Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица започна сезона с чиста победа

ВК Марица (Пловдив) стартира участието си в новия сезон на Националната волейболна лига за жени с чиста и категорична победа. В мач от втория кръг на първенството, шампионките надиграха гостуващия Славия (София) с 3:0 (25:9, 25:18, 25:17) пред около 1000 зрители в зала „Колодрума“. Това бе първата среща от НВЛ, проведена в най-голямата спортна зала в Града под тепетата.

Още от началото на първия гейм „белите“ започнаха да изпитват затруднения с посрещането, особено на сервисите на Дженифър Крос. Другият център на маричанки – Нася Димитрова, вършееше край мрежата и направи четири точки от блокада, преди диагоналът Мирослава Паскова с ас да затвори гейма при убедителното 25:9.

Втората част бе малко по-оспорвана, като в един момент Славия дори натрупа преднина от три точки. Четворките Симона Димитрова и Александра Миланова обаче се развихриха край мрежата, а, освен с организацията на атаката, Катлийн Вайс допринесе и с два аса за крайното 25:18, оформено от Паскова с неспасяем пайп. В последния гейм домакините продължиха да доминират, докато гостенките увеличиха брака в играта си. След 25:17 се стигна до закономерно 3:0 гейма в полза на шампионките.

Топреализатор на мача стана Нася Димитрова с 14 точки. Александра Миланова добави 12. Най-резултатна за Славия бе Ирена Мишонова с 11 точки.

С този успех Марица се изкачи на трето място във временното класиране. Пред шампионките са само Берое (Стара Загора) и ЦСКА (София), които имат по две победи, но и по един изигран мач повече. В среща от третия кръг „жълто-сините“ гостуват на Берое в зала Иван Вазов в Града на липите на 16 ноември, петък, от 18:00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57
Борислав Крачанов

ВК "Марица" се раздели с Борислав Краччанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за шампионките. В този период отборът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от..

публикувано на 23.04.24 в 19:47

Кузманов загуби при доиграването в Острава

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) от категория 75. Пловдивчанинът, който е 265-и в ранглистата, загуби в първия кръг от белгиеца Готие Онклен с 5:7, 6:7(4) в двубой, продължил малко повече от два часа. Мачът между двамата започна в понеделник, но бе..

публикувано на 23.04.24 в 18:02