняват се, че тази "реформа" според тях ще доведе до намаляване на броя и на съдиите, и на полицията в града, и искат решението да бъде отменено, като затова е подадена и жалба във ВАС, от който все още няма решение. 

Протестът продължава, протестиращите са готови дори и тази реформа да стане факт от догодина, да продължат с протестите си. Следващият ще бъде в Брюксел.

Протест пред сградата на Висшия съдебен съвет беше организиран от жители от Чепеларе, които настояват за преразглеждане на решението на ВСС за закриване на Районната прокуратура в родопския град.

На два пъти хората от Чепеларе протестираха  срещу закриването на прокуратурата си с временни блокади на главния път Смолян - Пловдив. Те не искат да приемат решението на Висшия съдебен съвет 11 районни прокуратури в страната да станат териториални отделения.


Още от категорията

Ден на отворените врати за бъдещите прависти

Ден на отворените врати провежда Ю ридическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Началото е от 14 часа в Шеста аудитория на Ректората.  Ще запознаем присъстващите с историята, функциите и дейностите на факултета, с работата на студентските кръжоци и клубове и условията за провеждане на учебен процес. Специално внимание ще..

публикувано на 22.03.19 в 08:23

Пловдивските мотористи посрещат пролетта

Пловдивските мотористи посрещат Първа пролет с традиционното за сезона шествие до Бачковския манастир. Организацията е на мотобратство “Вагабонтс".   При необходимост по обед ще се спира движението по ул. "Дилянка".  Очакват се и временни ограничения на трафика по булевардите "България", "Цар Борис Трети Обединител", "Найчо Цанов" и Асеновградско..

обновено на 22.03.19 в 07:15

Приключва делото срещу кмета на Септември Марин Рачев

Пазарджишкият окръжен съд ще заседава по делото срещу кмета на Септември Марин Рачев. Той е обвинен в укриване на данъци в особено големи размери преди да поеме управлението на общината.  Обвинението е за периода 2005-2006 година, когато като едноличен търговец на горива Рачев в укрил данъци в размер на 115 хиляди лева.  Данъците, за които кметът..

публикувано на 22.03.19 в 07:14

Панаир на кариерата събира фирми и студенти

Водещи фирми от IT сферата, телекомуникациите, производството, маркетинга и PR-а, логистиката и управлението на персонала ще се включат в Панаира на кариерата на 22 март. В палата 7 на Международния панаир посетителите ще имат шанс директно да кандидатстват за различни стажантски програми или да подадет своето CV в компанията мечта, както и да..

публикувано на 22.03.19 в 07:13

Откриват нова зала в морския аквариум на Природонаучния музей

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще открие нова зала в морския аквариум на Природонаучния музей.   В  живата експозиция има шест вида акули и различни видове мурени, скатове и отровни риби.  Посетителите ще могат да видят и други интересни морски обитатели .  От сутринта до вечерта ще има различни събития за деца и възрастни в  музея. Сред..

публикувано на 22.03.19 в 07:05