"Фронтоваци" слагат кални петна върху "патриоти"

Изказванията на депутатите от НФСБ Петър Петров и Валентин Касабов по адрес на децата с увреждания усили напрежението, което и без това предизвика протести след квалификациите, направени  преди време от Валери Симеонов. 

Александър Сиди, депутат „Обединени патриоти“, зам.- председател на ВМРО се разграничи от колегите си като сподели това в социалните мрежи. Ето част от написаното "Разграничавам се от изказванията на мои колеги от НФСБ. Аз, а и всички мои колеги във ВМРО не споделяме начина, по който депутати от НФСБ коментират протестите. .........  Искаше ми се медиите да бяха обозначавали по – точно, че репликите, които разбуниха обществото са направени от "фронтоваци", а не от обобщаващото "патриоти". 

В интервю за предаването "Ден след ден" Сиди обясни, че коалицията  няма механизъм за искане на обяснение от депутатите, може да има изразяване на позиция по неприемливото поведение, разграничаване, извинение, но не и наказание.  

Все пак, държа името ми да не бъде слагано до името на хора, които говорят по този начин.

Като народен представител не мога да се солидаризирам с такива думи, хората имат своите проблеми и право да протестират Те са унизени и обидени от изказванията по техен адрес. Това, което не разбирам е градусът на протестите, отбеляза Сиди, припомняйки , че разговори с протестиращите майки се провеждат от месеци, за първи път от години насам, както самите те признават.

Днес протестите вече са политизирани, отбеляза депутатът. В редиците им се виждат политически лидери, което не е лошо, защото исканията по същество са политически.

Много отдавна протестите на се за гориво и за данък за колите. Имало е много по- тежки години при предишни управления по отношение на цените, но такива протести не е имало. 

Нагнетява се напрежение и ролята на президента допълнително води към разединение, каза още Сиди.

Не виждам какво би могло да попречи на  римейк на събитията от 2013 година, когато правителството падна след протести за сметките за ток. Времето ще покаже.

Чуйте го в прикачения звуков файл.


Още от категорията

И лятото, и изборите са непредсказуеми

Депутатите да не бързат да стягат куфарите / за лятна ваканция/, защото всичко може да се случи буквално всеки ден , каза полиотологът проф. Александър Маринов, и победителят на местните избори не е предизвестен, особено за големите градове.  Всеки ден ни носи скандали, които тресат държавата . Политологичният им коментар от проф...

публикувано на 22.07.19 в 10:49

Трудният път от наркотиците до свободата и грижата за другите

Младо семейство от Украйна  избра България  за да помага на хора, попаднали в капана на зависимостите. Дмитрий и Катя Карпови от две години вече живеят в Пловдив, където създават  Център в помощ на зависими „ Пътят към свободата“ и помагат на хора, които искат да се откажат от наркотици, алкохол или други зависимости.  Освен със зависимите и..

обновено на 22.07.19 в 10:28

За Рожен и Родопите след събора

Илия Годев е секретар на читалището в село Смилян и председател на сдружение "Добро утре" в село Смилян. Две втори места от конкурса на Националния събор Рожен 2019 са спечелени  от състави на читалището:  Втори места от генералното класиране за разказвачите на истории на родопски диалект от клуб "Задявки" с ръководители Геновева Атанасова и..

публикувано на 22.07.19 в 10:25
Светозар Гледачев

Пари за изтребителите ще бъдат взети от бюджетния излишък

2 милиарда лева допълнителни разходи за плащането на изтребителите Ф-16 не са кой знае какво на фона на държавния бюджет на България и на брутния вътрешен продукт ,  каза финансовият анализатор Светозар Гледачев за решението на парламента да одобри сделката. Средства ще бъдат взети от бюджетния излишък, който се формира вече почти всяка година...

публикувано на 19.07.19 в 16:02

Днес е един хубав ден за българските ВВС!

Това е един дългоочакван процес. От 15 години чакаме във ВВС появата на нов самолет и най-сетне е на път този модернизационен проект да се реализира. Това е един хубав ден за българските ВВС и за българската армия и като  цяло един ден, в който правим решителна крачка по подобряване сигурността, отбраната и  суверенитета на нашата страна...

публикувано на 19.07.19 в 15:58